Poke-bowls før rejsen: Københavnsk Hawaii-hit åbner i lufthavnen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu åbner Olioli i Københavns Lufthavn. Foto: PR
Nu åbner Olioli i Københavns Lufthavn. Foto: PR

For et par år siden skyllede en gastronomisk, hawaiiansk tsunami ind over København, og med sig havde bølgen det eksotiske koncept poke bowls – en slags dekonstrueret sushi, som serveres i skåle sammen med tilbehør som edamamebønner, syltet ingefær, sesamfrø og avokado.

Olioli var blandt de første til at servere poke bowls til københavnerne, og kædens første spisested på Gammel Kongevej blev hurtigt et hit.

Siden har den friske fiskebølge for alvor fået fart på. Udover Frederiksberg er Olioli nu at finde i Indre By, på Østerbro samt i Lyngby nord for København, og på årets Roskilde Festival langede de poke bowls over disken i food court.

Læs også: Vild kåring: Mikkeller er verdens bedste lufthavnsbar

Spis hawaiiansk i lufthavnen

Mandag 22. juli begynder et nyt kapitel i Oliolis hawaiiansk-inspirerede eventyr. Denne dag slår den københavnske kæde nemlig dørene op til sit femte spisested, og det kommer til at ligge i Københavns Lufthavn.

Her vil rejsende fremover kunne købe sig en omgang råmarineret fisk med farvestrålende tilbehør på vej ud i verden.

Københavns Lufthavn har de seneste år oprustet gevaldigt på madfronten, og i Kastrup kommer Olioli i selskab med københavnerkendinge som Cock’s & Cows, Aamanns, Mikkeller, Gorm’s, Mash og LeLe.

Hjernerne bag Olioli tilhører Frederik Darger Johansen og Nicolai Suwinai Nielsen, som glæder sig over det nye spisested på den travle adresse.

”Vi er utroligt taknemmelige, glade og stolte over at kunne komme ind i Københavns Lufthavn, især så tidligt i vores historie. Vi har kun været i gang i lidt over halvandet år og kan nu åbne vores femte butik, der kommer til at ligge i lufthavnen – noget, som vi har drømt om, siden vi startede. For os er det mere eller mindre lige så stort at åbne en butik i lufthavnen, som det er at åbne en butik i udlandet. Det er en milepæl, og næste skridt må så være at åbne en butik i udlandet,” udtaler Nicolai Suwinai Nielsen i en pressemeddelelse.

I lufthavnen finder du Olioli efter sikkerhedskontrollen, hvor de holder til mellem Gate A og B. Her vil de fra mandag 22. juli holde åbent hver dag kl. 06-22.

Hvad: Olioli
Hvor: Københavns Lufthavn, efter sikkerhedskontrollen, mellem Gate A og B
Hvornår: Åbner 22. juli 2019

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Frederiksberg