MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt ultra-lokalt bageri på Nørrebro: Er det her byens bedste croissant?

Af Mathilde Mågård Hansen
Croissanter fra Rondo. Foto Mathilde Mågård Hansen
Croissanter fra Rondo. Foto Mathilde Mågård Hansen

Endnu et surdejsbageri har slået dørene op i København, og hos MigogKbh er vi vilde med tendensen.

Rondo ligger på hjørnet af Sjællandsgade og Prinsesse Charlottes Gade på Nørrebro, og ifølge ejer, Thomas Spelling, så har netop det hjørne skreget på en bager i mange år.

Vi er helt enige, og efter at have smagt deres croissanter, så kommer vi helt sikkert tilbage for mere.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Ønsket om eget brød

Thomas Spelling står også bag den populære café og vinbar, Gaarden & Gaden, som ligger lige rundt om hjørnet.

De bruger både brød til blandt andet deres prisvindende weekendbrunch og til aftenmenuen, og her stod eget brød altså højt på ønskelisten.

Især når man ikke vil gå på kompromis med kvaliteten og gerne selv vil være 100% i kontrol over, hvad man tilbyder.

På den måde kom det nye bageri, Rondo, til på det ultra lokale hjørne på Nørrebro.

Du er kun 100 meter fra den travle Nørrebrogade, men alligevel træder du ind i et roligt miljø, hvor alle kender alle, og der bliver vinket til stort set samtlige forbipasserende.

”Jeg synes bare, at det her hjørne har skreget på en bager i lang tid. Og hvem elsker ikke brød?

Selv de som ikke spiser det, så elsker de det nok stadig en lille smule alligevel,” fortæller Thomas en dejlig solskinsformiddag ude foran bageriet.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Brød gennem hele dagen

Det daglige udvalg hos Rondo kommer til at skifte løbende.

Om morgenen er der croissanter og wienerbrød, foccacia og baguette til frokost, mens det er planen, at der på sigt skal komme flere kager og grovere brød, som for eksempel det franske ’Miche’, til eftermiddag og aften.

Og især croissanten fortjener lige sin helt egen lille fortælling – for gud, hvor smager den himmelsk godt.

Sprød udenpå, brød indeni og den helt rigtige balance af ’smør-smag’.

Måske der er kommet et nyt bud på byens bedste croissant?

Foto Mathilde Mågård Hansen

Og noget tyder også på, at rygtet har spredt sig hurtigt, for der er en lind strøm af mennesker ind og ud gennem den lille butik under MigogKbhs besøg.

”Vi har været i gang i en uge, og folk har taget virkelig godt imod det.

Vi har været hurtigt udsolgt, men det er jo et spørgsmål om balance. Vil man have hele butikken fyldt med brød lige inden lukketid, eller vil man undgå at smide en masse ud?”

Hos Rondo er de mest til det sidste, og det er klart en tendens, som vi støtter op om her hos MigogKbh.

Hvad: Rondo
Hvor: Sjællandsgade 7, 2200 København N
Hvornår: Åbent tirsdag-fredag fra kl. 7.30-udsolgt og lørdag-søndag fra kl. 8