Nyt konditori og nye køkkenchefer: Zoologisk Have skruer yderligere op for gastronomien

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

ZOOs store satsning på mad og drikke har båret frugt og tiltrækker nu både ny topkok til gryderne og stjernekonditor i konditoriet.

Madkastellet, der driver tre restauranter i ZOO, henter Mondäns køkkenchef Mads Dalsborg til Bistro panpan og konditor, bager og chocolatier Torben Bang til Café Botanika.

De to nye satsninger betyder planer om unikke spiseoplevelser om aftenen, når resten af Zoo har lukket, udvikling af et panpan street food koncept og afholdelse af eksklusive gæsteoplevelser med det bedste fra to verdener: tæt på dyrene oplevelser og gastronomi i topklasse.

Læs også Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Ny køkkenchef hos Bistro panpan

Pandaerne får snart noget nyt at kigge på.

Snart rykker Mads Dalsborg (bl.a. tidligere Restaurant Tinggården, Umami og Mondän) nemlig ind hos Madkastellet og resten af ZOO som køkkenchef.

Den nye køkkenchef, Mads Dalsborg, og Madkastellet har allerede en række planer på tegnebrættet for det kommende år.

Målsætningen er at imødekomme den stigende efterspørgsel på Bistro panpans mad, ved at udvide åbningstiderne, udvalget og salgsstederne.

Ansættelsen af Mads Dalsborg sker i forbindelse med, at Casper Sobczyk fratræder stillingen som køkkenchef for at fokusere sin tid på familie, TV og kogebøger.

“Casper har været en enestående medspiller i Madkastellets, måske, største opstart nogensinde. På få måneder udtænkte, konceptualiserede og etablerede vi tre restauranter i ZOO.

Vi åbnede samme dag, som højsæsonen startede og pandaerne meldte deres ankomst. Havens gæster har taget fantastisk imod os og den gode mad.

En succes Casper, blandt mange andre, har en stor andel i, og det vil jeg gerne sige ham tak for,” udtaler partner i Madkastellet, Rasmus Pors.

Læs også Genial løsning: Børnehaver mangler plads & ZOO mangler gæster

Restaurant PanPan – Visualisering: PR

Fortsætter den gastronomiske røde tråd

I ZOO har administrerende direktør Jørgen Nielsen også kun roser til den afgående køkkenchef, og han glæder sig samtidig til den videre udvikling af Havens vigtige satsning på mad og drikke:

”Casper Sobczyk har sat et kolossalt aftryk i ZOO, og han har sammen med Madkastellet placeret os solidt på det kulinariske danmarkskort.

Det stærke fundament bygger vi nu videre på sammen med Mads Dalsborg og Torben Bang, som vi forventer vil tage os og vores gæster med videre på den rejse, hvor kvalitet og convenience går hånd i hånd,” siger Jørgen Nielsen.

Den velkendte gastronomiske røde tråd i panpan vil fortsætte med Mads Dalsborg ved roret.

“Smagene fra det fransk-asiatiske køkken har altid stået mit hjerte nært, derfor glæder jeg mig også utrolig meget til at blive en del af projektet. At kunne få lov til at kombinere gourmetmadens verden og en oplevelsespark, som Zoologisk Have, er helt unikt, og jeg glæder mig helt vildt,” udtaler Mads Dalsborg.

Læs også Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Foto: PR, Frank Rønsholt

Nyt konditerikoncept

Torben Bang er uddannet bager, konditor og chokolatier med både dansk og udenlandsk erfaring og har erfaring fra bl.a. Falsleds Kro ligesom han startede successen ’Te på Slottet’ på Kokkedal Slot Copenhagen, ’Afternoon Tea’ i Nimb Bar samt Cakenhagen i Tivoli.

Nu bliver han ansvarlig for et helt nyt konditorikoncept, der starter op i løbet af efteråret.

Ambitionen er at skabe et af landets fremmeste “kaffe-kage oplevelser” for både de store og små gæster.

Til dagligt vil der være et stort og varieret udvalg af kager, flødeboller samt den allerede succesfulde brunch i Café Botanika.

I weekenden ønsker Torben Bang at præsentere byens største og vildeste kagebord, hvor børn og voksne kan spise al den kage de overhovedet kan.

“At kunne lave et konditori i ZOO er en drengedrøm, der går i opfyldelse.

Det giver så ufatteligt mange muligheder for at skabe de bedste og mest fantasifulde kager, når vi både skal skabe et kageunivers til de små børn på fire år og deres bedsteforældre, der måske er garvede kagespisere med høje forventninger til håndværk og råvarer,” udtaler Torben Bang.

Hvad: Ny køkkenchef hos Bistro panpan og nyt konditerikoncept hos Café Botanika i ZOO
Hvor: Zoologisk Have
Hvornår: Starter op i løbet af efteråret
Hvordan: Læs mere om ZOO og alle deres koncepter lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram