Premiere i morgen: Kom og smag den nye øl-lakrids fra Mikkeller og Lakrids By Bülow

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto PR
Foto PR

Det er landets øl-konge samt landets lakrids-konge, der nu slår pjalterne sammen i et lovende samarbejde.

To af Danmarks fremmeste iværksættere fra fødevarebranchen forener nu hvert deres håndværk i ét produkt.

Fredag d. 11. september co-hoster Mikkeller og LAKRIDS BY BÜLOW et event i Mikkellers butik General Store i Kødbyen, Vesterbro, hvor deres nye fællesprodukt kan smages og købes.

Opskriften til det originale produkt har de to entreprenører arbejdet sig hen imod gennem flere eksperimenter og besøg hos hinanden.

“Vi har begge succes med hvert vores produkt, som jo matcher hinanden ret godt, og vi har gennem de seneste år udvekslet erfaringer vedrørende vores forretninger – særligt igennem den seneste tid, hvor vi har været usædvanligt udfordret på grund af corona-krisen, har vi hjulpet hinanden.

Derfor var det også ret oplagt at prøve at lave noget sjovt sammen,” siger Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger og administrerende direktør i Mikkeller.

Fandt en lækker kombi

Bjergsø lagde ud med at besøge LAKRIDS BY BÜLOW’s laboratorium og smagte på en masse forskellig lakrids. Til at starte med eksperimenterede de med at tilsætte Mikkellers imperial stout ’Black’ til lakridsen, men fandt hurtigt ud af, at noterne i den kraftige øl lå for tæt op ad lakridssmagen til, at den rigtig trængte igennem.

Kombinationen af lakrids og en meget humlet IPA blev også afprøvet, og undervejs var Johan Bülow og hans team på besøg på Mikkellers bryggeri og blenderia Baghaven på Refshaleøen for at smage på syrlige, spontangærede øl.

Til sidst blev de enige om at vælge en frugtig øl, og valget faldt på den alkoholfrie hindbær-øl ’Limbo Raspberry’. Resultatet er blevet en slow cooked lakrids med hindbær-øl drageret i en chokolade med let røgede noter fra Mikkellers chokolade brand Bean Geeks.

Johan Bülow

Udfordrer hinanden

“Samarbejdet med Mikkeller er essensen af den entreprenante mulighed for hurtigt og fleksibelt at arbejde med andre, som er de bedste på deres område, til at skabe nyt.

Vi udfordrer og leger hele tiden med rammerne for, hvordan lakrids kan smage, hvilket denne specialiserede lakrids er et godt eksempel på. Vi har taget udgangspunkt i vores eget DNA og tilført en ny smagsdimension, der er meget interessant,” siger Johan Bülow, kreativ direktør i LAKRIDS BY BÜLOW.

Alle lakrids, øl- og chokolade-elskere er velkomne til at besøge Mikkeller General Store den 11. september kl. 15-20, hvor de kan opleve det midlertidige lab-setup og nyde smagsprøver, øl og musik

Mikkeller x LAKRIDS BY BÜLOW

11. september kl. 15-20

Mikkeller General Store

Flæsketorvet 51-55, 1711 København V.