Ølfestival, gadefest og Magnum-is: Her er din weekend i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Hvad skal du lave i weekenden? Her er vores bud på det bedste, du kan tage dig til i København.

Verdens bedste øl i stride strømme

Ølfestivalen Mikkeller Beer Celebration Copenhagen indtager Øksnehallen fredag 10. og lørdag 11. maj.

Gør svælget klar, for 105 forskellige bryggere har meldt deres ankomst – hvilket gør festivalen til en af verdens mest anerkendte.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2019
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11
Hvornår: Fredag 10. maj og lørdag 11. maj
Hvor meget: 515,- for indgang, øl og et smageglas
Hvordan: Læs mere her

Foto: PR

Design din egen Magnum-is

Magnum Pleasure Store er netop åbnet i København, og frem til 31. maj kan du designe din egen Magnum-is med knas, krymmel og glitter.

I butikken står fingernemme ismagere klar til at sammensætte is efter dit design. Du skal blot fortælle, hvordan din is skal smage og se ud.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Magnum Pleasure Store
Hvor: Købmagergade 42, København K
Hvornår: 3. til 31. maj 2019. Tirsdag til søndag kl. 12-18. Mandag lukket.
Hvor meget: 40 kr.

Foto: PR

Ikonisk Østerbrohus åbner ny restaurant

Østerbrohuset var oprindeligt en af Københavns mange gamle sporvognsremiser, men fredag skrives der et nyt gastronomisk kapitel i bogen, når Restaurant Østbro 103 åbner.

Den nye restaurant holder åbningsfest, og byder på gratis mad og drikke fra kl. 15-18. Her kan man afprøve menukortet, som er fuldkommen nyt.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Østbro
Hvor: Århusgade 103
Hvornår: Åbner fredag 10. maj
Hvor meget: Gratis mad og drikke mellem 15-18
Hvordan: Læs mere her 

Gadefest på Nørrebro

De erhvervsdrivende i Rantzausgade på Nørrebro har slået sig sammen om at holde en 13 timer lang gadefest med fællesspisning, loppemarked, sæbekasseløb, cykelringridning og meget mere.

Gaden spærres for trafik, og fra kl. 10 til 23 kan du deltage i løjerne.

Ved Brorsons Kirke vil der være musik, og du kan købe mad og drikke dagen lang.

Se hele programmet på Facebook.

Hvad: Gadefest
Hvor: Rantzausgade, København N
Hvornår: Lørdag 11. maj kl. 10-13
Hvor meget: Gratis adgang

Foto: PR

Stort loppemarked på Bryggen

Søndag er det igen tid til et af Københavns største og hyggeligste loppemarkeder, og der er som altid massevis af boder at gå på opdagelse i.

Faktisk er det omkring 150 stader, der indtager Islands Brygge, og de er alle udlejet til private sælgere, så du kan forvente massevis af gamle sager fra gemmerne.

Hvad: Loppemarked
Hvor: Islands Brygge, København S
Hvornår: Søndag 12. maj 2019 kl. 10-16
Hvor meget: Gratis adgang

Foto: Pxhere

Italiensk smagsrejse på Restaurant Basso

Hver søndag i maj er der dømt fri leg i køkkenet på restauranten Basso i Dronningens Tværgade.

Her har de fundet på arrangementet Sunday Tasting, som giver kokkene frie tøjler, så de kan sammensætte en tasting-menu bestående af 13 retter.

Basso lover, at det bliver både ekstraordinær og spændende, og det koster kun 250 kr. at spise med.

Bestil bord her.

Hvad: Sunday Tasting
Hvor: Restaurant Basso, Dronningens tværgade 22, København K
Hvornår: Hver søndag i maj
Hvor meget: 250 kr.

Fodboldfest på irsk pub

Der er fest for fodboldfans med hjertet i Liverpool søndag eftermiddag på Old Irish Pub på Vesterbrogade, hvor kampen mellem Liverpool og Wolverhampton vises.

Det er Premier Leagues sidste spillerunde, og hvis alt flasker sig for Liverpool, kan de løfte pokalen. Det kræver dog, at Manchester City på samme tid sætter point til i deres kamp.

I dagens anledning er der livemusik, konkurrencer og selvfølgelig spandevis af øl.

Læs mere på Facebook.

Hvad: Liverpool vs Wolverhampton
Hvor: Old Irish Pub, Vesterbrogade 2 D, København V
Hvornår: Søndag 12. maj kl. 11. kampstart kl. 16.

Placeres i storbyer verden over: Mystiske pengebokse er også nået til København

Skrevet af: Redaktionen
Snoopos/Instagram
Snoopos/Instagram

Hvis du spotter en sort boks med en globus udenpå på gaden i København, så kan du være så heldig, at der ligger penge i den.

Lige nu breder historien om Snoopos-fænomenet sig som en steppebrand verden over. De mystiske sorte bokse bliver fundet i mange større byer i hele verden, og indholdet er den lokale valuta.

Snoopos er også kommet til København. Det viser et Instagram-opslag, hvor billedet sandsynligvis er taget fra en båd i Nyhavn.

“Hej fra Vikinge-landet. København er uden tvivl en de mest smukke byer på vores verdensomspændende mission. Hold øje og find vores Snoopos bokse,” står der i Instagram-opslaget.

To i København havde fundet bokse

Lørdag kunne man også via Snoopos’ Instagram story lagt fast under “Europe” se to i København, der havde fundet en boks hver.

Men søndag morgen er det slettet fra deres “faste” story over Europa ligesom en del andre “stories” fra Europa var blevet slettet.

Der var 200 kr. i Snoopos-boksene, der altså angiveligt var blevet fundet i København. Større internationale medier har også skrevet om de her bokse, der bliver fundet rundt omkring men uden afsender.

I boksene står der teksten;

“I dag slår lykken til. Du har været heldig nok til at finde denne boks. Du kan beholde boksen, og det der er inde i skatten,” står der.

I Boston kom der en del drama ud af fundet af et par bokse, hvor politiet blev tilkaldt for at sikre, at boksene ikke indeholdt noget farligt.

Ifølge Boston25News er boksene en del af et socialt eksperiment verden over for at se, hvordan folk reagerer, når de finder penge.

Det er ikke kun mystiske pengebokse, som folk kan undre sig over i København. I disse dage kan man spotte en sejlende bil rundt omkring i Københavns Havn. Det kan du læse mere om her.

Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Linuspålinjen/Instagram
Foto: Linuspålinjen/Instagram

Hvis du er meget på Instagram, så har du helt sikkert set den.

Den sejlende bil i Københavns Havn alle mulige vegne. Den er her, der og alle steder. Bil-båden trender i den grad også på de sociale medier, og Instagram-kongen Anders Hemmingsen har naturligvis delt den.

Men hvad er det egentlig lige, der foregår med en sejlende bil? Det er komet-virksomheden GoMore, der har søsat en flydende bil som led i et klimaopråb – og nok også som et ret godt reklamefremstød.

Under fanen ’Share or Sink’ sejler derfor en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles.

Foto: PR-foto

Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Det skriver GoMore i en pressemeddelelse.

Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange.

Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark.

Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.

Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto