Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Plaider er populære som aldrig før

Af Annoncør

Forbinder du ordet ”plaid” med en ældre kvinde i en gyngestol, med et yndigt tæppe over sig, som lige akkurat dækker benene? Så er du ikke helt galt på den. Plaidernes storforbrugere har nemlig til alle tider været ældre, frysende mennesker.

Men nu har plaiden efterhånden gjort sit indtog i helt almindelige menneskers hjem, og den er kommet for at blive. Med de stigende varmepriser er det desuden snart en ren nødvendighed at investere i gode plaider, i stedet for at varme huset helt op.

De populære skotske plaider

Ordet ”plaid” kommer fra det gæliske ord ”plaide” som betyder tæppe. Deres tæpper blev dengang brugt sammen med deres øvrige uniformer, oftest kilte dekoreret med klanens karakteristiske tern. Det eneste datidens plaider havde tilfælles med nutidens er, at de fineste af dem er lavet af uld. De skotske tern er for det meste forsvundet i dag, til fordel for pænere mønstre, og en plaid med frynser havde nok sendt den typiske klansmand afsted efter mere whisky dengang.

Uld – varmt og godt

Som sagt bliver de fineste plaider i dag produceret af ren uld. Uld er et holdbart, varmt og varmeregulerende stof, som er perfekt til tøj og tæpper. Derfor giver uldplaider i ren uld også en langt mere behagelig, luksuriøs følelse, end tyndere plaider i for eksempel bomuld.

Mange forbinder uld med kradsende sweatre, men sådan behøver det heldigvis ikke at være længere. De fleste har nemlig fundet ud af at behandle ulden på en måde, der omdanner den til et blødt og lækkert stof.

Uldplaider – perfekt som gaver

Danskerne er indbegrebet af hygge. Vi elsker at putte i sofaen med en plaid over os, nogle lyskæder eller stearinlys tændt og noget hyggeligt i tv. Derfor er en lækker plaid også den ultimative gave til en person du holder af. En indpakket plaid er nemlig som at modtage en gave med hygge i, og den indeholder både en lovning på hyggelige aftener sammen, og en form for distancekram til aftener alene på sofaen.

Da vi stoppede med at bruge ordet ”tæppe” om de, ja, tæpper vi krøb ned under på sofaen, besluttede vi os samtidig for, at lige præcis denne type tekstil skulle være af luksuriøs kvalitet. Derfor ligger de fleste plaider ret højt prismæssigt, men emmer samtidig af kvalitet.

Af samme grund er en plaid en perfekt gave til for eksempel jubilæer, idet den holder længe, ser pæn ud og opfordrer til afslapning og ro.

Del artikel

Andre læser også