Double up: Ikoniske Palæbar åbner helt ny bar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
På Deco kan man både få cocktails og fadøl. Foto Rasmus Kramer Schou
På Deco kan man både få cocktails og fadøl. Foto Rasmus Kramer Schou

Palæbar er en skattet institution i det københavnske gadeliv.

Det er et stamværtshus med seriøst stort S.

Slumromantik for alle pengene, og med en sjæl som dengang inden verden gik af lave.

Og selvom Palæbar ligger i den finere ende ved Kongens Nytorv, så er her folkeligt, charmerende og altid en interessant snak herinde over de velskænkede.

Kunstnere, sportsstjerner og andre kreative ildsjæle vender verdenssituationen omkranset af ægte kunst på væggene, gamle emaljeskilte og god jazz i ørene.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

“Men flere og flere gæster er faktisk begyndt at spørge efter lidt nye ting,” forklarer bartender Peter Krog, svigersøn til Peter Fredholt, som ejer Palæbar.

“På Palæbar har en gin’tonic altid været Tanqueray med Schweppes, men vores gæster er faktisk klar til mere, kunne vi godt mærke. Så det giver vi dem med Deco.”

Hyggeligt, nede på jorden i København hos Deco Foto Rasmus Kramer Schou

Deco Bar ligger i Ny Adelgade 5, eller måske lettere at navigere efter – lige ved siden Palæ Bar.

“Og vi er en BAR, ikke en smart cocktailbar,” understreger Peter Krog, som også er bestyrer på den nye Deco Bar.

Hyggesludder

“Jo, vi har masser af cocktails, men vi har f.eks. ingen mixologer.

Vi har gode gammeldags bartendere, som giver en god service, og som sagtens kan finde på at sætte sig med gæsterne og få en sludder.

Vi trækker stemningen og den afslappede charme fra Palæ Bar med herind.”

Det betyder også, at der i de meget stilrene lokaler er både moderne og stringent, men samtidig en ‘sænk-skuldrene’ stemning. Og i den smukke bar har Deco valgt at skubbe fadølshanerne helt frem – noget man ikke ser på cocktailbarer.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Stilrent, stringent hygge hos Deco Foto Rasmus Kramer Schou

Pro-hold

På trods af Deco Bar ikke vil kaldes en smart cocktailbar, så kan man jo godt gøre sig umage, og det har de i den grad gjort.

Barchef er polske Leszek Stachura og med bag baren er også Jannick Gram, samt et helt hold af erfarne af andre erfarne konkurrencebartendere.

“Cocktailstilen er klassisk, men med det allestedsnærværende twist.

På Deco Bar holder vi de relativt simpelt med 4-7 ingredienser, gode produkter og hastighed. Her får du din cocktail hurtigt,” forklarer Jannick Gram bag baren.

Signaturcocktails står i 115,- mens Classics står i 125,- og man kan altid for 30 kr. ekstra vælge at opgradere til nogle af de dyre flasker, uanset mærket.

Her er også både rød- og hvidvin, kaffe, sodas, alkoholfrie cocktails, champagne (Krug, Dom P, Veuve Clicquout og Ruinart) og selvfølgelig øl (Jacobsen og Carlsberg) 60,-

Altid nyt på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

På Deco kan man både få cocktails og fadøl. Foto Rasmus Kramer Schou

Specialfremstillede fadølshaner lyser baren op foran den indgraverede Deco udskæring, og hvis man skulle have lyst til lidt mad, så er Deco Bar måske verdens bedste sted at blive sulten.

“Ny Adelgade holder sammen, og vi kender hinanden. Derfor er bartendernes veste også lavet af vores genbo C.L. Seifert. Vores barmad bliver leveret af vores naboer inde på Restaurant Frank,” forklarer Peter Krog.

For dem der måske ikke er bekendt med Frank, så er det en af Københavns toprestauranter til prisen. Christoffer Brink er køkkenchef og vandt med Jeppe Foldager sølv til VM for kokke – Bocuse d’Or.

Det betyder, man kan bestille forskellige østers, foie gras parfait, krustade med hummer, taramasalata, caviar og tatar.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Hvad: Deco Bar
Hvor: Ny Adelgade 5

 

 

 

 

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram