MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner snart: Kendt kok står bag nyt klassisk dansk køkken på Rådhuspladsen

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Måske du har set ham i Go’ Morgen Danmark, er en af hans knap 59.000 følgere på Instagram eller også har du bare allerede besøgt hans restaurant, Capa, der holder til på Scandic Palace Hotel på Rådhuspladsen.

Uanset hvad er Casper Sobczyk (også kendt som Smørkokken) en kendt mand, og lige om lidt åbner han sin anden restaurant – i samme bygning.

Casper Sobczyk. Foto PR

Uhøjtideligt med højt til loftet

I den nye restaurant kommer der lidt mindre røg og damp, som man kender det fra Capa.

Du kan i stedet forvente en grundig rundtur i det klassiske danske køkken med både plankebøf, æggekage og tarteletter med masser af velsmag, råvarer af høj kvalitet og en formidabel stemning.

Plankebøffen er (selvfølgelig) af det luksuriøse Sashi-kød, som Casper Sobczyk efterhånden har udmærket sig ved.

Lokalerne har Casper Sobczyk egentlig haft råderet over et stykke tid, men nu er tiden kommet til at omdanne dem til deres helt eget koncept.

For hvorfor ikke?

”Vi kunne godt se, at klassisk dansk kunne komme til at fungere her.

Der kommer mange turister på hotellet, og vi ligger næsten midt på Rådhuspladsen.

Og så synes jeg lidt, at der manglede noget smørrebrød i ’mellem-segmentet’. De fleste steder er det enten super kedeligt eller helt fantastisk, men så er prisen oftest også derefter,” forklarer han om den nye restaurant.

Så på den nye restaurant kommer et stykke smørrebrød til at koste 95 kr., og kender vi Smørkokkens madlavning ret – så bliver det virkelig godt.

Foto PR

Tartelet på over et halvt kilo

Rådhuspladsen 57 – som restauranten skal hedde – bliver kort sagt ærlig dansk med uden så mange dikkedarer.

Snapsen laver Casper selv eller også kommer den fra Bornholm – hvilket han faktisk også selv gør.

Af den naturlige årsag kommer der også flere retter på kortet, der afspejler hans bornholmske ophav som for eksempel en Bornholmersild.

”Jeg har sat på kortet, hvad jeg selv synes er lækkert,” fortæller Casper.

Og heldigvis for os synes han, at en tartelet på 550 gr. er toppen, så den bliver naturligvis også at finde på menuen.

Børnemad på Rådhuspladsen 57. Foto PR

Tag endelig børnene med

Ligesom på naborestauranten Capa er børn mere end velkomne på den nye danske restaurant.

Vi vil faktisk gå så langt som at sige, at har du børn, så skal du tage dem med.

Det er nemlig en oplevelse udover det sædvanlige at spise hos Smørkokken, og det gælder især for børn.

Middagen inkluderer en masse sjove retter, og børn har selvfølgelig deres helt egen menu.

Ungerne kan også se frem til Casper Sobczyks helt egen udgave af Rådhuspandekager, der her kommer med chokoladesovs og vaniljeis – mums!

Den kan du se lige her.

Hvad: Rådhuspladsen 57
Hvor: Scandic Palace Hotel, Rådhuspladsen 57, 1550 København K
Hvornår: Åbner mandag d. 1. november 2021. Herefter åbent alle ugens dage både til frokost og aften
Hvordan: Læs mere og book bord her