Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oste-fans: Kom med til årets osteret

Af Rasmus Kramer Schou
Foto Jesper Rais
Foto Jesper Rais

Hvis man elsker ost, så er der godter i posen søndag d. 2. december i Kødbyen.

Her afholdes nemlig ‘Danmarks bedste osteret 2018’.

Ti nominerede restauranter – heraf fem Michelin-restauranter – dyster om at blive årets mand i ostesovs.

Le Gammeltoft og Rasmus Holmgård guider publikum igennem konkurrencen og dj Rikke Bronx spiller soul og R&B.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Og allerbedst masser af gratis smagsprøver:

Fri ølbar fra Kølster Malt & Øl, fri kaffe fra Kontra Coffee, østers fra østersbaren Rouge Oysters, snigpremiere på Arla Unikas creme på Gammel Knas , et glas naturvin, en anretning med tre af de danske oste, som restauranterne anvender i konkurrencen. En billet koster 150 kr.

Ostedommere
”Ost er altså andet end et ostebord. Ostene har jo så mange smagsnuancer fra f.eks. bitterstoffer, fermentering, og umami, så de kan bidrage til et alsidigt og velsmagende grøntkøkken.”

“Eller spille en rolle i det søde køkken. Fordi der er så mange smagsnuancer i ost, fra sødme til skarp ammoniak, spænder osten faktisk bredere end kød,” siger Helle Brønnum Carlsen om ostens rolle i dansk gastronomi.

Hun er normalt madkritiker på Weekendavisen og madanmelder for White Guide og sidder søndag oste-dommer sammen med, Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken, Kamilla Seidler, kok og Latin America’s Best Female Chef 2016 og Søren Frank, madanmelder på Berlingske.

Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Lars Witt, marketingmanager i Mejeriforeningen er stolt af dansk ost:

”Vi har de seneste år set en unik idérigdom og nytænkning i dansk ost. Hos mejerierne, der i stigende grad udvikler nye spændende oste, men også hos de danske topkokke, som tager de danske ostetyper – nye som gamle – til sig og inkorporerer dem i helt nye konstellationer.”

“De mange kvalificerede bud, som travle kokke landet rundt har taget sig tid til at udvikle og indsende, understreger, at ost ikke bare er sådan noget, du klemmer ind mellem hovedret og dessert, men kan være en driver i både det salte og det søde køkken. Det bliver vi som branche utroligt stolte af at se,” siger han.

Læs også: Carlsberg Byen får italiensk Rooftop Restaurant

De nominerede til Danmarks bedste osteret og som kan opleves søndag er:
Falsled Kro, Christoffer Omann og Martin Peter Leth
Restaurant Wilhelm, Kristofer Josefsson og Annika Frigård
Restaurant Kanalen, Jeppe Foldager og Christian Helbo
formel B, Kristian Arpe-Møller og Asger Majgaaard Klausen
Jordnær, Eric Kragh Vildgaard og Mads Juel Olesen
Søllerød Kro, Brian Mark Hansen
Trio, Simon Thrane og Lin Mosby
Kiin Kiin, Samuel
Restaurant Hærværk, Esben Kragh & Rune Lund Sørensen
MeMu, Michael Munk og Lasse Starup Petersen

Hvad: Danmarks bedste osteret 2018
Hvor: CPH Food Space, Slagtehusgade 11, Kødbyen
Hvornår: Søndag d. 2. december kl. 12-16
Hvor meget: 150 kr.
Hvordan: Find billetter her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Annonce
Julefrokost catering – Se vores store udvalg af julemenuer her

Del artikel

Andre læser også