Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt liv til overset område: Så meget skal der ske under Bispeengsbuen

Af Michael Qureshi

Du har sikkert kørt over området utallige gange.

Du har sandsynligvis også gået forbi og tænkt at det var et af hovedstadens triste og uudnyttede områder. Men nu sker der noget under Bispeengsbuen.

Det 4.000 kvm store område skal omdannes til et kreativt og livligt byrum med madboder, pop up shops, kreative workshops og meget mere.

Den socialøkonomiske virksomhed, URBAN 13, åbner nemlig en kreativ containerby med masser af forskellige slags aktiviteter og mulighed for arrangementer. Containerbyen åbner for borgere og besøgende til sommer.

Det skriver mediet Byens Ejendom.

“Ideen er at skabe et bylaboratorium for ”de små med de store ideer”.

Det kan være kokke, håndværkere, designere, kulturskabere, folk der arbejder med cirkulær økonomi eller håbefulde musikere. Derudover vil vi gerne skabe tryghed i lokalområdet.

Dels ved at gøre stedet til et naturligt og hyggeligt samlingspunkt, men også ved at have daglige aktiviteter for unge som gamle,” siger en af initiativtagerne fra URBAN 13, Alexander Stevns ifølge en pressemeddelelse.

Så trist har det set ud i mange år

Multisal bliver omdrejningspunkt

Det kan sagtens veksle, hvad det nye byrum skal indeholde. Det kan være alt fra små iværksætterstader med spisesteder, små butikker, digitale start-ups, håndværkere, kunst- og kulturskabere, byudviklere og forskellige sociale projekter.

Multisalen ”Garagen” bliver et omdrejningspunkt for aktivitet og for de besøgende – da den skal fungere som både indendørs og udendørs koncertsted, biograf, teater og medborgerhus.

Det er Arkitektfirmaet PLATANT, der har bistået de frivillige ildsjæle med at omsætte deres ideer i den kreative containerby. Projektet har et samlet budget på 5,2 millioner kr. Heraf bidrager Realdania med 4 millioner kr., Frederiksberg Fonden med 1 million kr., og Lokale og Anlægsfonden med 200.000 kr.

“Det er rigtig spændende, at et af byens måske mest vanskelige steder, nu bliver fyldt med aktivitet og liv for alle. D

et er også meget positivt, at det er en gruppe frivillige ildsjæle, som står bag projektet.

Vi kan se fra en række andre projekter, som vi tidligere har støttet, hvordan midlertidige byrum med ildsjæle ”ved roret” netop bidrager positivt til et lokalområdes liv og udvikling,” siger projektchef i foreningen Realdania, Pelle Lind Bournonville i en pressemeddelelse.

Del artikel

Andre læser også