Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Seks steder vi kan lide: Gode legepladser og grønne områder på Vesterbro

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune

Når børnene skal underholdes udendørs, eller når man bare trænger til at slappe af i grønne omgivelser, er der flere muligheder på Vesterbro.

MigogKbh guider til bydelens legepladser og parker.

Enghaveparken

Der, hvor Enghavevej møder Enghave Plads, ligger Enghaveparken, som for nylig har fået en opgradering og er blevet sat flot i stand.

Ikke alle ved det, men udover mange gode københavnerfortællinger gemmer Enghaveparken på et stykke dansk designhistorie.

Da arkitekt Arne Jacobsen var nyuddannet, blev han ansat i Stadsarkitektens Direktorat, og under sin ansættelse i slutningen af 1920’erne tegnede han flere bygninger til Enghaveparken. Bygningerne tæller et par boder, to læskure og en musikpavillon.

Enghaveparken rummer en sjov, bemandet springvandslegeplads, hvor vandglade børn kan pjaske i de varme måneder, samt en multibane til boldspil, og i vintermånederne kan man suse rundt på skøjter.

Skydebanehaven

Lige ved Istedgade og Absalonsgade ligger den populære, grønne byoase Skydebanehaven, hvor især mange Vesterbro-familier holder af at hænge ud og lege.

Parken har en stor legeplads, som er bemandet med pædagoisk personale.

Her kan man blandt andet rutsje på en kæmpestor, farvestrålende papegøje og lege i en tipi. Og så er her en stor sandkasse, gynger og en svævebane med klatretårn.

Foto: Københavns Kommune

Boldbaner, basketkurve, bordtennis og stangtennis er også blandt legepladsen aktiviteter, og man kan køre på cykler og løbehjul, der kan lånes på stedet.

På udvalgte dage i sommerhalvåret fyldes soppesøen med vand.

Parkens navn kommer af, at den oprindelig blev brugt som øveområde for et selskab af skydeglade københavnere, der blandt andet havde en 20 meter høj og 70 meter lang skydemur mod Istedgade.

Læs mere om Skydebanehaven her.

J.C. Jacobsens Have

Ved Carlsberg kan man besøge bryggerens gamle have.

I mange år var J. C. Jacobsens Have lukket for offentligheden og kun åben for Carlsbergs medarbejdere og gæster, men da bryggeriet besluttede at indstille produktionen i Valby, blev parken i 2009 åbnet for alle.

Haven er et herligt grønt åndehul, og her findes mange forskellige slags træer og planter.

Saxoparken

Den aflange bypark Saxoparken er omgivet af høje beboelsesejendomme, og her ligger Vesterbros Naturværksted.

Rundt omkring i den grønne park finder man flere mindre legeområder, der blandt andet har gynger, rutsjebaner og forskellige klatremuligheder.

Foto: Københavns Kommune

Her er desuden et stort boldbur, hvor man kan spille basketball, fodbold og lignende.

Læs mere om Saxoparken her.

Sønder Boulevard

Unge såvel som ældre beboere på Vesterbro benytter Sønder Boulevards grønne midterrabat, der løber fra Halmtorvet til Enghavevej, til et hav af aktiviteter.

Man kan dase på græsset med pizza og øl, eller man kan spille bordtennis under åben himmel.

Her afholdes ofte loppemarkeder, og her er boldbure med mulighed for at spille både basketball og fodbold.

Ved Bodilsgade findes en sjov legeplads, hvor legesyge unger kan lade som om, at de er sørøvere på havet. Op af jorden stikker nemlig stævnen og masten fra et skib, og man kan blandt andet lege på en tømmerflåde.

Det Grønne Strøg

I anden sals højde finder man Det Grønne Strøg, der binder tagene fra hovedsædet for SEB Bank, Rigsarkivet og Tivoli Hotel sammen.

Området er fyldt med træer og urter, som hører den nordiske natur til, og parken er virkelig en lille skat i den travle by. Det er også et ægte paradis for skatere med både spring, trin og bakker, som fører op i 10 meters højde.

Parken er inddelt i flere små rum, og du finder også en lille legeplads – og selvfølgelig en fantastisk udsigt over byens travle trafik med kig til vandet.

Del artikel

Andre læser også