Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Østergro er reddet: Tagfarmen vinder over parkeringspladser

Af Rasmus Kramer Schou
PR Foto
PR Foto

Fornuften sejrede. Kæmpe hurra for det.

Tagfarmen Østergro har fået lov til at fortsætte, og vinder dermed ‘kampen’ mod parkeringspladserne.

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København

Fornuften sejrede
“Der skal holdes en eller anden form for fest. Det bliver nok flere forskellige. Alle de folk, der har støttet os, skal jo også inviteres. Og det skal borgerne også,” siger Kristian Skaarup til Lorry og fortsætter

“Men det stopper ikke her. Nu vil vi etablere flere tagfarme i byen, så Københavns Kommune er ikke færdige med at høre fra os”.

“Fornuften sejrede, fristes man til at sige. Det er vi sindssygt begejstrede for. Det betyder jo alt for os, så det er vi meget tilfredse. Vi havde jo ikke turde tro på det 100 procent indtil i dag,” siger han til TV 2 Lorry.

“I december måned sidste år var jeg alvorligt bange for, at vi måtte lukke det hele. I processen er vi gået fra chok til hovedrysten til stor frustration til håb og nu til forløsning,” siger Kristian Skaarup.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Foto: PR

Stedet
På Østerbro åbnede for nogle år tilbage et af de mest fantastiske restaurantlokaler. Eller lokaler er måske så meget sagt – for ØsterGRO er nemlig et drivhus.

Et drivhus placeret på en urban mark midt i København – på fjerde sal af en bygning.

Da bygningen i sin tid blev brugt til bilaktionshus, er taget ekstra forstærket for at kunne holde vægten af bilerne heroppe.

Men bilauktionshuset er for længst forsvundet, og ØsterGro så derfor en unik mulighed for at anlægge den urbane farm heroppe.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Foto: PR

ParkeringsProblemet
Tagfarmen har i de sidste to år forhandlet frem og tilbage med Københavns Kommune med ansøgning om permanent byggetilladelse og lovliggørelse af ØsterGRO.

I bygningen hvor ØsterGro har til huse, har der tidligere været et bilauktionshus.

Den gang holdt der biler, maskiner og andre køretøjer på taget, men tagfladen har kun haft funktion som ‘showroom’ og aldrig som rigtigt parkeringsareal.

Problemet er, at Københavns Kommune kræver, at der er 29 p-pladser på den matrikel, som ØsterGRO er en del af, og 23 af dem er indtegnet og godkendt på tagfladen.

Men der har aldrig reelt været p-pladser på taget af Æbeløgade 4.

Jeg er utrolig glad for, at et næsten enigt udvalg har bakket op om redningen af ØsterGro, udtaler Ninna Hedeager Olsen til TV 2 Lorry.

Læs også: Yaffa: Kendt trekløver åbner stor mellemøstlig restaurant på Gråbrødretorv

Del artikel

Andre læser også