Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev København på et stramt budget – 6 anbefalinger

Af Redaktionen

Vi er nok mange, der kan skrive under på, at København er en skøn by, der har masser af fantastiske oplevelser at byde på.

Mange af disse oplevelser koster dog en del, og det kan næsten virke som om, at du ikke har mulighed for at nyde byen, medmindre du svømmer i penge.

Sådan behøver det dog ikke at være, og du kan faktisk godt få mange billige og endda også visse gratis oplevelser i København.

1: Vinterbad i et af havnebadene

Det er faktisk langt fra umuligt at finde helt gratis oplevelser i København. En af de ting, du kan opleve helt uden at skulle betale noget, er havnebadene. Her kan du blive frisket op og få en god og sund start på dagen.

Det kan godt være, at du tænker, at det ikke lige er årstiden til en dukkert, og at det måske er lige lovligt koldt for dig. Tit handler det dog bare om at overskride en grænse, og når først den er overskredet, vil du blive stor tilhænger af at bade uden for sæson.

Du skal dog kun hoppe i havnebadet, hvis du har lyst, og alternativt kan du blot tage ud til et af havnebadene og nyde den gode udsigt og stemning, men uden selv at deltage i selve badningen.

2: Hold øje med gode tilbud og rabatter

Tit kan du være heldig at finde et godt tilbud på en restaurant eller at få rabat på biografbilletter ved at vælge det rette tidspunkt og det rette sted.

Du kan med andre ord spare en del penge ved at holde øje med tilbud og rabatter, som kan gøre de gode oplevelser en anelse billigere.

Hvis du er studerende, er det et must at have dit studiekort med rundt, da der er mange steder, som har attraktive studierabatter.

3: Et lån er også en mulighed

Hvis du er på ferie i København og ikke kan finde nogen som helst tilbud på nogen af de oplevelser, du havde sat dig for at opleve under dit visit, kan du også overveje at tage et lån.

Du kan låne penge nemt, og det kan være en god løsning, hvis du ellers ikke har mulighed for at opleve de ting i byen, som du drømmer om. Du bør dog aldrig låne mere, end du kan betale tilbage, og det er i det hele taget vigtigt at låne med omtanke og at kigge på parametre som ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), løbetid og lignende for at finde frem til det mest hensigtsmæssige lån.

Du bør derfor kun gå lånevejen, hvis det er din eneste mulighed for at opleve København i stor stil, og hvis du altså ikke har nogen bedre alternativer.

4: Strøgvandring og hygge i haver og parker

København er en smuk by, som du kan bruge mange timer på at gå rundt i ved blot at nyde de mange indtryk. Du kan for eksempel tage ind til strøget og kigge i butikker eller måske bare nyde den livlige stemning og atmosfære.

Hvis du har brug for afslapning, kan du alternativt tage i Kongens Have, Fælledparken eller lignende for at gå en god tur og koble af. Hvis vejret er til det, kan du sætte dig med en kop kaffe og læse en god bog.

5: Spar penge på transport

Det er altid kedeligt at skulle bruge penge på transport, og derfor er det et fedt sted at spare. Det gode ved København er, at det ikke er en helt gigantisk by, og at afstandene generelt er korte og overskuelige. Det vil sige, at du med en cykel kan komme hele byen rundt og hurtigt komme fra A til B.

Hvis du ikke har en cykel i byen eller måske bare holder af at gå, kan du også komme et godt stykke omkring i byen på gåben, og det er faktisk en af de bedste måder at opleve byen på.

6: Arkitektur i stor stil

Mange af de bygninger og slotte, som København er kendt for, kan du få en god fornemmelse af udefra, og du behøver ikke bruge penge på at betale entre. Du kan for eksempel tage et smut forbi Rundetårn og beundre den fascinerende bygning uden rent faktisk at komme op i tårnet.

Det samme gælder Rosenborg Slot, Statens Museum for Kunst samt en masse andre bygninger, der alene på grund af deres arkitektur er et besøg værd.

Du kan også helt gratis tage forbi Den Lille Havfrue, som næsten er et must, når du er på ferie i København.

Kom i gang

Hvis du føler dig klar på at få en masse oplevelser i København, selvom dit budget er stramt, er det bare om at komme i gang. Ofte handler det bare om at tænke ud af boksen og at finde de skjulte perler.

Del artikel

Andre læser også