MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er POPL åbnet: Nomas nye burgerbar fik flyvende start

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I aftes åbnede POPL i 108s gamle lokaler på Christianshavn lige ved Broens Gadekøkken.

Burgeren, der i sommer trak køer længere end til Roskilde Festival, og MigogKbh var naturligvis forbi på åbningsaftenen.

Og vi gik bestemt ikke skuffede derfra.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Selvskrevet succes

Det er ikke ofte, at man næsten er en selvskrevet succes, før man overhovedet har åbnet.

Ikke desto mindre var køen foran POPL lang allerede kl. 16, selvom det var bidende koldt – og så var det endda begyndt at sne.

Meget kan man sige om københavnerne, men når vi sætter os noget i hovedet, så følger vi det til dørs!

Indenfor var der stuvende (Corona-venligt) fuldt på den måde, at man skulle tro, her var tale om en varmestue juleaften.

Men nej nej, det var bare en ny burger i byen.

Foto PR

Fire måneders finpudsning

Noma-burgeren var en kæmpe succes i foråret, og den titel kan den altså godt beholde, hvis du spørger MigogKbh.

Køkkenchef, Stuart Stalker (tidl. sous chef på Noma), har nemlig brugt de sidste fire måneder på at finpudse burgeropskriften.

Den har alt det, vi gerne vil smage i en god burger: en luftig briochebolle, en rosastegt bøf af kød fra danske kvæg, masser af umami, smeltet cheddar og tykke skiver rødløg.

Vi prøvede naturligvis også deres vegetariske burger, som i foråret blev udsolgt, nærmest inden de nåede at lave dem.

Udskift bøffen med tilberedt og fermenteret quinoa, tilføj lidt grønt og så sidder den lige i øjet for alle vegetarer og selv for dem som ikke er.

Modsat i sommer kan du nu få fritter til burgeren, og det er nogle små, sprøde sager tilberedt i oksefedt.

Der er også tilbuddet om nogle andre side orders som coleslaw og fermenterede chilier.

Derudover har de også spicet menuen op med et mindre udvalg af cocktails, vin og øl.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Navnet POPL stammer fra det latinske ord “populus”, der betyder samfund af mennesker.

Det passer fint til stedet, og vi forudser også lidt, at der kommer til at opstå sit helt eget samfund af burger-hungrende københavnere herude på Christianshavn.

Hvad: POPL Burger
Hvor: Strandgade 108, 1401 København K
Hvornår: Torsdag kl. 16-udsolgt, fredag-søndag kl. 12-15 og igen kl. 16-udsolgt
Hvor meget: Alle burgere koster 145 kr. og 110 kr. som takeaway
Hvordan: Se hele menuen lige her