Priserne på boligerne i København er stagneret: Øg din boligs værdi sådan her

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Priserne på huse og ejerlejligheder i København har været stigende over de sidste mange år, og priserne har nået helt nye højder. Siden 2018 har det dog ændret sig lidt, da boligernes priser er stagneret og endda også faldet nogle steder. Hvis du står og overvejer at sælge din lejlighed eller bolig inden for den nærmeste fremtid, kan du øge din boligs værdi ved at følge disse tips.

Hvilken bolig har du?

I centrum af København er der klart flest lejligheder, men der findes også byhuse, og når København langsomt bliver større og større og tæller Valby og Vanløse, kommer der pludselige flere huse og villaer med ind i ligningen.

Hvis du bor i København, er sandsynligheden for, at du bor i en lejlighed altså overvejende stor. Derfor er det også relevant for dig, at din ejerlejlighed måske er faldet i værdi i løbet af de sidste år, da priserne er stagneret og faktisk er faldet med omkring 2 %.

Det er ikke rart at tænke på, hvis du går med tanker om at skulle sælge inden for den nærmeste fremtid. Hvis du har ejet din lejlighed i mange år, er sandsynligheden for, at du tjener på den ved et salg ret høj, men omvendt vil man jo også gerne have så mange penge for den som muligt.9

Hvis du er i en situation, hvor du kan afvente og se, hvad der sker på boligmarkedet, er det nok at foretrække, men der er heller ikke nogen, der siger, at hele markedet snart kollapser. Måske er det bare en periode, og måske falder boligerne ikke yderligere i pris i den nærmeste fremtid.

Lav en let renovering

For at øge værdien af din bolig er der mange små ting, du kan gøre. For det første gælder det om at sørge for, din bolig er i så god stand som muligt.

Hvis din bolig ikke er et decideret håndværkertilbud, som det højeste sandsynligt ikke er, trækker det kun ned i prisen, hvis der er elementer af din bolig, der er i dårlig stand.

Noget, der betyder meget for købere, er køkkenet. Du kan forholdsvist let friske dit køkken op, enten ved at skifte nogle elementer eller hvidevarer. Du kan starte med at finde billigt inventar til køkkenet.

Hyg dig, mens du laver om

Når man er i gang med at lave en renovering, lige meget hvor stor eller lille den er, er der nogle tidspunkter, hvor det ikke er så sjovt.

Det er derfor vigtigt at prøve at nyde det så meget som muligt og prøve at hygge sig imens og få det bedste ud af det. Der er mange ting, du kan gøre. Du kan blandt andet sætte noget hyggeligt musik eller radio på.

Du kan også sørge for at have lækre forfriskninger klar, til når du skal have en lille pause. En god ide kunne være at have masser af sodavand på køl, så køb billig sodavand og brug pengene på renoveringen.

Få kompetent hjælp til processen

Når du er klar til at skulle sælge din bolig, skal du sikre dig, at din bolig bliver vurderet til det rigtige i forhold til værdien, markedet og efterspørgslen.

Det er vigtigt at sætte en realistisk pris, så din bolig stadig er eftertragtet for køberne, men også til en pris så du kan tjene på den, i forhold til hvad du gav for boligen i sin tid.

Ejendomsmæglere har det med at være på købers side og tale deres sag, og derfor kan det være rart at have en, der er på sin egen side. Det har du med en boligadvokat, der kan vejlede og rådgive dig inden for det komplekse felt. Find en boligadvokat til fast pris, så ved du, hvad du får.