MigogKbh Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Pas på nyt trick: Tyve beder om din pant – stjæler din mobil

Af André Bentsen
Det er når du mindst venter det, at tricktyvene kommer tæt på dig ved at spørge om dine tomme flasker. Foto: André Bentsen
Det er når du mindst venter det, at tricktyvene kommer tæt på dig ved at spørge om dine tomme flasker. Foto: André Bentsen

“Vi har den seneste tid modtaget anmeldelser om tricktyve, som vi gerne vil advare om.”

Sådan starter Københavns Politi en advarsel, efter flere tricktyve er blevet set bruge et nyt trick i København.

“Under påskud af at være lovlydige pantsamlere kommer tyven tæt på folk for at få deres tomme flasker, men i stedet afleder de opmærksomheden og stjæler personens mobiltelefon,” advarer politiet.

Københavns Politi har anholdt flere af de formodede tricktyve, men der kommer stadig anmeldelser om den form for tyveri.
Det er en form for tricktyveri, de har set før, og derfor har de flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på og beskrivelser af flere af de metoder, som tricktyvene benytter sig af.

”Vi har set en tendens, hvor tricktyve under dække af at være flaskesamlere har stjålet mobiltelefoner fra folk i byens parker. Vi vil gerne opfordre borgere til ikke at have værdigenstande liggende synligt fremme, når de opholder sig i parker og lignende,” siger politikommissær Mathias Holm, der er leder af Tyverisektionen i Københavns Politi.

Nærpolitiet har hen over sommeren intensiveret deres forebyggende og tryghedsskabende indsats i samarbejde med samarbejdspartnere fra kommunerne og har været synligt til stede i blandt andet parker og i nattelivet.

 • 3 gode råd mod tricktyve
  Vær opmærksom på dine ting, når du opholder blandt mange mennesker
 • Placer din telefon og pung et sikkert sted
 • Dæk altid din pinkode, når du betaler med kort

Københavns Politi opfordrer til, at man med det samme ringer 1-1-4, hvis man bliver udsat for et tyveri. 

Papirtricket

En tricktyv bruger et stykke papir, f.eks. et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand. Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord. Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet. 

Derfor: 

Vær opmærksom på din mobil eller andre ejendele, hvis en person henvender sig med et kort eller papir, når du sidder på en café eller restaurant. Undgå at placere dine værdigenstande fremme på bordet, når du er på restaurant eller café

Dansetyven

Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at ’danse’ med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under ’dansen’.  Dansetyvene begynder nogle gange med at give en high five eller beder ofret tage et billede, inden de bruger dansetricket.Derfor:

 • Vær ekstra opmærksom på dine værdigenstande, især hvis andre personer går tæt på dig.
 • Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri. Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår. Det kan skræmme tyven væk.

Den klassiske lommetyv

Lommetyven stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom. Det er ofte ved travle steder i byen som f.eks. Nørreport, Hovedbanegården og Kongens Nytorv. 

Derfor:  

 • Luk dine lommer og brug gerne inderlommen eller en taske med lynlås
 • Vær opmærksom på dine omgivelser
 • Dæk din pinkode ved brug af betalingskort 

Del artikel

Andre læser også