ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pelsede og pastelfarvede: Sjove enhjørninger indtager Københavns gader

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Her ses enhjørningerne i forbindelse med udstilingen “Anden stjerne til højre” på Nikolaj Kunsthal af kunstner Thomas Øvlisen, som ikke er en del af Nordlys. Foto: Thomas Øvlisen
Her ses enhjørningerne i forbindelse med udstilingen “Anden stjerne til højre” på Nikolaj Kunsthal af kunstner Thomas Øvlisen, som ikke er en del af Nordlys. Foto: Thomas Øvlisen

Hvis du bevæger dig rundt i gaderne i Københavns centrum i denne uge, møder du måske noget usædvanligt.

Et kunstprojekt skabt af det koreografiske kollektiv Nordlys slipper noget så særligt som pelsede og pastelfarvede enhjørninger løs i gaderne omkring Nikolaj Kunsthal i Indre By.

Ifølge Nordlys er projektet en hyldest til håb, frihed og fællesskab oven på en lang periode med corona-nedlukninger, forsamlingsforbud, vintermørke og isolation.

Skal få smilene frem

“Coronakrisen begrænser vores frihed, og vi kan ikke leve vores liv som vi plejer, ja man kan nærmest sige at friheden er gradbøjet. Og lige nu ser vi lock-down, forbud, bøder, lovgivninger og en frygtbaseret retorik både politisk og i medierne, og det får os til at spørge os selv hvilke konsekvenser det har på mennesket, samfundet og kunsten – også i et post-corona samfund?” skriver Nordlys på Instagram.

Enhjørningerne vil bevæge sig rundt i gaderne i dagtimerne 10. og 11. april, og det koreografiske kollektiv håber, at de pelsede skabninger kan bringe smilene frem på københavnernes læber.

“Enhjørningerne skaber magi, glæde og tager os i fællesskab med på en tiltrængt pause fra krisen. Enhjørningerne fører os hen til en festlig parallelvirkelighed fyldt med magi og håb. Enhjørningen er et symbol på frihed, et mystisk fabeldyr som har helende kræfter, her i en pelset og pastelfarvet udgave. Med vores værk skaber vi en skæv og anderledes scenekunst, som er tilgængelig for alle i det offentlige rum,” skriver Nordlys.

Projektet præsenteres i samarbejde med Nikolaj Kunsthal og er støttet af Statens Kunstfond.

Hvad: Enhjørninger i gaderne
Hvor: Indre By
Hvornår: 10. og 11. april 2021

Del artikel