7 retter for 350 kroner: Populær restaurant i Kødbyen får nyt koncept
I 2021 åbnede der en ny restaurant i KULs gamle lokaler i Kødbyen.
Camino skulle være en hyldest til det spanske køkken og særligt mad tilberedt med hjælp fra ild.
Nu går Camino i en ny retning og skifter navn til Camour og tilføjer samtidig Frankrig og Italien til det gastronomiske menukort.
Genåbningen sker allerede i næste uge.
Det bedste fra Spanien, Frankrig og Italien
Med ny indretning, et opgraderet menukort og samme stemningsfulde cocktailbar midt i restauranten er Camour lige om lidt klar til at invitere indenfor til en levende spiseoplevelse og en rejse gennem tre ikoniske madkulturer.
En rejse, der også kan ses som en kærlighedserklæring til alt det bedste ved det spanske, franske og italienske køkken.
Menukortet er nemlig skabt med inspiration fra disse lande, og hver ret bærer et personligt præg.
“Mad har aldrig handlet om grænser for mig.
Hos Camour arbejder vi med det, vi elsker – uanset om det er den kraftige smag af en sobrassada i en tatar eller elegance i en rigatoni med græskar.
Det handler om at tage det klassiske og give det nyt liv, så det føles relevant og inspirerende. Camour er et sted, hvor vi forener det velkendte med det nyskabende, altid med smagen i centrum,” siger Marcus Thomey, partner og sommelier.
Et partnerskab født af venskab og passion
Bag Camour (og tidl. Camino) står de to erfarne kokke og partnere Marcus Thomey og Andreas Lek Kirchheiner.
De mødte hinanden i 2018 på Restaurant Frank og har siden delt både venskab og en fælles passion for gastronomi.
Andreas bringer en imponerende kulinarisk baggrund med sig – fra Dragsholm Slot til Camino, hvor han har været køkkenchef siden 2024.
“Vi har videreført Camino til et sted, hvor retterne på tallerkenerne matcher energien i rummet. Camour er ikke kun en restaurant; det er et møde mellem tradition og fornyelse.
Jeg elsker at tage en klassiker som cacio e pepe og strække den lidt længere, så de fortæller en ny historie.
I dette tilfælde også om bæredygtighed, fordi strandkrabber både er invasive og smager fantastisk!
Det handler om at give gæsterne noget, der både overrasker og føles som hjemme,” siger Andreas Lek Kirchheiner.
Stærke priser
Vi indrømmer, at det ikke altid er helt billigt at spise ude i København, men når Camour ‘genåbner’ bliver det faktisk med ret medgørlige priser.
Nemlig med bl.a. blåmuslinger escabeche til 35 kr. eller friteret manchego med svampe og hasselnødder til 55 kr.
Mulighederne for vegetariske retter er brede og inkluderer blandt andet Camours take på salater eller den mest umamipakkede rigatoni med græskar, chili og stracciatella.
Hver ret er skabt med tanke på at være både tilfredsstillende og inspirerende for gæsterne.
Camour tilbyder også en tastingmenu med 7 retter til 350 kr.
Åbningen finder sted mandag d. 13. januar.
Du kan se hele menuen og booke bord på deres hjemmeside her.
Hvad: Camino bliver til Camour
Hvor: Høkerboderne 16B, 1712 København V
Hvornår: Åbner mandag d. 13. januar