Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åben for takeaway: Byens mest hypede burger er tilbage

Af Mathilde Mågård Hansen
Burger fra Popl Burger. Foto Mathilde Mågård Hansen
Burger fra Popl Burger. Foto Mathilde Mågård Hansen

Der er ikke mange gode ting at se tilbage på fra året 2020 men én ting, der er værd at nævne – det er Nomas burger.

I sommers trak den nemlig køer af burger-hungrende københavnere til den helt store guldmedalje.

Hvorvidt konceptet er 100% i ”Noma-ånden” har delt folket en smule, men burgerne er der simpelthen ikke noget at tage fejl af – de er fuldstændig formidable.

Foto PR

Byens bedste burger er tilbage

Lige nøjagtig fem åbningsdage i 108s gamle lokaler på Christianshavn nåede POPL at have i december 2020, før byens restauranter blev lukket igen.

Men nu er de tilbage.

Konceptet har hele tiden været designet til også at kunne køre som takeaway, og har du savnet de saftige burgere i januar – så kan du endelig slukke sulten igen.

Vi har nemlig været en tur forbi blæsende Amager for at tjekke, om den stadig holder vand.

Noma-burgeren var en kæmpe succes i foråret, og den titel kan den altså godt beholde, hvis du spørger MigogKbh.

Forud for åbningen i december brugte køkkenchef, Stuart Stalker (tidl. sous chef på Noma), fire måneder på at finpudse burgeropskriften, og den er absolut ikke blevet dårligere siden.

Den har alt det, vi gerne vil smage i en god burger: en luftig briochebolle, en rosastegt bøf af kød fra danske kvæg, masser af umami, smeltet cheddar og tykke skiver rødløg.

Vi prøvede naturligvis også deres vegetariske burger, som i foråret blev udsolgt, nærmest inden de nåede at lave dem.

Udskift bøffen med tilberedt og fermenteret quinoa, tilføj lidt grønt og så sidder den lige i øjet for alle vegetarer (og selv for dem som ikke er).

Foto Mathilde Mågård Hansen

Komplet takeaway-sæt – i den bedre ende

For at fuldende takeaway-pakken så kan du nu også få POPLs signaturdrink, Bloody Frankie, med i en lille flaske.

Den smager lidt ligesom en Bloody Mary – men bare med lidt mere spark i.

Derudover har burgerne fået selskab af sprøde fritter tilberedt i oksefedt og to dips, der virkelig smager af noget: én med chili og én med basilikum, persille og oregano.

Vi snakker altså det ultimative takeaway-sæt, som klart er noget af de bedste København har at byde på lige nu.

Og jo, vi ville da gerne sidde indenfor næste gang, men når takeaway smager så godt, som det gør hos POPL – så er det også helt fint for os at tage det med hjem.

 Hvad: POPL Burger
Hvor: Strandgade 108, 1401 København K
Hvornår: Åben for takeaway onsdag-søndag fra kl. 12
Hvor meget: 115 kr. for en burger og 190 kr. for en combo med burger, fries og drikkevare
Hvordan: Forudbestil  lige her eller bestil i døren

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram