Nyt sted: Nomas tidligere køkkenchef laver Københavns vildeste Fried Chicken

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Amass Fried Chicken PR Foto
Amass Fried Chicken PR Foto

Du kender KFC – Kentucky Fried Chicken. Glem den igen.

For København har fået en seriøs fried chicken restaurant, der får alle andre fried chickens til at løbe rundt som hovedløse høns – den hedder Amass Fried Chicken.

Og som de fleste nok kan fornemme, så skal vi en tur på Refshaleøen, for at sætte tænderne i den helt knasende geniale spise.

Læs også: Lækkerier på Vesterbro: Kokkelandsholdets anfører åbner ny restaurant

Amass Fried Chicken PR Foto

Friteret Moses

Herude ligger Amass nemlig med køkkenchef Matt Orlando bag roret. Han var tidligere køkkenchef på Noma, inden han åbnede sin egen kæmpe restaurant med avantgarde gourmetmad i nordisk forklædning.

Den er faktisk så stor, at Matt Orlando, som en friteret Moses har delt Amass i to afdelinger.

“Helt konkret betyder det, at Amass gavmildt har afgivet nogle af sine mange kvadratmeter – vi har simpelthen fysisk delt restauranten i to, så det der før var Amass’ bar- og loungeområde nu er nu en vinbar og fried chicken joint,” fortæller Matt Orlando.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Matt og Henry fra Amass Fried Chicken PR Foto

Corona-kreativitet

Corona har virkelig fået restauranterne til at gentænke deres forretningsmodel og fået alle til at tænke kreativt.

Noma er f.eks. midlertidigt blevet et burgerjoint, og nu bliver en del af Amass altså til AFC.

Knasende sprød og saftig kylling har faktisk altid været en del af Amass’ gastronomiske DNA:

“Friteret kylling er ikke et fremmed koncept for Amass, vi gjorde det om sommeren i vores første par år for at lokke folk til Refshaleøen, dengang Amass var den eneste mulighed for at blive bespist herude.”

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Amass Fried Chicken PR Foto

En fjer, fem friterede høns

“Friteret kylling blev for stort et tilløbsstykke, og vi kunne ikke følge med, så det blev erstattet med nogle enkelte AFC pop-ups over sommermånederne, og da Broaden & Build åbnede, var det naturligt at kyllingen fulgte med derover.”

Broaden & Build meddelte dog sidste uge, at Corona havde lukket bryggeriet/restauranten, men kyllingen, den er ikke sådan at stække vingerne på.

“Nu er AFC så kommet hjem til Amass for good. AFC er nemlig ikke et midlertidigt projekt, men en permanent tilføjelse til Amass, som også vil være åben udenfor de varme måneder.”

Og priserne herude er absolut for alle: mad for 125,-, vin på glas fra 70,- og hele flasker fra 300,-

Læs også: Sæsonen er startet: Her er 5 bud på Københavns bedste skaldyrsfade

Hvad: Amass Fried Chicken
Hvor: Amass, Refshalevej 153 – indgang fra haven
Hvornår: Tirsdag – fredag 15.00-00:00, lørdag 14.00-00.00
Hvor meget: 125,- for AFC

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Amass Fried Chicken PR Foto

Du kan komme med: Kendte kokke holder hyggelig havefest med sø-udsigt

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Ravelinen har sjæl. Sådan rigtig historisk vingesus.

Den blev bygget 1700-tallet, herude lige på grænsen mellem Christianshavn og Amager, hvor bønder spiste og overnattede, når de kom ind til byen med deres varer.

For et par år siden satte køkkenet ambitionsniveauet op i femte gear og har ikke kigget sig tilbage siden med deres klassiske madprofil.

Placeret næsten midt i en sø med panoramaudsigt over voldgraven, beskyttet fra den moderne verden er den et genialt tilflugtssted med old-school indretning og hygge fra top til tå.

Herinde er traditioner til for at blive overholdt.

Således også med deres årlige sommerfest.

