Perfekt get-away: Ægte herregårdsstemning, naturspa og klasse-mad tæt på København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturspa på Jomfruens Egede PR foto
Naturspa på Jomfruens Egede PR foto

53 minutter i bil fra Rådhuspladsen.

Det er dårligt nok langt nok til at høre en podcast. Men det er samtidig langt nok til at komme heeeelt væk fra stress og jag.

Hernede i Faxe syd for København ligger Jomfruens Egede. En fantastisk herregård med historiske rødder tilbage fra 1346.

Læs også: Unikt skovtårn: Her får du vild udsigt 140 meter over jordens overflade

Københavnske kokke popper up
Men nu skriver vi 2019 – og de idylliske omgivelser har frem til 3. august en særlig pop-up-restaurant, hvor man kan koble helt af.

Jomfruens Egede har nemlig lokket nogle af Københavns bedste kokke fra Pluto og Retour sydpå.

“Det er ren win-win,” fortæller Mette Steen, der driver den luksuriøse herregård, der også er yderst populær til bryllupper.

“Kokkene ser det som en tur på landet, en slags ferie fra byen, og vores gæster for noget af det bedste mad i området.”

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Jomfruens Egede Foto Rasmus Kramer Schou

Spa og sauna
Fra den hældende græsplæne er udsigten over rugmarkerne næsten meditativ og perfekt til en pre-dinner cocktail i de afslappende hængestole i bambus. Der er også forskellige havespil som kongespil og kroket, hvis man er mere til leg.

Eller en tur i den opvarmede naturspa i kanten af marken – lige ved siden af den forstørrede tønde-sauna.

Her bringes selvfølgelig også drinks ned – bare ring med klokken.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Jomfruens Egede Foto Rasmus Kramer Schou

Sommermad
Maden kan nydes enten under åben himmel eller i de imposante gamle lokaler med udsøgte detaljer i loftet og grandiøs stemning fra væg til væg. Dog stadigvæk yderst afslappet med lidt reggae på anlægget.

Menuen er fast, men kan variere fra dag til dag alt afhængig af vejr og kokkens humør.

Alle retter serveres family-style – som retter der deles ved bordet. For 250,- får man både 3 forskellige dele-snacks, en hovedret samt 3 sides.

Læs også: Unikt skovtårn: Her får du vild udsigt 140 meter over jordens overflade

Jomfruens Egede Foto Rasmus Kramer Schou

Overnat hernede
Normalt kan man ikke sove i de historiske værelser, men her under pop-up restauranten er der lukket eksklusivt op for overnatning.

Hvis man så gør det, kan man glæde sig til en bragende brunch næste morgen – sortfodsskinken pata negra til morgenmad, vafler som vi kender fra Pluto, hjemmelavede vildtpølser, franske oste og andet i den dur.

Man kan selvfølgelig også kigge forbi bare til brunchen eller frokost, hvis man er mere i det humør.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Pop-up restaurant på Jomfruens Egede
Hvor: Jomfruens Egede, Kirkevej 7, Faxe
Hvornår: Frem til 3. august
Hvor meget: 250,- for aftenmenu. Brunchmenu 285,-
Hvordan: Læs mere her

Gør et vinkup: Vinkongen holder kæmpe lagersalg af god vin til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Husted Vin PR Foto
Husted Vin PR Foto

Nu kan du trække proppen op uden at tømme pengepungen.

Husted Vin har fået mange af årets nye flasker hjem – og det betyder, de sælger ud af de gamle til spotpriser.

Når der bliver lavet en større oprydning på lageret, har de fundet en stor omgang fantastiske flasker, som sælges ud af til vanvittige priser lørdag 1. og søndag 2. februar fra kl. 10.00.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Vinudsalg PR Foto

Fyld vinkælderen op

Der er vine fra nærmest alle verdensdele og til alle typer smagsløg – en oplagt mulighed for at få fyldt sin vinkælder op eller måske hamstre lidt, hvis der skal holdes konfirmation eller bryllup i år.

Husted Vin sælger både enkelte flasker og hele kasser med mulighed for at mixe favoritterne. Og så trækker de selvfølgelig ventevin op, så du kan smage på varerne og gøre oplevelsen lidt mere loose.

Til de her store vinlagersalg Bonanza plejer de også at have en overraskelse eller to i ærmet.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Hvad: 2020 lagersalg Bonanza
Hvor: Husted Vin, Bådehavnsgade 42
Hvornår: Lørdag 1. og søndag 2. februar kl. 10.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Uhyggelig byvandring: Kom helt tæt på Københavns mord- og mordgåder

Skrevet af: Redaktionen

Det er tydeligt, at vi er fascineret og samtidig skræmt af mord- og mordgåder.

Pigerne fra Mørkeland slår alle de store af pinden på podcast-hitlisten hver eneste uge. Men der er et arrangement, som er lidt federe end at lytte til podcast.

I de kommende månederer der byvandringer for de modige, når byhistoriker Finn William Larsen fortæller om det gamle København og byen, som vi kender den i dag.

Temaet er noget så uhyggeligt som mord og mordgåder, så turen er ikke for sarte sjæle.

Den seneste fandt sted i går lørdag d. 25. januar, men den var også totalt udsolgt. Men er du hurtig kan du skaffe billet til den næste i februar.

Det sker søndag d. 23. februar i København.

Modbydelige mordsager

Byvandringen begynder ved Tycho Brahe-busten, som står mellem Rundetårn og Studenterhuset i Indre By.

Herfra går turen forbi mørke baggårde, smalle gyder, kældre og trappeopgange, som har dannet rammerne om såvel gerningssteder som findesteder i forbindelse med modbydelige sager.

Undervejs kan deltagerne høre om både opklarede og uopklarede mord, som har fundet sted i København gennem tiden, og fortælleren runder historier helt tilbage til middelalderen frem til nutiden.

Byvandringen er arrangeret af Gengangeren, og den begynder klokken 15 og varer omkring to timer.

Prisen for at komme med på gåturen er 125 kroner per person.

Hvad: Mord og mordgåder i Københavns historie
Hvor: Mødested ved Tycho Brahe-busten, mellem Rundetårn og Studenterhuset, København K
Hvornår: 23. februar kl. 15.00

Køb billet til byvandringen her

 

Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.