Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Gårdbesøg og høstfest: For andet år i træk er der madpolitisk festival i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Liv Kastrup
Foto Liv Kastrup

Kom til høstfest og folkeråd om den voksende generationskløft i det danske landbrug, smag og oplev klimaarbejdet i en af landets foregangskommuner for økologi eller snup en hel dag med gårdbesøg, hvor du kan spise, drikke og lære hos en række af Danmarks bedste madproducenter.

Fra torsdag d. 12. august til d. 10. oktober bliver de madglade og nysgerrige peget i retning af både velsmag og kritisk oplysning til en lang række spændende events over hele landet, når den madpolitiske festival, Madland, finder sted for andet år i træk.

Festivalprogrammet skydes i gang 12. august på Banegaarden i København med eventet ‘Til forsvar for jorden’ i samarbejde med filmfestivalen, Bio Bio.

Foto PR

En madpolitisk festival

Efter et års Corona-pause er madfestivaler, folkemøder og andre spændende formater endelig tilbage i sensommerkalenderen i stor stil.

Dem understøtter Madland Festival i år ved at lancere et kurateret madpolitisk program, der peger på både egne og andres events i madfestival-landskabet.

Festivalprogrammet lanceres med en lang række spændende events – og mange flere på vej.

Alle byder ind med inspirerende perspektiver på hver deres madpolitiske agenda; fra byudvikling til regenerativt jordbrug, en mere etisk tilgang til havet og dyreproduktion og meget mere.

“Vi glæder os helt vildt til at tage del i festivalsæsonen.

Mere end nogensinde er det nødvendigt at samle nysgerrige og videbegærlige madborgere og madprofessionelle om en madpolitisk dagsorden.

Vi ser det som vores opgave at give overblik over og støtte op om de madfolk, der arbejder for at gentænke vores madsystem, og som vil inspirere og uddanne andre til at gøre det samme.

Landets madfestivaler giver anledning til skønne madoplevelser, men de giver også en platform, hvor vi kan engagere og begejstre til undren, kritisk stillingtagen – og vigtigst af alt handling,” siger Madlands stifter, Marie Sainabou Jeng.

Foto PR

Mange spændende events

Madland Festival 2021 lægger fra land med åbningseventen ‘Til forsvar for jorden’ i samarbejde med den grønne filmfestival Bio-Bio torsdag d. 12. august.

Det sker på Banegaarden i København med både inspirationsmarked, fællesspisning, samtale og visning af den Bodil-nominerede klimadokumentar, Rejsen til Utopia.

Åbningsfesten følges i de kommende måneder op med et bredt udvalg af møder, samtaler, middage og kurser i hele landet helt frem til d. 10. oktober.

Programmet opdateres løbende, og på Madlands hjemmeside kan man allerede nu læse mere om og købe billet til de første arrangementer, der bl.a. tæller folkeråd og høstfest, baristakurser og gårdbesøg og rundtur til nogle af landets dygtigste producenter.

Fælles for alle arrangementer er en målsætning om at gøre vores komplekse madsystem mere forståeligt og styrke handlekraft og lyst til at bidrage til den bæredygtige omstilling.

Hvad: Madland 2021
Hvor: Begivenheder fordelt over hele København og omegn
Hvornår: Fra torsdag d. 12. august til d. 10. oktober
Hvordan: Læs mere og se hele programmet her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også