Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Første gang i Europa: Oplev sjov særudstilling med højtelskede Pixar-karakterer

Af Astrid Mernild
Foto: Joakim Züger
Foto: Joakim Züger

Endelig er skolernes efterårsferie over os, og hvad er mere oplagt end en udflugt med fede oplevelser og aktiviter for hele familien?

Sæt kursen mod Experimentarium, og oplev den nye særudstilling “The Science Behind Pixar”, hvor der kan eksperimenteres med filmskabernes værktøjer, og der er mulighed for at bringe Buzz Lightyear og andre elskede Pixar-karakterer til live.

Vær en af de første til at opleve den populære, omrejsende udstilling her i Europa, og eksperimentér på egen hånd filmskabernes værktøjer i hele 65 interaktive aktiviteter.

En enestående mulighed for at tage et kig ind i maskinrummet hos Pixar, og opleve videnskaben bag de magiske animationsfilm.

Foto: Joakim Züger

Kom helt tæt på og se, hvordan de store animationsfilm “Toy Story”, “Inderst Inde” og “Lightyear” er lavet.

Den store særudstilling på intet mindre end 1.250 m2 åbner torsdag 13. oktober, lige op til efterårsferien, og skulle fridagene være booket helt op med andre arrangementer, så kan udstillingen heldigvis opleves helt frem til 10. april 2023.

Der er spændende aktiviteter for alle aldre. Der kan modelleres, animeres, sættes lys, indstilles kameravinkler og pustes liv i nogle af Pixars mest populære filmuniverser og karakterer.

Foto: Joakim Züger

Oplev videnskaben bag magien

“The Science Behind Pixar” tager jer med hele vejen allerede fra de første idéskitser til en færdigproduceret animationsfilm.

Kom med under overfladen, hvor matematikken, geometrien og animationsteknologierne gør det hele muligt.

Udstillingen er opdelt i otte områder, hvor I selv kan prøve kræfter med de grundlæggende faser i Pixars animationsproces: Modellering, Rigging, Overflader, Sets og kameraer, Animation, Simulation, Lyssætning og Rendering.

”Målet med The Science Behind Pixar er, at børn og unge oplever, at kreativitet ikke står i modsætning til videnskab og teknologi. Tværtimod er samspillet mellem kreativitet, videnskab og teknologi vejen til nye løsninger og opdagelser,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

Foto: Joakim Züger

Hele familien kan være med

“The Science Behind Pixar” er for hele familien og særligt velegnet for børn fra 8 år og opefter.

Vi har her samlet nogle af de highlights, som I kan se frem til at opleve, når I besøger udstillingen.

  • Tag en selfie med Buzz Lightyear fra “Toy Story”. Der kan også opleves flere populære Pixar-karakterer i fuld, menneskelig størrelse i udstillingen.
  • Prøv at modellere en virtuel Pixar-karakter med simple 3D-former og opdag, hvordan Pixars eventyrlige universer under overfladen er bygget op med geometri.
  • Pixars film vækker følelser, som både børn og voksne kan identificere sig med. Hvor mange følelser kan I udtrykke ved at bevæge øjenbryn, øjenlåg og pupiller i ansigtet på Jessie fra “Toy Story 2”? 
  • Hop ind i den virtuelle garage inspireret af Pixar-filmen “Biler”. Prøv at skifte overfladen på kølerhjelmen ud – og se hvordan den så ser ud?
  • Lav din egen stopmotion-film med den berømte, hoppende arkitektlampe kendt fra Pixars logo.

Experimentariums digitale kanaler vil i udstillingsperioden byde på konkurrencer, film og meget mere, og hvis man henter deres app, kan der deltages i en skattejagt med særlige Pixar-udfordringer.  

Der kan læses meget mere om “The Science Behind Pixar” og videnskaben bag her.

Hvad: The Science Behind Pixar
Hvor: Experimentarium Tuborg Havnevej 7 2900 Hellerup
Hvornår: Åbner fra 13 oktober 2022 til 10. april 2023.

Del artikel

Andre læser også