Den løber i år af stablen lørdag d. 19. september 2020 kl. 16.00

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

ravelinen PR Foto

Kendiskokke

Ud over velkomstdrink fra Copenhagen Distillery og dejlige appetizers, får de besøg af 3 gæstekokke, som sammen med Ravelinens eget køkken vil sørge for en 4-retters menu.

Gæstekokkene denne gang skal nok få vendt nogle gastrohoveder:

  • Andreas Bagh – køkkenchef på Hotel d’Angleterres Restaurant Marchal med en Michelin stjerne.
  • Per Thøstesen – manden bag og køkkenchef på sin Bistro Boheme og valgt som Kokkenes Kok i 2016
  • Claus Christensen alis Røde Claus, restauratør på sin Restaurant Salon og valgt som Kokkenes Kok i 2013

Hele arrangementet løber at stablen i Ravelinens hyggelige have med udsigt over vandet, hvor man vil sidde til langbords med de andre madglade gæster – og med hyggelig levende musik undervejs.

En plads i den hyggelige gårdhave står i 1000,- og dækker over velkomstdrink med appetizer, 4 retter mad med dertilhørende vine, kaffe med sødt – og selvfølgelig levende musik undervejs. 

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Ravelinens Havefest 2020
Hvor: Ravelinen, Torvegade 79
Hvornår: Lørdag d. 19. september 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 1000,- for mad og drikke
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Blæret event i weekenden: Kom til jazz & cocktails på toppen af Copenhill

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto
Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Sidste år åbnede der en seriøs ambitiøs cocktailbar i København.

Kyros & Co hedder den.

De har et blæret event klar på toppen af København. De rykker nemlig baren op på toppen af Copenhill, 80 meter oppe.

Det sker på lørdag 8. august fra kl. 11 om formiddagen helt til midnat.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Mad, musik og cocktails

Med sig har de taget et jazzorkester, som sender chillede vibes ud i himlen, mens der serveres cocktails og streetfood til gæsterne.

Der vil være drinks til 99kr, både med og uden alkohol (75kr.), hele dagen med live jazz og streetfood.

Læs også: Nordens største ginbar ligger på Frederiksberg: Her kan du smage over 300 slags gin

Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Gratis event

Både mad og cocktail har fokus på de helt klassiske – bare udført så perfekt som overhovedet muligt. F.eks. den perfekte spritz og den perfekte Mojito, men på en måde du aldrig har prøvet før

Eventet er fuldkommen gratis, men på grund af Covid-19 skal man lige reservere pladser online.

Der er jazz fra 13-16, 17-20 samt 21-24 med lidt mere party jazz sidst på aftenen.

Læs også: Nu åbner Copenhill endelig: Så vild er Københavns nye skibakke

Hvad: Jazz & Cocktails – On the Hill – Round 2
Hvor: Copenhill
Hvornår: Lørdag 8. august kl. 11-00
Hvor meget: Gratis adgang – men man skal reservere gratis billet pga. Covid-19
Hvordan: Reserver gratis billet lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Millioner ser med verden over: Kæmpe Netflix-succes filmer i København

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Netflix
PR-foto Netflix

Det er blevet en af de største Netflix-succeser de seneste år.

Den spanske serie “La Casa de Papel” – på dansk “Papirhuset” har tryllebundet millioner af seere verden over. Nu er man så i fuld gang med den femte og sidste sæson af serien.

Her kommer der til at være optagelser fra København. For i dag har det store set-up omkring Papirhuset været i fuld gang med optagelser her i København.

Det skriver Ekstra Bladet, som har billeder af blandt andet skuespilleren Pedro Alonso, som spiller karaktereren “Berlin” i den gigastore hit-serie.

Filmer i Nyhavn

Det er primært i Nyhavn, at hele crewet omkring Papirhuset har filmet i løbet af mandagen.

Det er blevet meldt ud, at femte sæson bliver på 10 afsnit, og man forventer, at den får premiere i løbet af 2021.

Papirhuset handler om en gruppe i Spanien, der laver ekstraordinære røverier anført af hjernen bag det hele, som kaldes for “Professoren”.

Det er den mest sete ikke-engelske serie på Netflix ifølge Wikipedia.

Du kan se billederne fra Papirhuset i København på Ekstra Bladet her