Så er der dømt julemad: Pizza med gris og brun sovs hitter på ølbar

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Dudes pizza
Dudes pizza

Ølbaren Dudes på Vesterbro Torv skriver et nyt kapitel til bogen om fusionsmadlavning med en julepizza, der skal overhældes med brun sovs.

Hvad er det første, du tænker, når du hører ordene ”gris”, ”rødkål”, ”brasede kartofler”, ”ristede mandler” og ”brun sovs”?

Svarer du ”pizza”, så arbejder du muligvis i køkkenet på Dudes.

For det er indtil videre det eneste sted, vi nogensinde har hørt om kombinationen af italiensk fladbrød og højtidshusmandskost fra den allerøverste del af fødepyramiden.

Altså helt deroppe i toppen, hvor luften begynder at blive tynd, og åndenøden sætter ind.

En symfoni af mættede fedtstoffer

Men ved nærmere eftertanke, er pizzaen et fænomenalt fremføringsmedie for en symfoni af mættede fedtstoffer.

Med sit store overfladeareal og sin tynde profil, bliver der plads til masser af upassende ingredienser, der dog ikke komplet overvælder gæsten, når det kommer til mængder.

Selvom barens navn klinger af mandehørm, gør man meget ud af at understrege, at der også er plads til øl- og pizzaglade ”dudettes”.

Har fået et kulinarisk løft

Det er også værd at nævne, at de klassiske, danske juleingredienser på den såkaldte ”Ho Ho Ho”-pizza har fået et kulinarisk løft.

Der er således tale om sprød, tørmodnet gris, rosmarinristede kartofler, syltet rødkål som et syrligt indspark og en brun sovs lavet med løg og masser af… you guessed it, øl!

Faktisk er der også øl i pizzadejen, hvis man nu skulle være i tvivl om, at man befandt sig i humlehyldende vandingshul med hang til kulinariske hybrider.

Hvad: Ho Ho Ho-julepizza med brun sovs
Hvor: Dudes, Vesterbrogade 55A
Hvornår: Åbent hele ugen
Hvor meget: 110 kr.