MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fuld af god smag: På Nørrebro findes et autentisk Middelhavskøkken

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Du behøver faktisk ikke rejse hele vejen til Middelhavets kyst, hvis du drømmer om lækker og smagfuld mad derfra.

På Nørrebro finder du nemlig Phago – et ægte og autentisk street food køkken, som har specialiseret sig i de samme gode smage.

Phago er åbnet af en sej, ung fyr, som har taget springet fra en næsten sikret fremtid til i stedet at blive restauratør og udleve sine drømme.

Foto PR

Opgav det faste job

Bag det populære Phago finder man den unge fyr, Nis Kring.

Navnet lyder ikke så eksotisk, og det er det heller ikke.

Han kommer nemlig oprindeligt fra en lille by i Vestjylland, men nu finder du ham på Nørrebro.

”Jeg sad i en god stilling hos Mærsk, men inderst inde drømte jeg om at lave noget andet. Jeg har altid elsket at lave mad, og nu skulle det være,” fortæller Nis.

Så han sprang ud i det, og efter en større renovering i det lille hyggelige lokale på Nørrebro stod han klar med Phago.

”Det skulle være et køkken med knald på smagene, og hvor man går herfra med en oplevelse, som gør, at man kommer igen. Når her er åbent for spisende gæster, så er det sådan et sted med langborde og rigtig god stemning blandt gæsterne,” forklarer han.

Og noget tyder på, at Nis har fanget noget af det rigtige.

Flere københavnere tager nemlig turen fra flere alverdens bydele, for at nyde de gode sager.

Foto PR

Alt handler om den gode smag

Man kan måske undre sig over hvorfor en ung gut fra Vestjylland kaster sig over Middelhavskøkkenet, men for Nis var det et åbenlyst valg.

”Jeg har altid elsket maden herfra. Det er et ’no-nonsens’ køkken, hvor alt bare handler om, at det skal smage virkelig godt. Ikke noget med pincetter eller fine tilberedningsmetoder.

Det er meget lige til, og det elsker jeg virkelig,” forklarer Nis, mens han griller et par fladbrød på grillen.

Alt bliver lavet i det lille køkken ude bagved, og deres hjemmelavede, surdejsfladbrød er klart deres specialitet.

”Vi fylder dem med både baba ganoush og romesco, som er meget karakteristisk for Middelhavskøkkenet. Så får de lidt grøntsager og så kan man vælge mellem lam, kylling eller falafel.”

Helt lige til – men bare super lækkert.

”Alt handler om den gode smag for mig. Det er så vigtigt, at den bare sidder lige i øjet, og det er også derfor, vi selv laver alt hernede. Det har selvfølgelig krævet mange forsøg at ramme det helt rigtige, men jeg er rigtig glad for resultatet,” fortæller han.

Og der er virkelig ikke så meget ’nonsens’ med maden hos Phago.

Det smager himmelsk, og så er MigogKbh kæmpe fans af folk, der tør udleve deres drømme og bare springe ud i det.

Hvad: Phago
Hvor: Fælledvej 15, 2200 København N
Hvornår: Mandag-søndag fra kl. 12-21 (nuværende åbningstider)
Hvor meget: Fladbrød med fyld fra 79 kr.
Hvordan: Læs mere og bestil lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram