Økonomiske tips til din startup

Skrevet af: Martin Jørgensen

Kom nemt i gang med bogføring og få fokus på din passion

Overvejer du at springe ud i det og starte egen virksomhed – eller er du allerede godt i gang? De fleste starter egen virksomhed, fordi de har fået en genial idé og har evnerne for at køre. Og indrømmet – de færreste kaster sig ud i iværksætteriet, for at kunne glæde sig til regnskaber og bogføring, moms og årsbudget!

Men det er nu en gang en helt central del af at være selvstændig at have overblik over budgetter såvel som det daglige regnskaber, fakturaer og udgifter. Heldigvis findes der massevis af hjælp og redskaber, som gør bogføringen til en leg. Søger du online vil du finde solide guides, der kan give en god indgang til de forskellige økonomiske ansvarsposter, ligesom du vil kunne finde guide til bogføringsprogrammer på dansk og til enhver type virksomhed.

Her bringer vi et par praktiske råd til at få overblik over din startups økonomi, hvilket forhåbentlig kan give uvurderlig hjælp til at holde erhvervskontoen i plus!

 

Sørg for et konkret overblik

Ude af øje, ude af sind! Aldrig har et ordsprog været mere sandt, end når det kommer til de opgaver, vi helst var foruden – opvask, vasketøj og momsregnskaber! Når man driver en virksomhed er det bedst at indstille sig på altid at tage tyren ved hornene med det samme, for at blive ved ordsprogene.

Investér i en tavle eller et whiteboard og hæng denne oversigt et synligt sted, hvor du også nemt kan gå hen og viske ud og skrive nyt på. Her kan du lave to-do for ugen, hvor du skriver ugedagene og planlægger, hvornår du løser forskellige praktiske opgaver i løbet af ugen. På den måde tvinges du til at konfrontere dig selv med, at de forskellige opgaver skal laves på en bestemt dag. Og du slipper for dårlig samvittighed, fordi du “ikke lige nåede” regnskabet den og den dag.

Husk også at du slipper for meget besvær og overskredne deadlines, hvis du laver årsregnskab, budgetter og momsregnskab i god tid inden. Hav en fysisk kalender på kontoret, som giver dig overblik over deadlines for betalinger og regnskaber.

 

De rette redskaber til bogføring

Hvis du ikke er en haj til Excel eller fik de højeste karakterer i matematik, så er det klart at bogføring og regnskab vil blive ved med at være en ubehagelig opgave – og på den måde vil du højst sandsynligt gå glip af indtjening, fradrag og så videre! Har du en mindre virksomhed er det også en stor udgiftspost at betale for revisor, så det kan hurtigt betale sig selv at lære at holde bogføringen.

Find derfor et godt bogføringsprogram online, som kan lette bogføringen – det koster ikke alverden og du slipper for at bokse med dumme Excel-koder og slåfejl, der kan betyde meget spildt arbejdstid. På regnskabsprogrammerne.dk kan du finde et godt udvalg af de bedste online programmer til bogføring og regnskab, alle på dansk og med grundige, brugervenlige introduktioner.