Den er god nok: Oplev en levende havfrue på Den Blå Planet

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Nsey Benajah - Unsplash.com
Foto: Nsey Benajah - Unsplash.com

Der findes flere forskellige udlægninger af, hvad der i virkeligheden er blevet af Den Lille Havfrue.

Nogle mener, at hun blev til havskum, andre at hun fik sin Prins Erik, mens en helt tredje gruppe tror, at den rigtige havfrue er lavet af bronze og lever et feteret friluftsliv på en granitblok ved Langelinje.

Hvad de færreste ved er, at hun faktisk lever i bedste velgående i et akvarie på Amager.

Læs også: Kendt hold åbner ny fiskerestaurant på Esplanaden

En mytisk skabning under luppen

I disse fake news-tider må vi hellere være påpasselige og understrege, at selv om havfruen, der hver måned – og næste gang lørdag den 19. januar –  svømmer rundt bag den kæmpemæssige rude i ”Oceanet” på Den Blå Planet i Kastrup, ganske vist ligner halvt menneske og halvt fisk, så er der selvfølgelig tale om en dygtig, smuk og talentfuld, kvindelig dykker.

Eventet ”Havfruen” er stablet på benene af det danske nationalakvarium for at sætte fokus på den mystik, den eventyrlige skabning altid har været omgærdet af.

Hun har hjemsøgt søfarende i årtusinder, forsøgt at tryllebinde Odysseus i skikkelse af en sirene og sågar været på besøg hos Christian d. 3, dengang hun hed en ”sømunk” og blev fragtet direkte fra en fiskerbåd i Øresund til kongens hof.

Læs også: MigogKbh guider til de 10 bedste sushirestauranter

Undervandsmagi med piratfisk

Den Blå Planet er dog ikke ude på at forstærke myterne, men vil i stedet aflive løgnene og bringe den overraskende forklaring om den egentlige sandhed bag de væsener, vi gennem så mange år har kaldt havfruer.

Trods den naturvidenskabelige tilgang, kan både børn og voksne forvente en fascinerende omgang dybvandsmagi, når lørdagens erfarne menneske-havfrue giver den gas med finnerne.

Har man ikke fået nok foran Oceanet kl. 12, svømmer hun igen kl. 12:30 i piratfiskenes akvarie (jeps, det læste du rigtigt) i den del at Den Blå Planet, der hedder Regnskoven.

Her kan du også få gode råd til, hvordan du selv kan træne op til at blive en vaskeægte havfrue… eller i hvert fald noget der ligner.

Ét like på Facebook og du er altid opdateret om Kbh

Hvad: Havfruen
Hvor: Den Blå Planet, Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup
Hvornår: Lørdag den 19. januar kl. 12:00 og 12:30 – herefter hver måned i resten af 2019
Hvor meget: Gratis når den almindelige entré er betalt
Hvordan: Læs mere om eventet og se alle havfruedatoer på dette link

Sprød nyhed: Pizzatroldmand åbner nyt surdejs-pizzaria i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surt i Carlsbergbyen PR Foto
Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Surdej er blevet hvermandseje.

Der bliver nørdet igennem i de små hjem og såkaldte surdejshoteller skulle efter sigende være en ting i Sverige, så man kan få passet sin surdej – og undgå den dør.

Populariteten skyldes nok, at brødet som regel smager bedre, når det er lavet på surdej. En dybere, mere kompleks smag.

Således også i pizzabunde.

Netop pizzabunde er Peppe ekspert i.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om nye restauranter…

Peppe fra Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Har tidligere tryllet for Tribeca og Bæst

Hans borgerlige navn er Giuseppe Oliva, men er kun kendt under kælenavnet Peppe. Han har tidligere tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Men i midten af december åbner han sit egen restaurant.

Den hedder Surt og ligger i Carlsbergbyen, nærmere betegnet Bag Elefanterne 2.

Surt bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men udelukkende deres elskede surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Et surt menukort

Udover surdejspizzaer vil man også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager.

Forretter og side dishes vil nemlig blive kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Håndbygget stenovn

“På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det,” forklarer Peppe.

Der er plads til 50 gæster på Surt, som er indrettet med langborde, ved højborde i de mange vinduespartier eller ved restaurantens hovedattraktion – den store stenovnen, der er håndbygget på stedet.

Hvad: Surt
Hvor: Bag Elefanterne 2, Carlsbergbyen
Hvornår: Åbner medio december
Hvordan:
Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny juletradition: Drik jule-Baileys af en rensdyr-kop lavet af chokolade

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Baileys Treatmas Bar PR Foto
Baileys Treatmas Bar PR Foto

Baileys er verdens første fløde-likør og samtidig også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker årligt på verdensplan.

Nu har de indtaget København med en ny tradition, som skal markere starten på højtiden.

Det er pop-up baren, Baileys Treatmas Bar, og den kan besøges på Gemyse i Tivoli.

Her kan der drikkes Baileys i stride strømme, og det på en lidt anden måde, end vi er vant til.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Chokoladekrus

Chocolate Reindeer-kruset, som er lavet på kvalitetsmælkechokolade, skabt af producenten Lir Chocolate.

Det er perfekt til en drink med for eksempel Original Irish Cream, fordi chokoladen fra kruset blander sig med likøren og skaber en helt ny smag.

Baileys Chocolate Reindeer blev lanceret på det engelske marked sidste år og var kæmpe succes, og er altså nu kommet til Danmark.

Chokoladedrinken være på Gemyses drikkekort helt frem nytår.

Prisen for et Baileys Reindeer-sæt er 75 kr.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

 Hvad: Baileys Treatmas Bar
Hvor: Gemyse i Tivoli, Vesterbrogade 3
Hvornår: Frem til 29. december og er åben mellem kl. 11 og 23 fra mandag til søndag
Hvor meget: 75,- for Baileys Reindeer-sæt

Læs også: I hjertet af København: Historisk restaurant frister med syndigt kagebord

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Stort event: Wozniacki spiller afskedskamp mod Serena Williams i København

Skrevet af: Redaktionen

Forleden meddelte Caroline Wozniacki, at hun indstiller karrieren efter Australian Open i januar.

Men hendes mange danske fans får lov til at takke hende for mange store oplevelser og præstationer for Danmark til et stort farvel-event i Royal Arena.

18. maj skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i den store arena, hvor adskillige verdensstjerner på den musikalske front spiller i 2020.

“Tiden er kommet, hvor jeg stopper min karriere og jeg glæder mig utrolig meget til at spille min allersidste kamp på hjemmebane foran et så stort publikum. Det bliver noget helt specielt, og en dag jeg ser virkelig meget frem til,” siger Wozniacki i en pressemeddelelse fra f Sports Group.

Ser frem til en storslået aften

Tennisdronningen fortsætter;

“Punktum for min karriere kan ikke foregå på bedre vis end på hjemmebane og mod tennissportens aller største kvindelige spiller nogensinde og så min veninde, Serena Williams.

Det bliver en storslået aften, jeg aldrig vil glemme, det er jeg sikker på,” lyder det.

De to veninder har mødt hinanden officielt 11 gange, og her har Wozniacki kun trukket sig sejrsrigt ud af et opgør. Men mon ikke “Miss Sunshine” får lov til at shine en sidste gang på hjemmebane?