Over 200.000 ventes i gaderne: Søndag er der KMD Ironman i København

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: KMD Ironman Copenhagen
Foto: KMD Ironman Copenhagen

Det er en kæmpe weekend i Københavns gader.

Lørdag er det den store Pride-parade, som fylder gader og stræder med feststemning og glade mennesker. Men søndag kommer der også til at være gang i den.

Det bliver så i en lidt anden boldgade. Her afvikles KMD Ironman Copenhagen nemlig, og det event kommer til at fylde en del i hele Hovedstadsområdet.

De ca. 3000 sportsudøvere skal nemlig svømme, cykle og løbe hvor de kommer godt rundt i selve hjertet af København og ikke mindst uden for selve byen.

Man forventer omkring 200.000 mennesker i gaderne i løbet af søndagen, som vil heppe på de seje jernmænd- og kvinder.

Her gennemgår vi, hvad Ironman-deltagerne skal igennem for at klare skærene.

Svømning

KMD IRONMAN Copenhagen svømmerute er placeret ved Amager Strandpark og består af én omgang af 3.8 km. Svømningen foregår i rolige forhold i den kunstige lagune, så man kan forvente en hurtig tid i vandet.

Da man svømmer under tre gangbroer på sin tur og ruten går tæt langs vandkanten, er der perfekte tilskuerforhold til at følge atleterne. Forventede vandtemperatur er mellem 18-20 grader celcius.

Cykling

Den 180km lange Continetal Dæk Cykelrute er den perfekte blanding af storby, kyststrækning og landlig idyl, når man kører fra København op gennem Nordsjælland, med flere hotspots undervejs.

Deltagerne kan se frem til en hurtig rute med masser af opbakning fra de mange tilskuere langs ruten.

Løb

Det slutter med en marathon på 42,2 km fordelt på 4 omgange, som foregår i hjertet af København og indeholder de bedste seværdigheder og tusindvis af tilskuer.

Deltagerne kan se frem til at se nogle af Københavns mest berømte attraktioner langs ruten, som for eksempel den lille havfrue, Amalienborg Slot og Nyhavn, inden de løber ned langs den røde løber og i mål på Christiansborg Slotsplads.

Kilde: KMD Ironman Copenhagen

Sådan påvirker det trafikken

Trafikanterne skal forberede sig på omkørsler og forlænget rejsetid på vejene omkring det nordlige København i forbindelse med afviklingen af KMD Ironman CPH den 18. august.

Vejnettet vil være påvirket fra om morgenen til sidst på eftermiddagen.

Af samme grund opfordrer Vejdirektoratet til, at både deltagere i KMD Ironman og alle de øvrige trafikanter i området sætter ekstra tid af til deres rejse og følger Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

Helt konkret har Vejdirektoratet følgende råd til trafikanterne:

Deltagere i KMD Ironman CPH

 • KMD Ironman opfordrer deltagerne til at benytte offentlig transport til startområdet.
 • Kører du i bil, skal du køre i god tid. Trafikken vil være påvirket.
 • Hold dig orienteret mens du kører. Hav for eksempel appen Trafikinfo åben, så den læser nyheder og akutte hændelser op for dig.
 • Hør radio og få meldingerne fra DR P4 Trafik

 

Andre trafikanter

 • Forvent kødannelser i området omkring motorvejskryds Kgs. Lyngby og Lyngby Omfartsvej og sæt ekstra tid af til turen. Trafikken vil være påvirket mellem 9-17. Risikoen for kødannelser er størst mellem kl. 12-16.
 • Frakørselsrampe 17 Jægersborgvej i nordgående retning (mod Helsingør) på Motorring 3 lukkes for alt trafik i tidsrummet 09:00 til 17:00. Trafikanterne som skal køre mod Gentofte opfordres til at anvende frakørsel 18 Nybrovej.
 • Frakørselsrampe 17 Jægersborgvej i sydgående retning (mod Køge) på Motorring 3 lukkes for alt trafik mod Gentofte i tidsrummet 09:00 til 17:00. Trafikanterne som skal køre mod Gentofte opfordres til at anvende frakørsel 16 Lyngby C.
 • Frakørselsrampe 7 Jægersborgvej i nordgående retning (mod Helsingør) på Helsingørmotorvejen lukkes for alt trafik i tidsrummet 09:00 til 17:00. Trafikanterne opfordres til at anvende frakørsel 5 Nybrovej.
 •          Søg aktuel trafikinformation inden du kører ud
 • Tjek den aktuelle situation på kortet på trafikinfo.dk eller i appen Trafikinfo
 • Du kan høre de seneste meldinger fra DR P4 Trafik både i appen Trafikinfo og på trafikinfo.dk under ’Trafikradio’
 • Hør radio og få meldingerne fra DR P4 Trafik mens du kører

Rejsende med kollektiv trafik

 • Der vil være omlægninger af busruterne i området.
 • Tjek Rejseplanen eller DOT.  

 

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

 • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
 • Rør forsigtigt det hele sammen.
 • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
 • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
 • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
 • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram