Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Plushusene: Kom med ind i fremtidens bæredygtige bofællesskab

Af Redaktionen

Bæredygtige bofælleskaber er fremtiden, det er alle eksperter enige om.

I januar åbner den første del af Plushusene bofællesskabet i Nivå. Her er livskvalitet på tværs af generationer i fokus.

Beboerne er et mix af børnefamilier og aktive voksne 55+ – og så dem ind imellem med stor interesse i boformen. At bo på tværs af generationer øger livsglæden, og både de travle børnefamilier og voksne 55+ har mange fordele ved at bo sammen. Det er trygt, at der altid er nogen hjemme, og der er altid en hjælpende hånd tæt på.

I forlængelse af de til slut 148 private lejeboliger, som er fordelt på rækkehuse, generationshuse og lejligheder, er der fri adgang til det 670 kvm store fælleshus med spisesal og køkken til fællesspisning, multisal til alverdens leg, bevægelse, film m.v., værksted med deleværktøj, gæsteværelser, atelier til kreative sysler, lounge med tekøkken, børnehule og fitnessrum. I de grønne uderum er der legeplads og til foråret orangeri og nyttehaver.

Beboerne bor til leje i rækkehus, lejlighed eller generationshus. Rækkehusene er i 2 plan med hhv. 4 og 5 værelser, mens lejlighederne har hhv. 3 værelser og 4 værelser. Endelig er der mulighed for at bo 2 husstande fra samme familie i et af generationshusene, som er rækkehuse på 3 plan. Her er der en mindre bolig i stueplan med 2 værelser og på 1.+2. sal en større familiebolig med hhv. 4 og 5 værelser. Der er separat indgang til hver af boligerne, men beboerne kan også vælge at holde dørene åbne de 2 boliger imellem. Der er hermed skabt en unik mulighed for at bo tæt – og alligevel hver for sig

En vært organiserer, faciliterer og supporterer

I bebyggelsen er der ansat en vært, som sikrer, at der er maser af fællesaktiviteter, som skaber gode sociale relationer. Det er ikke meningen, at alle er med til alting – det afhænger af den enkelte beboers ønsker og interesser. Men mulighederne er til stede, og der dannes således fællesskaber i fællesskabet. Værten viser også fællesskabet frem og er sammen med viceværten daglig kontaktperson efter indflytning.

Børnefamiliernes paradis

Cristina og Alejandro bor sammen med deres to børn i det første Plushusene bofællesskab, som er etableret i Hedehusene. De har valgt at flytte ud af København til frisk luft og natur. Da de fandt bofællesskabet Plushusene, var de sikre på, at det var det rigtige.

Alejandro: ”Der, hvor vi boede før, delte vi højst et ”hej” i elevatoren med vores naboer. Eller slet ingenting. Det er så meget anderledes og rart her. Vi har mange fælles aktiviteter som f.eks. Skt. Hans-fejring, julearrangementer, brunch, ture i lokalområdet, og fællesspisning flere gange om ugen. Vores søn går til børnedans og Cristina til zumba.”

Cristina: Det er et fantastisk sted for børn at vokse op – det minder om Alejandros barndomshjem i en landsby med mennesker i alle aldre. Efter kort tid fandt vores søn en bedste ven, og vi voksne har også hurtigt fået gode bekendtskaber blandt naboerne. Det er trygt og samtidig sjovt at være med fra start i et nyt bofællesskab. Vores venner fra København, som har været på besøg, er ret misundelige, og jeg elsker simpelthen vore nye bolig.

Kom til fremvisning og få meget mere at vide

Se plushusene.dk for tilmelding til fremvisning i Nivå. På siden finder du også boligplaner, priser og indflytningsdatoer.

Vi håber, du vil være med.

Del artikel

Andre læser også