Nyt yndlingssted: Kongebrød, PacMan og über-hygge

Når man er i udlandet – gerne London – finder man altid de der steder, hvor man tænker: ‘hvorfor har vi ikke sådan noget derhjemme?’
Well, det har vi nu.
Sig hej til Babbo-ria – det nye yndlingssted i København.
Lad det være sagt med det samme – her er gult. Meget gult. Og det fungerer overraskende godt.
“Vi var virkelig i tvivl, om vi turde gå med den gule farve, men tænkte til sidst, what the hell,” fortæller en af de mange ejere, Lennart Petersen.
Babbo er slang for far på italiensk, og alt god gedigen gastronomi ender på ria i støvlelandet – deraf navnet Babbo-ria.
Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Charmende kludetæppe
Hvad er det så – jamen, det er lidt af det hele. Seriøs bagerbutik og morgenmads-joint om dagen, frokostrestaurant henover middag og ægte restaurant, når klokken slår sulten igen.
Plus lidt vinbar, dagligstue, kagefabrik, hygge-hang-out og alt derimellem.
Ud over den gennemgående gule farve er her selvfølgelig lige en PacMan-spillemaskine (10 kr.), her er hyggehjørner, mel på det rustikt slidte betongulv – som bagerne taber, når de går igennem lokalet fra deres maskiner et par trin oppe, et guld og et sølvtoilet, et langbord i mørkt træ, en stor diskokugle samt dens mange småbrødre, der er spredt ud under lofterne.
Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

“Nogle gange udvikler det sig lidt herinde, og så må der jo danses,” forklarer de samstemmende. En af kokkene, Tobias Tabajara, er brasilianer og elsker sine gæster så højt, at han flere gange har taget dem med videre i byen.
Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza
Hjemmelavet
Køkkenchefen er svensk, hedder Alexandra Ek, og hun laver alle pastaretter (ca. 100,-) fra bunden hver dag, ligesom hun styrer pizzaerne (ca. 100,-).
Hendes frokostretter er mættende pragteksemplarer på, at enkelhed, ofte er det allerbedste (især når der er så meget toplækkert æg og parmesanost på de fleste retter).
Generelt er alt hjemmelavet på Babbo-ria – fra yoghurt til Limoncello.

Og alt der må købes udefra kommer fra producenter som Søtoftes Jordbrug, Nordhavn Manufactory, Kornby Mølle, La Treccia og Fanø Slagteren. Toppen af poppen.
Her er altid 10-12 forskellige vine på glas plus et hyggekort til de lidt mere sjove aftener.
“Vi bestræber os på at have en blandet landhandel, både i pris og typer af vin, så alle kan være med. Vi har mest natur og biovin, men det er fordi, vi rigtig godt kan lide det selv – men vi har selvfølgelig også nogle klassikere, som alle kan lide.”
Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Kongebrød
Karen White er også en del af firkløver-teamet. Hun er uddannet bager fra England og står naturligvis for bageriet og al bagværk.
Hendes pastry står sirligt linet op som velkomst og ser helt fantastisk indbydende ud – lige fra croissanterne til de mange forskellige kager – og et godt udvalg af håndværksbrød, som de lokale Frederiksbergborgere kan prise sig lykkelige for.
Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’
“Brød er jo meget hypet i København og prisen er fulgt lidt med. Men vi mener, brød skal være for alle, især vores stamkunder, der lynhurtigt har taget os til sig. Så brød står i omkring 35,- herinde,” forklarer Lennart.
Her er liv næsten hele døgnet, bagerne starter kl. alt for tidligt, og når de går hjem bliver selve bage-lokalet også brugt som restaurantpladser – igen – en meget hip london’sk tilgang, som vi har savnet her herhjemme.
Men som vi heldigvis nu har i Babbo-ria.
Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse
Hvad: Baboo-ria
Hvor: Godthåbsvej 10A
Hvordan: Læs mere her