Onlinelån – Din guide til det bedste overblik

Skrevet af: Redaktionen

Med lån der kan optages over nettet, er det blevet både hurtigere og nemmere at låne penge til lige præcis det, som du har brug for nu og her.

Det er på samme tid en positiv og en negativ tendens. Det øger dine muligheder for at låne penge, når du har brug for det, og klare dig økonomisk, selvom du får en uforudsigelig stor regning.

Men på den anden side er det ofte dyrere at optage lån online, og hvis du ikke har overblik over budget, gebyrer, renter og tilbagebetaling, inden du optager lånet, kan det hurtigt blive meget værre for din økonomi.

Herunder får du en guide til, hvordan du får det bedste overblik over de mange lånemuligheder på nettet.

Hvad skal pengene bruges til?

Det giver sig selv, at det første du skal have styr på, når du skal optage et hvilket som helst lån, er, hvad du skal bruge pengene til. Så får du nemlig hurtigt en fornemmelse for, hvor mange penge du skal bruge, og hvor hurtigt de kan betales tilbage.

Der findes en række forskellige lån – f.eks. billån, huslån, kviklån og SMS-lån – som har forskellige lånebeløb og løbetider, som du skal forholde dig til.

Et godt råd er at benytte nogle af de sammenligningstjenester, der findes over onlinelån. Det kan være en stor hjælp, når du skal navigere i de mange låntyper. Du kan f.eks. tage et lån her.

Sammenlign lån

Afhængigt af dit behov kan du snævre feltet af onlinelån ind, efter de krav du har til lånet. Dette skaber et bedre overblik og gør det nemmere at sammenligne lånene. Følgende krav skal du tage stilling til:

  • Lånebeløbet – er det et mindre beløb på 5000 kroner? Eller skal huset renoveres for 250.000 kroner?
  • Løbetid – måske er det vigtigt for dig at tilbagebetale hurtigt – eller tværtimod at der er en lang tilbagebetalingsperiode?
  • Lav rente – for de fleste vil renten være det vigtigste ved valget af lån. Hold øje med lånets ÅOP, som angiver en procentsats for lånets samlede omkostninger.
  • Aldersgrænse – nogle lån har en nedre aldersgrænse for at sikre unge mennesker imod at tage ugennemtænkte lån.

Det er altså vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke krav du har til lånet. På den måde finder du det bedste lån hurtigere.

Hvem kan låne penge?

Onlinelån gør det meget nemmere at låne penge, fordi ansøgningsprocessen, godkendelsen og udbetalingen forgår meget hurtigere end i en bank. Derudover er der ikke de store krav til de fleste af lånene, og på nettet låner man uden sikkerhed – altså uden at du skal sætte det, du ejer over styr, hvis du ikke kan tilbagebetale som aftalt.

Der er dog fire grundlæggende krav for at blive godkendt som låner:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal være dansk statsborger
  • Du skal have en fast indtægt
  • Du må ikke være registreret ved RKI

Vidste du, at iPhone-brugere låner flere penge gennem onlinelån? Læs mere her.

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på flere barer i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på alle deres steder.

Han har derfor indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bar-eventyret står bare Ibiza Beach Bar, Rævens Bar, High Voltage, Trykbar og Hugos Strandbar, og tilbuddet er gældende på alle deres barer fra på mandag.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september