Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nomineret til Aarhus’ bedste: Nyt gluten- og laktosefrit bageri kommer til København

Af Mathilde Mågård Hansen & Freja Dumont
Foto PR, Facebook
Foto PR, Facebook

Er du velkendt i Aarhus eller Vejle, så kender du måske det gluten- og laktosefrie bageri, For Emma.

Her er fokus på den gode smag, masser af fibre og at produkterne skal smage som hos en almindelig bager.

Nu åbner de snart deres første bageri i København, og det kommer til at ligge på Frederiksberg.

Bagte alle døgnets vågne timer

I dag driver Helle Stjernholm, som står bag For Emma, to butikker i henholdsvis Aarhus og Vejle.

Ideen til den gluten- og laktosefri bagerbutik opstod, da Helle Stjernholms datter, Emma, pludselig blev meget syg med diagnosen cøliaki.

Foto PR, Facebook

”Da Emma blev syg, smed vi alt med gluten ud. Men det glutenfri brød, vi fandt i diverse butikker dengang, var alt sammen lavet af stivelser, rigeligt med fedt, havde en underlig smag samt konsistens og ingen fuldkorn og fibre.”

Helle så derfor ingen anden udvej end selv at begynde at bage brød til sin datter. For brød skulle hun have ligesom alle andre – bare glutenfrit. Og det skulle ikke være baseret på stivelse og tomme kalorier.

Det krævede dog en del øvelse, eftersom Helle hidtil aldrig havde interesseret sig synderligt for bagning.

De første fem år bagte Helle 12 timer i døgnet, og hun kunne vågne om natten for at afprøve nye opskrifter.

Hun begyndte også at læse om mad og kemi, og på den måde blev hun autodidakt i at lave gluten- og laktosefrit bagværk, som skulle smage lige så godt som den almindelige variant.

”Jeg ville ikke gå på kompromis med hverken udvalg, smag, konsistens eller sundhed,” siger Helle Stjernholm.

Foto PR, Facebook

Kunder fra hele landet

I dag får butikken i Aarhus besøgende fra hele Danmark og nogle gange også fra udlandet.

Det smarte ved Helles bagværk er, at det hele fint kan fryses ned, og hun oplever derfor også ofte, at folk ikke bare køber ét brød men et mindre lager med hjem, som de så kan gemme i fryseren.

Bageriet i Aarhus har tidligere været nomineret som byens bedste bager, men snart kan du altså også prøve de gluten- og laktosefrie sager i København.

Adressen bliver Falkoner Alle 42 på Frederiksberg, og de åbner omkring d. 9. marts.

Læs mere om For Emma lige her.

Hvad: Nyt gluten- og laktosefrit bageri
Hvor: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Åbner omkring d. 9. marts

Del artikel

Andre læser også