Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Let og billig parkering i København: ParkPark er Danmarks billigste parkeringsapp

Af Michael Qureshi

Sveden driver let ned af panden. Pulsen er lidt oppe.

Du har lige fået klemt dig ind på den eneste ledige p-plads ved Nørreport, og så opdager du til din store skræk, at du ikke er den eneste, der skal ind og shoppe julegaver.

Ja, faktisk er køen til p-automaten uoverskuelig lang, det regner og det blæser. Du har allermest lyst til at køre hjem og ordne alt online.

Men tænk hvis det tog dig under 20 sekunder at igangsætte din parkering, og nærmest “Singing in the rain” danse som Fred Astaire forbi køen ved p-automaten?

Er Danmarks billigste parkeringsapp

Jo, jo – men det koster jo en bondegård at parkere med en parkeringsapp, tænker du sikkert.

Faktisk koster flere af de nuværende parkeringsapp på markedet op til 15% ekstra i din parkering, og det kan da godt blive en smådyr fornøjelse.

Det er derfor, at ParkPark lige nu øger deres kundeantal markant.

Med en fast pris på 1 krone per parkering er de faktuelt Danmarks billigste parkeringsapp, og så gør det ikke noget, at det er så let som at klø sig i nakken at bruge den.

Det er måske endnu mere relevant nu, hvis du skal ind og shoppe til Black Friday eller julehandel i Indre By i København.

 

Få klik – og så har du registreret din parkering

Når du har parkeret bilen, åbner du ParkPark app’en. Her kan du se din position indrammet i et mørk afsnit, der viser, at man kan bruge ParkPark på denne p-plads.

Du trykker på et sted i det mørke felt med fingeren, og så bliver du spurgt, om du vil starte parkeringen.

Når du har swipet start parkering er du i gang, og du behøver slet ikke at bekymre dig om emsige parkeringsvagter eller prøve at huske din nummerplade, når du står oppe ved en automat.

Ja, der findes endda stadig de automater, hvor man skal betale parkeringen forud, som låser dig fra en impuls-kaffe og kage på Lagkagehuset eller lækker frokost på Pastis?

Med ParkPark slutter parkeringen først, når du swiper den anden vej og afslutter parkeringen.

Hvordan kan de gøre det så billigt?

ParkPark lægger sig altså som den billigste parkeringsløsning på markedet – men hvordan kan de gøre det billigere end andre?

Svaret er forudbetaling. Ligesom med eksempelvis Rejsekortet, så betaler man et beløb ind, som man så kan bruge til parkering. Men det er dine penge.

Smider du 100 kr. ind på din ParkPark konto har du altså 100 kr. til parkering, og bruger du pludselig ikke bilen mere, så kan du altid hurtigt og let hente din forudbetaling ind på egen konto igen.

Kilde ParkPark

Det er også smart, at du både kan bruge din eller din bedre halvdels bil med samme app. Der kan registreres flere nummerplader i app’en, så det ikke bliver et problem.

Du kan desuden altid let finde tidligere parkeringer og regninger, hvis firmaets (eller husstandens) bogholder kræver styr på kvitteringerne.

Hvad nu hvis jeg skal skynde mig hjem og glemmer at slutte parkeringen? Det er der også styr på. Du kan nemlig bede app’en om at få en påmindelse hveranden time eller hvad dit temperament nu er til.

Så du er sikker på, at du ikke dagen efter pludselig kommer i tanke om, at du har glemt alt om parkeringen.

I ovenstående graf kan du se prisforskellen på de mest brugte parkeringsløsninger i Danmark udregnet på en parkering til 75 kr.

Her er det værd at bemærke, at du med de dyreste betaler hele 11,25 kr. mere end selve p-taksten, mens du med ParkPark slipper med en enkelt krone.

Se, det er til at forstå.

Du kan let komme i gang med ParkPark her

Del artikel

Andre læser også