MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Opdag Aalborg: Den danske storby New York Times sendte i Top 10

Af Michael Qureshi

Her i København er vi efterhånden vant til, at vores smukke by placerer sig på store prestigefyldte lister i alverdens medier.

Så det var lidt af en overraskelse, da Aalborg i Nordjylland sidste år pludselig blev udpeget som et af verdens mest attraktive rejsemål i 2019.

Det var et af verdens største medier, New York Times, som placerede Aalborg på en fornem 8. plads på listen “52 steder du skal besøge i 2019”.

Her blev Danmarks tredjestørste by pludselig placeret foran internationale storbyer som Las Vegas og eksotiske Costalegre i Mexico. Altså et turistmål der var værd at krydse Atlanten for at besøge.

I Aalborg var det med til at skubbe på en spirende stolthed, byen har oplevet de seneste år. I alt for mange årtier har Aalborg uden for Nordjylland været kendt for Danmarks festgade nummer 1 Jomfru Ane Gade.

For at være en god studieby og så for at have et af landets bedste fodboldhold i AaB.

Har forvandlet sig til en smuk svane

Men Aalborg har forvandlet sig til den smukkeste svane, som vil forbløffe de fleste turister, der besøger byen. Den smukke Havnefront med arkitektoniske kunstværker i Musikkens Hus og Utzon Center.

Østre Havn-området kaldes for Nordjyllands Manhatten med høje flotte bygninger, der skyder op langs vandet, og hvor studerende bor i studieboliger til 3000 kr. om måneden i samme opgang med penthouse-lejligheder til 18 mio. kr.

En kontrast der er til at føle på men som også var en af årsagerne til, at Europakommisionen i 2016 kårede Aalborg til Europas lykkeligste by.

Utzon Center ligger på Aalborgs Havnefront

Flere gode gourmetoplevelser i Aalborg

Byen er også på en vild kulinarisk rejse med flere gourmet-restauranter, der skaber masser af opmærksomhed, og det er vist kun en vis portion stædighed fra Michelin-inspektørerne, der gør, at eksempelvis Restaurant Tabu ikke har fået en stjerne i guiden.

Andre bemærkelsesværdige projekter på gourmetfronten er topkokkens Dennis Juhl’s bæredygtige kreativitet med Textur, asiatiske Nam og med mange år bagen på Aalborgs Havnefront Restaurant Fusion stadig et tårnhøjt niveau.

Senest har de udvidet med en luksus-oplevelse på det japanske koncept Omakase med typisk 20 serveringer. Du kan læse om det her.

Borgmesteren løber med byen

Aalborg er ganske vist en dansk storby, men her tager alt sådan cirka 10 minutter fra midtbyen at komme til. Om du vil ud til vandet, på stadion eller se kunst.

New York Times skrev om placeringen af Aalborg i Top 10;

Engang sejlede Vikingernes langskibe igennem Aalborgs mægtige Limfjord. I dag er byen i gang med at gøre sit mest berømte naturlige varemærke kunstnerisk.

Nyskabende bygninger skyder op langs fjorden, heriblandt Utzon Centret, der er designet af Jørn Utzon, som også har designet operahuset i Sydney“.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er et meget godt eksempel på den behagelige atmosfære, der hersker i byen.

Han er manden, der løber med Kronprins Frederik til Royal Run, men også borgmesteren der ikke er for fin til at åbne en ny burgerrestaurant. Dem er der i øvrigt mange af i Aalborg, hvis man elsker gode burgere.

Aalborgs borgmester er selvsagt stolt over, at byen fik så stor opmærksomhed i et medie som New York Times.

“Vi har sørget for at have en havnefront med plads til mennesker, parker og kulturens perler. Der er sket meget, men det er gjort med måde. Det gør byen til noget helt særligt i sammenligning med andre europæiske byer, der bygger på hver en plet,” har han fortalt til Jyllands Posten.

Kronprins Frederik og Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen

Verdensberømt projekt er iværksat

Planerne er gigantiske i området der engang husede de berømte Spritfabrikkerne. I fremtiden skal det kaldes for Cloud City, og det er planen, at folk fra hele verden vil rejse til Aalborg for at opleve blandt andet verdens største kunstværk i glas af den internationalt anerkendte argentinske kunstner, Tomás Saraceno.

Cloud City projektet i sig selv kan blive banebrydende i Danmark, og blive en turistmagnet for byen.

Aalborg er også den lette vej ud i den smukke nordjyske natur. Om man vil kombinere storby-vibes med den skønne feriestemning i Skagen, hvor frokost eller aftensmad på Ruths Hotel er et must.

Om man vil ud og vandre i det skønne landskab, eller noget helt andet så kan man kombinere det med en ferie i Aalborg.

Byen er heller ikke længere væk fra København end at det tager en halv time at flyve dertil med adskillige daglige og billige afgange med SAS og DAT fra Københavns Lufthavn.

Så hvis du skulle følge en anbefaling i år, så bør det være, når et anerkendt medie som New York Times pludselig har Aalborg som et must-visit sted i hele verden – og her kan du komme på under en time med fly.

I samarbejde med Visit Aalborg har vi udvalgt en række steder, du bør besøge når du er i Aalborg.

Lindholm Høje

Nær Aalborg ligger et af Danmarks helt unikke fortidsminder, Lindholm Høje. Her er der fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden, herunder 682 grave og 150 skibssætninger.

Utzon Center

Den berømte arkitekt og Aalborg-dreng, som også står bag Sydney Opera House, Jørn Utzon, har tegnet det smukke Utzon Center på havnefronten i Aalborg. Her kan du kigge på kunst eller selv være kreativ med Lego eller Virtual Reality.

Musikkens Hus

Ved havnefronten, med udsigt over Limfjorden, finder du Musikkens Hus – det musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, der samtidig rangerer som én af de bedste koncertsale i Europa.

Nordkraft

Nordkraft er nemlig blevet ombygget til et af Europas største og mest imponerende kultur- og aktivitetshuse. Her kan du gå i teatret og til koncerter, se kunstudstillinger eller se film i Nordkrafts helt egen biograf.

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark, et 165.000 m2 stort sommerparadis og samlingssted, byder på noget for alle, der er glade for natur og vandsport.

Vestre Fjordpark

10 steder du får lækker mad i Aalborg

Tabu

Nævnt i Michelin-guiden og rangeret flere steder som Aalborgs bedste gourmetrestaurant.

Se mere her

Struktur

Cocktails og gastronomi på topniveau. Tidligere køkkenchef på Ruths Hotel Dennis Juhl står i spidsen.

Se mere her

Nam

Asiatisk inspireret med nordisk twist. Ramte bl.a. forsiden madmagasinet Gastro i 2019.

Se mere her

Applaus

Euroman kaldte det for Danmarks billigste gourmetoplevelse. Du kan få 10 serveringer for under 400 kr.

Se mere her

Alimentum

Spændende nyt gastronomisk projekt med fokus på de nordjyske råvarer i flere serveringer.

Se mere her

La Locanda

Prisvindende italiensk restaurant med en virkelig autentisk oplevelse.

Se mere her

Karma Sushi

En af Danmarks bedste sushi-restauranter, som også findes flere steder i København.

Se mere her

Restaurant Fusion

Her får du sushi, fisk og skaldyr på tårnhøjt niveau. Især kendt for deres Omakase med over 20 serveringer.

Se mere her

Hos Henius

Aalborgs bedste smørrebrød får du på den hyggelige restaurant som taget ud af 60’erne.

Se mere her

Mortens Kro

En af Aalborgs ældste gourmetrestauranter, der stadig holder et virkelig højt niveau.

Se mere her

Struktur i Vesterå

Du kan selv opdage Aalborg endnu mere hos Visit Aalborg lige her

Del artikel

Andre læser også