Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Første i Danmark: Plantebaseret fastfood-restaurant åbner på Rådhuspladsen

Af Mathilde Mågård Hansen
Snart kan du spise plantebaserede burgere hos Burger King på Rådhuspladsen (denne burger ikke med kød). Foto PR, Facebook
Snart kan du spise plantebaserede burgere hos Burger King på Rådhuspladsen (denne burger ikke med kød). Foto PR, Facebook

Burger King lancerer den første danske plantebaserede restaurant, der kommer til at ligge midt i København.

Den kommende restaurant på Rådhuspladsen i København vil i en måned servere varianter af klassikerne fra menukortet – men med plantebaserede bøffer og snacks.

Samtidig introduceres helt unikke burgere, som kun er tilgængelige i en begrænset periode på Rådhuspladsen. 

Alle gæster kan på åbningsdagen nyde godt af bl.a. gratis smagsprøver og konkurrencer. De første 100 gæster får ovenikøbet en eksklusiv goodiebag med bl.a. unikt merchandise og rabatkort. 

Kun i en måned

Den nye plantebaserede restaurant vil åbne d. 15. marts kl. 10 og være tilgængelig i en måned. Restauranten vil være døgnåben i hele perioden. 

“Vi glæder os til at byde gæsterne velkommen i vores første Plant-based restaurant i Danmark.

I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes, den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien. 

Ved at åbne en restaurant, der kun serverer Plant-based og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation indenfor det plantebaserede segment,” siger Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King.

Foto PR

Gæsterne på Rådhuspladsen kan se frem til en række nye plantebaserede burgere samt nogle af Burger Kings mest populære produkter i plantebaserede versioner.

Leverandøren af de plantebaserede burgerbøffer og fileter er anerkendte The Vegetarian Butcher, som sammen med Burger King har udviklet plantebaserede alternativer, der smager og ligner ægte kød og kylling. 

For at opnå den lækre smag af ost, samarbejder Burger King med Violife, for at tilbyde gæsterne 100% plantebaseret cheesy slices, ligesom der også vil være plantebaseret bacon. 

Målet er, at gæsterne kan prøve kødfri varianter af alle klassikerne fra Burger King.

Overgangen til plantebaseret

Forvandlingen af Rådhuspladsen sker i forbindelse med, at Burger King satser stort på alternative varianter af klassikerne på menukortet, da de for nylig lancerede nye kødfri alternativer af velkendte burgere over hele landet. 

Produkterne er designet til at tilbyde større variation for de gæster, der ønsker at spise mere plantebaseret, men ikke nødvendigvis er veganere eller følger en særlig diæt. 

Her understreges det, at selvom bøfferne eller fileten i burgerne i forbindelse med den nationale lancering ikke indeholder animalske produkter, så er burgerne ikke veganske – men derimod blot et kødfrit alternativ til folk, der ønsker at spise mindre kød eller helt undgå kød. 

Nationalt bliver de plantebaserede bøffer tilberedt med samme køkkenudstyr som traditionelle bøffer, hvorfor krydskontaminering kan forekomme, ligesom der bruges normal ost og bacon i burgerne i den nationale lancering. 

I den plantebaserede restaurant på Rådhuspladsen vil der dog slet ikke være animalsk kød, ost eller bacon i restauranten, og derfor er der ikke risiko for krydskontaminering i de uger, hvor Rådhuspladsen er transformeret til en kødfri restaurant med plantebaserede produkter. 

Nogle burgere vil indeholde saucer med mælk eller æg. Disse produkter vil tydeligt være markeret på menukortet og selvbestillingskioskerne.

Tøm Burger King for kød

Der vil ikke være animalske produkter (kød, fisk, kylling eller ost) i køkkenet på Rådhuspladsen i den tid, hvor restauranten er omdannet til en kødfri konceptrestaurant. 

Alle maskiner og køkkenudstyr vil blive grundigt rengjort og klargjort natten til d. 15. marts, inden den plantebaserede restaurant åbner. 

For at gøre plads til det nye koncept, vil der i Burger King på Rådhuspladsen fra den 13. til 14. marts være 20 % på alt på menuen – også Burger Kings ikoniske Whopper.

For gæster, som også er glade for kød, er det derfor en god ide at kigge forbi Burger King allerede nu. 

Del artikel

Andre læser også