ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skaber langvarige forhold: På flere restauranter har de gjort ansatte til medejere

Af Mathilde Mågård Hansen
Christoffer Sørensen fra Studio. Foto PR
Christoffer Sørensen fra Studio. Foto PR

Vi kører videre i samme spor med fremtidens restaurant.

I de sidste to uger har du kunne læse, hvordan de hos DiningSix har skabt et nyt kodeks for god opførsel, mens de hos Madklubben har givet deres medarbejdere mulighed for at udlevere gult kort til grænseoverskridende gæster.

Men også hos andre restauranter er der noget i færde.

Hos LOCA Gruppen, der bl.a. driver restauranterne Studio og Almanak, har de nemlig gjort to bærende medarbejdere til medejere af butikken.

Deres helt eget manifest

For et års tid siden kom LOCA Gruppen med deres helt eget manifest.

Manifestet taler ind i en langt mere bæredygtig tilgang til det at drive restaurant, men også hvordan man kan involvere sine medarbejdere.

”Vores Manifesto er vores bud på, hvordan gastronomi i topklasse kan forenes med bæredygtighed og ansvarlighed – både når det kommer til personale, råvarer og økonomi.

Vi mener, at gastronomi kun kan kaldes bæredygtig, hvis den også er økonomisk bæredygtig,” fortalte CEO Merete Holst i november 2021.

Ejerskab skaber langvarige forhold

Samtidig med manifestet kom også nyheden om at to køkkenchefer, Christoffer Sørensen fra Studio og Christian Hoffmann fra Almanak, trådte ind i ejerkredsen. 

Køkkenchef og medejer Christoffer Sørensen. Foto PR

”Vores to køkkenchefer har en stor andel i, at både Almanak og Studio har haft rekordmange gæster i 2021. Vi er glade og stolte over, at vi nu også kan kalde dem vores forretningspartnere,” fortalte Merete Holst. 

Også køkkenchef fra Studio, Christoffer Sørensen, har det sidste år været glad for de nye vilkår.

Netop i sidste uge flyttede Studio ind i helt nye lokaler i Carlsberg Byen. 

“Det er jo ikke fordi, at man ikke går op i sit arbejde, men ejerskabet giver bare nogle helt andre muligheder. Man tager selvfølgelig noget mere ejerskab, og det skaber også nogle langvarige forhold,” fortæller han til MigogKbh.

Og det må man sige, at det indtil videre har gjort.

Siden indgangen til 2022 har Studio været ‘hjemløs’, da de forlod de hidtil faste lokaler på Havnegade, men det er altså ikke noget, der har skræmt den unge og prisvindende kok væk:

”Det er jo været superfedt at være med til at bygge en helt ny restaurant helt fra bunden. Helt ned til hvor alle knager og stikkontakter har skulle sidde.”

Du kan læse mere om den nye restaurant i Carlsberg Byen lige her.

Del artikel