MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stor havefestival: Oplev nogle af de smukkeste haver i Region Hovedstaden

Af Mathilde Mågård Hansen
Arkivfoto
Arkivfoto

Drømmer du om en romantisk have med engelske roser, en skovhave med havedam og hostaer, eller hvad med surbundsbede med rododendron og lyng? 

Måske du bare vil have ny inspiration til haven og opleve andre måder at indrette sig på udenfor. 

I weekenden den 10.-11. juni åbner hundredvis af private haveejere over hele landet lågen til Haveselskabets Havefestival og inviterer andre haveinteresserede indenfor, så de kan gå på opdagelse og lade sig inspirere af forskellige måder at dyrke have på.

Mange steder vil der også være små boder med frø, stiklinger og overskydende planter, for interessen for at dele planter med hinanden vokser helt enormt i disse år, lyder det fra Haveselskabets direktør. 

Få inspiration i private haver

I Region Hovedstaden kan du bl.a. besøge Palmehaven i Herlev, en romantisk have i Valby og en småvild frodig rækkehushave i Hvidovre.

Hele 44 forskellige haver i regionen melder klar til den store havefestival.

På Haveselskabet.dk/havefestival kan du se, hvor der er åbne haver, og f.eks. også om du må have hund med, om haven er tilgængelig for kørestol, og om der er salg af planter. 

Der er gratis entré til langt størstedelen af haverne, og ellers koster det omkring 10 kr. at komme ind.

Du behøver ikke være medlem af Haveselskabet for at besøge Havefestivalens åbne haver. 

”Havefestivalen er en enestående mulighed for at komme ud og få inspiration i private haver og tale med ’almindelige’ haveejere om, hvordan de bruger deres have i hverdagen. 

Foto PR

Hvordan har de skabt den, og hvilke gode råd vil de give med på vejen, hvis man selv vil lave noget lignende? 

Det er ikke en udstilling, men inspiration og erfaring direkte fra den ene haveejer til den anden – ligesom når man sludrer med naboen over hækken og får et fif til at gøde roserne eller håndtere skvalderkålen,” forklarer Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet. 

Få en guidet tur

Det kan virke grænseoverskridende at gå ind i en fremmed have, men de åbne haver er netop en invitation om at komme indenfor, og det er en ganske unik mulighed for at få inspiration og dele erfaringer om alt fra georginer og rododendron til højbede og køkkenhave. 

”Haveejerne er som regel til stede og byder indenfor i haven.

Som besøgende vælger man selv, om man har lyst til at opleve haven på egen hånd, eller om man vil tale med værten om haven.  

Personligt har jeg selv fået meget ud af at tale med ejerne i de mange åbne haver, jeg har besøgt. Jeg har lært af deres dyrekøbte erfaringer og oplevet, hvilke glæder en særlig blomst eller en hyggelig krog i haven giver dem.

Det gør alt sammen indtryk og har givet masser af inspiration til min egen have og til min måde at bruge haven på,” siger Charlotte Garby.

Hvad: Haveselskabets Havefestival
Hvor: I hele landet. Se alle haverne her
Hvornår: Den 10.-11. juni 2023

Del artikel

Andre læser også