Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 20 ton mad deles ud: Julemad deles ud til trængte familier i Bella Center

Af Michael Qureshi
Foto: Føtex
Foto: Føtex

Trængte familier fortjener en hjælpende hånd i julen.

Det er tanken, når organisationen Stop Spild Lokalt med kæmpe støtte fra flere af de største dagligvare-kæder donerer overskuds-julemad til danskere med få midler.

Føtex skriver blandt andet i en pressemeddelelse, at hovedparten af deres butikker i Hovedstaden donerer til Stop Spild Lokalt, der både den 23. december samt 24. december har en kæmpe uddeling i Bella Center i Ørestaden.

Mens mange af os nyder julefreden sænke sig lillejuleaften, vil hundredvis af frivillige sørge for at familier med få midler får en masse godt til juledagene ganske gratis.

Overskydende julemad i stedet for madspild

Det er fjerde jul i træk, at Føtex uddeler overskydende varer til trængte danskere over hele landet.

”Jeg bliver simpelthen så stolt af vores medarbejdere, når jer ser, hvor mange der tager en ekstra tørn i butikkerne for at gøre en betydelig forskel for andre,” siger administrerende direktør for føtex, Thor Jørgensen, og fortsætter:

”Det er dobbelt op på alt det gode.

Vi får samlet den overskydende julemad ind, der ellers var endt som madspild. Og så kan vi samtidig give den videre til familier og personer, der slås med at få pengene til at række i juletiden, via organisationer i butikkernes lokalområde.”

Donationerne består både klassisk julemad og helt almindelige fødevarer – men fælles for dem alle er, at de ikke fejler andet, end at de ikke er blevet solgt, når føtex lukker den 23. december.

Mange andre bakker også op

Til Stop Spild Lokalt donerer også COOP, Rema 1000, Torvehallerne, Bilka i Fields og Aldi overskudsmad. Sidste år var der 20 ton mad, der blev uddelt til 1000 trængende familier, og i år ventes det at blive større endnu.

Biludlejningsfirmaet Avis har stillet en flåde af varebiler til rådighed, så de enorme madmængder kan hentes i supermarkederne og bringes ud til Bella Center.

“Her bliver det så lagt på nogle borde, og det er så meningen, at man selv kan gå rundt og tage det, man skal bruge.

Tidligere har vi pakket poser, men så fik folk nogle gange noget, de ikke ville have, og så blev det jo smidt ud alligevel, fortæller Susanne Jacobsen, som er blandt de frivillige til TV2 Lorry.

Uddelingen er forbeholdt økonomisk trængte som ellers ville have svært ved at klare sig igennem julen – f.eks studerende, pensionister og kontanthjælpsmodtagere.

I København foregår uddelingen igen i

Bella Centeret
Center Blvd 5, 2300 Kbh S (Der er metro lige til døren)
Uddelingen kommer til at foregå:
Mandag d. 23. december kl 21.30-00.00
Tirsdag d. 24. december kl 10.30-12.30

OBS
– Der er ingen tilmelding eller madbilletter, man dukker bare op.
– Der skal ikke fremvises bevis for indtægt

Du kan læse mere her

Del artikel

Andre læser også