Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oversigt: Hvordan kan du bruge dækbark?

Af Redaktionen

Dækbark giver et godt bunddække til legepladsen, hønsegården eller ridehuset.

Dette når det ikke bruges til at beskytte bedets planter eller forbrændes i stokerfyr og gasgrill. Som du kan fornemme, er dækbark derfor et attraktivt materiale til en række forskellige opgaver, der faktisk også er billigt.

Slå ned på ukrudt og skadedyr

Når du spreder dækbark i dit bed, tjener barken flere funktioner. For det første mindsker du den mængde af ukrudt, der skyder frem i bedet. Du skærmer også af for skadedyr som dræbersnegle, der får sværere ved at fortære planterne. Beskyt alt lige fra stauder til rododendroner med barken.

Sikrer beskyttelse mod hede og frost plus lav pH-værdi

Om vinteren beskytter laget af bark mod frost, og om sommeren holder barken fugt nede, så jorden ikke udtørres så let. Ved siden af alt det giver dækbark næring til bedet, når det går i forrådnelse. Har du surbundsbed, fx til lyng, hjælper dækbark også med at give og bevare lav pH-værdi i jorden.

Stor forskel i flagernes størrelse

Værd at vide om dækbark er, at de enkelte flagers størrelse og overflade varierer fra den ene sort til den anden. Du kan derfor både få dækbark fra få mm til ca. 10 cm i størrelsen, og du kan vælge mellem knust eller groft bark. Med de muligheder kan du vægte synlig mod diskret lægning af bark.

Tænd op i grillen med dækbark

Dækbarks brændværdi er ikke noget utroligt, når man sammenligner med koks eller bare brunkul, men er stadig væsentligt højere end aviser og kan derfor effektivt bruges til at futte op i grillen. Så har du købt dækbark i bigbag i tidernes morgen og savner noget at bruge den til, så bare brænd den.

Hør hos din forhandler, fx et byggemarked eller en lokal butik, hvilken dækbark er den rette til dig.

Del artikel

Andre læser også