Priserne på boligerne i København er stagneret: Øg din boligs værdi sådan her

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Priserne på huse og ejerlejligheder i København har været stigende over de sidste mange år, og priserne har nået helt nye højder. Siden 2018 har det dog ændret sig lidt, da boligernes priser er stagneret og endda også faldet nogle steder. Hvis du står og overvejer at sælge din lejlighed eller bolig inden for den nærmeste fremtid, kan du øge din boligs værdi ved at følge disse tips.

Hvilken bolig har du?

I centrum af København er der klart flest lejligheder, men der findes også byhuse, og når København langsomt bliver større og større og tæller Valby og Vanløse, kommer der pludselige flere huse og villaer med ind i ligningen.

Hvis du bor i København, er sandsynligheden for, at du bor i en lejlighed altså overvejende stor. Derfor er det også relevant for dig, at din ejerlejlighed måske er faldet i værdi i løbet af de sidste år, da priserne er stagneret og faktisk er faldet med omkring 2 %.

Det er ikke rart at tænke på, hvis du går med tanker om at skulle sælge inden for den nærmeste fremtid. Hvis du har ejet din lejlighed i mange år, er sandsynligheden for, at du tjener på den ved et salg ret høj, men omvendt vil man jo også gerne have så mange penge for den som muligt.9

Hvis du er i en situation, hvor du kan afvente og se, hvad der sker på boligmarkedet, er det nok at foretrække, men der er heller ikke nogen, der siger, at hele markedet snart kollapser. Måske er det bare en periode, og måske falder boligerne ikke yderligere i pris i den nærmeste fremtid.

Lav en let renovering

For at øge værdien af din bolig er der mange små ting, du kan gøre. For det første gælder det om at sørge for, din bolig er i så god stand som muligt.

Hvis din bolig ikke er et decideret håndværkertilbud, som det højeste sandsynligt ikke er, trækker det kun ned i prisen, hvis der er elementer af din bolig, der er i dårlig stand.

Noget, der betyder meget for købere, er køkkenet. Du kan forholdsvist let friske dit køkken op, enten ved at skifte nogle elementer eller hvidevarer. Du kan starte med at finde billigt inventar til køkkenet.

Hyg dig, mens du laver om

Når man er i gang med at lave en renovering, lige meget hvor stor eller lille den er, er der nogle tidspunkter, hvor det ikke er så sjovt.

Det er derfor vigtigt at prøve at nyde det så meget som muligt og prøve at hygge sig imens og få det bedste ud af det. Der er mange ting, du kan gøre. Du kan blandt andet sætte noget hyggeligt musik eller radio på.

Du kan også sørge for at have lækre forfriskninger klar, til når du skal have en lille pause. En god ide kunne være at have masser af sodavand på køl, så køb billig sodavand og brug pengene på renoveringen.

Få kompetent hjælp til processen

Når du er klar til at skulle sælge din bolig, skal du sikre dig, at din bolig bliver vurderet til det rigtige i forhold til værdien, markedet og efterspørgslen.

Det er vigtigt at sætte en realistisk pris, så din bolig stadig er eftertragtet for køberne, men også til en pris så du kan tjene på den, i forhold til hvad du gav for boligen i sin tid.

Ejendomsmæglere har det med at være på købers side og tale deres sag, og derfor kan det være rart at have en, der er på sin egen side. Det har du med en boligadvokat, der kan vejlede og rådgive dig inden for det komplekse felt. Find en boligadvokat til fast pris, så ved du, hvad du får.

Lyser København op: Vær med når Hotel d’Angleterre tænder julelysene

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR

Dag for dag skinner og glimter København mere og mere i takt med, at julen nærmer sig.

Butiksvinduer og gader er blevet pyntet med hjerter, nisser og julelys, og hyggelige julemarkeder er poppet op rundt omkring i byen.

Gennem en årrække har det 5-stjernede Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv stået for en af Københavns mest imponerende og overdådige juleudsmykninger, som julefans hvert år glæder sig til at kunne nyde synet af i ugerne op til juleaften.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Traditionen gentages selvfølgelig i år, og Hotel d’Angleterre er endnu en gang gået all-in på pynten og har købt juledekoration for et stort beløb til den hvide facade.

Luksushotellets juleudsmykning skifter hvert andet år, og efter to julesæsoner, hvor facaden har været forvandlet til en gigantisk julekalender med 24 låger, er det nu tid til noget nyt.

Der er derfor skruet ekstra højt op for spændingen, når den velklædte dørmand med høj hat trykker på knappen, der får hundredevis af lys til at skinne ud over Kongens Nytorv.

Livgarden leverer musikken

På fredag 22. november klokken 17 skal du stå klar foran Hotel d’Angleterre, hvis du vil overvære det hele særlige øjeblik, hvor udsmykningen afsløres, og massevis af jule-entusiastiske københavnere og turister udbryder “Nøøøjjj” og “Iiiiih” i kor.

Hotellets kreative dekoratører er som altid meget hemmelighedsfulde om temaet for udsmykningen, men på Facebook har de afsløret, at julepynten denne gang vil være en hyldest til den skandinaviske vinter.

Læs også: Ho ho ho: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Som altid er Den Kongelige Livgardes Musikkorps på plads foran hotellet, når der trykkes på knappen, og her spiller de julemusik for at sætte den helt rigtige stemning.

Begivenheden plejer at tiltrække mange mennesker, så det anbefales, at man kommer i god tid, hvis man vil have godt udsyn til juleudsmykningen.

Hvad: Hotel d’Angleterre tænder julelysene
Hvor: Kongens Nytorv 34, København K
Hvornår: Fredag 22. november 2019 kl. 17

Læs også: Julemænd, marked og kagebord i Korsbæk: Nu fyrer Bakken op for julehyggen

Åbningsfest i weekenden: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

I går kom det frem, at Kongens Nytorv ikke får en skøjtebane i år pga. manglende penge.

I dag kommer nyheden så om, at Broens Skøjtebane åbner op for vinter-idyl, når alle skøjte-glade københavnere og turister kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen.

Den bliver indviet lørdag 23. november på den Grønlandske Handels Plads på Christianshavn – et kort smut hen over Inderhavnsbroen.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

Gratis skøjtebane

Alle besøgende kan gratis benytte skøjtebanen, og hvis man ikke kan finde de aflagte skøjter frem for gemmerne, så er der mulighed for at leje skøjter, skøjte-buddies og bob-skates til familiens mindste på pladsen.

Tag jer en velfortjent pause og tag et smut forbi Broens barer, der serverer alt lige fra varme drikke såsom gløgg, cremet irish coffee, varm kakao og varm saft.

Når sulten melder sig, kan man naturligvis få fyldt depoterne op, når madboderne disker op med masser af lækre street food retter til at styrke kroppen på.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Broens Skøjtebane
Hvor: Grønlandske Handels Plads på Christianshavn
Hvornår: Fra lørdag 23. november

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto: McDonalds
PR-foto: McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Læs også: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i København er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Østerberg Ice Cream har tidligere lavet en risalamande-is, Paradis Is er også altid fremme i skoene med sjove nyheder.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.