Populære Lola udvider: Åbner ny lækker restaurant i Nordhavn

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

I maj måned rykkede det spicy køkken fra Christianshavn (i form af Restaurant Lola) til Nordhavn for at åbne en sommer pop-up.

Det har hele sommeren været så stor en succes, at de har valgt at blive permanent hos The Audo.

Glæd dig til masser af fisk, grøntsager og en lille bid af den gode middelhavsstemning.

Læs også Koncerter, Street Art og film: Østerbro og i Nordhavn får ny festival

Foto PR

Storbyen ved havet

Loui er inspireret af storbyen ved havet, som vi kender fra blandt andet Tel Aviv, Athen, Palermo og Marseille.

En smeltedigel af kulinariske traditioner og teknikker med fokus på fisk, grønt og friskhed.

Og det passer helt perfekt for Loui ligger ved havnen i Københavns nye bydel, Nordhavn – midt imellem byens summen og havets brusen.

Louis køkken byder på hele fisk serveret på benet, grillspyd med uimodståeligt krydret indmad og på masser af årstidens grøntsager.

Loui er i familie med Lola på Christianshavn og har fået den samme gode opdragelse som hende.

Det betyder at Loui er et sted for alle, der søger et helle i storbyen. Om det så er i køkkenet, på gulvet eller som gæst i restauranten.

Læs også Nyhed i Nordhavn: Populære OLIOLI udvider menukortet med morgenmad

Foto Isabelle Kube

En lille bid af syden

Hos Loui arbejder de – udover fisk og grøntsager – også med en masse sydlige smage.

”Køkkenet skal have en havnebys energi og udsyn.

Vi arbejder med årstidens råvarer som vi mixer rundt i et hav forskellige teknikker, traditioner og sammensætninger. Udover frisk fisk og grillede syd, kommer du for eksempel til at møde det tyrkiske brød Simit med forskelligt smørrelse.

Du kommer til at møde en linsesalat med syltet citron og grillet grøn. Tomater i en masse teksturer og en grillet agurkeret med yoghurt og pistacie og salsa der hedder en zhoug og som man finder flere forskellige steder i mellemøsten,” forklarer kok og partner hos Loui, Rune Toft.

Læs også Ugens Tip: Restaurant Lola i den gamle mølle er Københavns nye must-visit

Foto PR

Plads til alle

Bag Loui står de samme folk, som står bag Lola, men det er kokkene og partnerne Rune Toft og Mette Strarup, der kommer til at køre det.

Det er således ikke Kamilla Seidler, køkkenchef hos Lola, der åbner en ny restaurant men hele holdet bag Lola.

På Lola har de en lidt kollektiv-agtige tilgang til det at drive restaurant, og deres tanker om socialt ansvar kommer også med til Nordhavn.

”Vi har samme filosofi som på Lola.

Alle er velkomne og vi har overskud til at hjælpe folk, som har brug for hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet eller behov for et fællesskab. Det skal vi have plads og tid til,” fortæller kok og partner, Mette Strarup.

Hvad: Loui
Hvor: The Audo, Århusgade 130, 2150 København
Hvornår: Åbner 14. september

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram