Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Overvejer du at flytte til København?

Af Redaktionen

Mange unge mennesker drømmer om at flytte til København og prøve at leve i hovedstaden med alt, hvad den kan tilbyde. I storbyen kan man prøve nye versioner af sig selv af, og hvis man kommer fra provinsen kan det være befriende at prøve at bo et sted, hvor ikke alle kender hinanden og ved besked om alt, hvad man foretager sig.

Det er dog ikke kun de unge, der gerne vil bo i hovedstaden. Flere og flere midaldrende vælger, når børnene er flyttet hjemmefra, at rykke teltpælene op og prøve livet i København, hvor de ofte køber en lejlighed i f.eks. Carlsbergbyen og benytter sig af byens mange kulturtilbud.

Find et sted at bo

Netop det at finde et sted at bo kan være svært, med mindre man har en stor pose penge med. Find lejeboliger i København, hvis du ikke har råd til at købe, men vær forberedt på at også en lejebolig kan være dyr i hovedstadsområdet. Bolig i hovedstaden har ikke altid været så dyrt, som det er i netop disse år, men det kan altså være muligt at gøre en god handel og finde sin drømmebolig. Alternativt kan man overveje, om det kan være en mulighed at flytte lidt uden for byen, hvor priserne måske stadig er i den høje ende, men trods alt lavere end i de mest populære områder af selve København.

Hvordan vil du komme rundt i byen?

Når man overvejer at flytte til København, gør man klogt i også at tænke på, hvordan man vil komme rundt. Mange har bil, men i takt med at flere og flere parkeringspladser nedlægges kan det være både tidskrævende og besværligt at være bilejer i København, især i brokvartererne hvor der bor mange og hvor pladserne oftere og oftere inddrages til andre formål. Ikke sjældent hører man om borgere, som må køre rundt i både halve og hele timer for at finde en parkeringsplads og må tage til takke med en plads langt fra ens bolig. Det kan være uhensigtsmæssigt, særligt hvis man har børn eller tunge indkøbsposer at slæbe på.

Hvis man kan klare sig med en cykel, er der dog ingen problemer, så længe man har nerver til at køre i myldretiden, hvor strømmen af cyklister ind mod centrum foregår i flere spor og kan være overvældende, selv for mangeårige københavnere. Offentlig transport fungerer dog ganske udmærket, og med metroen er det blevet langt nemmere at komme hurtigt rundt end tidligere.

Kender du nogen?

En anden ting, man skal tænke på, når man vælger at flytte til København, er, om man vil blive ensom. Hvis man allerede kender nogen i byen, er man bedre stillet, men ellers må man prøve at skabe sig et netværk. Da kan man begynde at gå til noget, måske en sportsgren som man dyrkede der, hvor man boede før, eller en helt ny. Man kan også engagere sig i frivilligt arbejde i sit lokalområde og på den måde forsøge at skabe nye relationer. Desuden kan netværk som Rotary, Ladies Circle, Lions og andre være værd at have i tankerne, når man ankommer til en ny by og ikke kender nogen.

Del artikel

Andre læser også