ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aftale indgået: Til efteråret starter stort byggeri i Ørestad

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto By & Havn
Foto By & Havn

I Ørestad Syd kan arbejdet snart begynde med at bygge det længe ventede Byens Hus, efter By & Havn har indgået aftale med entreprenørfirmaet KPC, som opfører ejendommen.

Det nye beboer- og kulturhus, som er en del af hele ejendommen, står efter planen færdigt i begyndelsen af 2025.

Byens Hus skal i fremtiden danne rammen om nye kultur, natur og idrætsaktiviteter for beboerne i området.

Nye fælleslokaler under samme tag

I By & Havn ser frem man frem til at byggearbejdet kan begynde, så beboerne i Ørestad Syd om få år kan få et moderne beboer- og kulturhus med plads til alle områdets beboere.

”Det er dejligt, vi har fået en aftale med KPC, som med deres erfaring og ekspertise kan sikre en kontinuerlig fremdrift i projektet. Med Byens Hus ønsker vi at skabe et attraktivt mødested i Ørestad Syd med spændende faciliteter, der indbyder til ophold og fællesskab.

Det har derfor været givtigt og vigtigt for processen, at beboerne m.fl. har været med til at sætte ord på deres ønsker og behov, som vi har forsøgt at indarbejde i huset på bedste vis,” fortæller udviklingschef i By & Havn, Per Schultze.

Det har fra starten været visionen, at huset skal samle bydelens fælleslokaler under samme tag, så nye muligheder opstår i samspillet mellem beboerne i et mangfoldigt boligbyggeri med forskellige faciliteter. Beboerne kan blandt andet se frem til forenings- og mødelokaler, festlokaler, værksteder, to multisale, omklædningsfaciliteter, en café samt fællesarealer.

Foruden at fungere som fælleshus for beboerne i området vil Byens Hus også blive et kulturhus for hele bydelen.

Grunden kommer også til at rumme en daginstitution og cirka 85 boliger.

Foto By & Havn

Nye regler for boligbyggerier i Ørestad Syd

Allerede i 2016 blev rammerne for Byens Hus vedtaget med lokalplanen for Ørestad Syd.

Her står det, at nye boligbyggerier i Ørestad Syd skal etablere fælleslokaler for beboerne på 1 pct. af det samlede boligareal, og at fællesarealerne kan samles i et hus for alle kvarterets boliger.

Dermed var der skabt en mulighed for at beboerne kunne få et stort hus med langt flere faciliteter end tilfældet ellers havde været.

Byens Hus bliver bygget i naturskønne omgivelser med indgang til en af Naturpark Amagers kommende hovedindgange på den ene side – og ud til Asger Jorns Allé på den anden side.

Byggeriet koster 48 mio. kr. at etablere, og det bliver blandt andet finansieret fra de boligbyggerier, som skal have fælleshus i Byens Hus.

Øvrige driftsomkostninger finansieres af de tilknyttede grundejere med et årligt driftsbidrag samt fra udlejning til café og diverse aktiviteter.

Del artikel