Det bedste fra ostens verden: Michelin-kokke popper op i Kødbyen

Der er i denne uge Ostefestival i København, og kan du ikke være med til ostebanko på lørdag – så er her en anden stjernedrysset begivenhed.
Tre af byens bedste kokke er nemlig gået sammen om 3-retters oste-middag med snacks og vin, og alle serveringer indeholder én eller flere af Arla Unikas omkring 40 forskellige oste.
De kører tre seats med 16 pladser i hvert, så det er med at få reserveret sine pladser hurtigt.

6-hånds stjernebestøvet ostemiddag i Kødbyen
Er du også glad for ost, så skal du med, når Gabriel Hedlund fra Arla Unika (tidl. 2-stjernede Michelin-restaurant, Vollmers, i Malmö) laver pop-up.
Han har hevet fat i to af sine kollegaer, Claus Henriksen fra Dragsholm Slot (én Michelin-stjerne) og Lasse Askov fra I’m A Kombo, og sammen har de nu skruet et ostemiddagskoncept sammen til afvikling i I’m A Kombos lokaler i Kødbyen på søndag.
De laver hver en snack og en ret, der alle har osten i fokus.
Arla Unika har kreeret omkring 40 forskellige oste, og du kan glæde dig til at smage én eller flere i alle retterne.
Kokkene serverer selv deres egne retter for gæsterne, og der er velkomstsjus og tre glas vin til.

Ost giver dybde og intensitet i retterne
De tre kokke kommer vidt omkring i råvarekombinationer og kulinariske stilarter – med det ene gastronomiske benspænd, at alle serveringer skal indeholde en ost fra Arla Unika.
“Arla Unika er født som et samarbejde mellem kreative mejerister og kvalitetsbevidste topkokke, og det er sådan set den røde tråd, vi også følger med middagen på søndag.
Vi er tre kokke med stor erfaring fra gastronomiens højeste luftlag, som skal prøve at tæmme en stribe af Arla Unikas vildeste oste.
Forhåbentlig bliver det til seks serveringer, der både er skarpe og raffinerede, men også bare grundlækker efterårsagtig comfort-food af bedste skuffe. Jeg glæder mig helt vildt,” fortæller Gabriel Hedlund, der er testkok hos Arla Unika og initiativtager til trio-samarbejdet.
Brug ordentlig ost i maden
Ud over ønsket om at give gæsterne en fantastisk smags- og måltidsoplevelse på søndag, er formålet med middagen at demonstrere, at anvendelsen af ost i mad ikke behøver at begrænse sig til forrevet pizzatopping og hvide salattern.
Hvad sker der, når man bruger modne og komplekse toposte i maden?
Tag med til middagen og find ud af det, lyder det fra arrangørerne.
Hvad: Stjernebestøvet ostemiddag i Kødbyen
Hvor: Høkerboderne 12, 1712 København V
Hvornår: Søndag den 8. november med seatings a 16 gæster kl. 12, kl. 17 og kl. 20. Hver middag varer to timer
Hvor meget: 750 kr. for velkomstsjus, tre glas vin til og én snack og ret fra hver kok
Hvordan: Køb billetter lige her
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram