Priserne på boligerne i København er stagneret: Øg din boligs værdi sådan her

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Priserne på huse og ejerlejligheder i København har været stigende over de sidste mange år, og priserne har nået helt nye højder. Siden 2018 har det dog ændret sig lidt, da boligernes priser er stagneret og endda også faldet nogle steder. Hvis du står og overvejer at sælge din lejlighed eller bolig inden for den nærmeste fremtid, kan du øge din boligs værdi ved at følge disse tips.

Hvilken bolig har du?

I centrum af København er der klart flest lejligheder, men der findes også byhuse, og når København langsomt bliver større og større og tæller Valby og Vanløse, kommer der pludselige flere huse og villaer med ind i ligningen.

Hvis du bor i København, er sandsynligheden for, at du bor i en lejlighed altså overvejende stor. Derfor er det også relevant for dig, at din ejerlejlighed måske er faldet i værdi i løbet af de sidste år, da priserne er stagneret og faktisk er faldet med omkring 2 %.

Det er ikke rart at tænke på, hvis du går med tanker om at skulle sælge inden for den nærmeste fremtid. Hvis du har ejet din lejlighed i mange år, er sandsynligheden for, at du tjener på den ved et salg ret høj, men omvendt vil man jo også gerne have så mange penge for den som muligt.9

Hvis du er i en situation, hvor du kan afvente og se, hvad der sker på boligmarkedet, er det nok at foretrække, men der er heller ikke nogen, der siger, at hele markedet snart kollapser. Måske er det bare en periode, og måske falder boligerne ikke yderligere i pris i den nærmeste fremtid.

Lav en let renovering

For at øge værdien af din bolig er der mange små ting, du kan gøre. For det første gælder det om at sørge for, din bolig er i så god stand som muligt.

Hvis din bolig ikke er et decideret håndværkertilbud, som det højeste sandsynligt ikke er, trækker det kun ned i prisen, hvis der er elementer af din bolig, der er i dårlig stand.

Noget, der betyder meget for købere, er køkkenet. Du kan forholdsvist let friske dit køkken op, enten ved at skifte nogle elementer eller hvidevarer. Du kan starte med at finde billigt inventar til køkkenet.

Hyg dig, mens du laver om

Når man er i gang med at lave en renovering, lige meget hvor stor eller lille den er, er der nogle tidspunkter, hvor det ikke er så sjovt.

Det er derfor vigtigt at prøve at nyde det så meget som muligt og prøve at hygge sig imens og få det bedste ud af det. Der er mange ting, du kan gøre. Du kan blandt andet sætte noget hyggeligt musik eller radio på.

Du kan også sørge for at have lækre forfriskninger klar, til når du skal have en lille pause. En god ide kunne være at have masser af sodavand på køl, så køb billig sodavand og brug pengene på renoveringen.

Få kompetent hjælp til processen

Når du er klar til at skulle sælge din bolig, skal du sikre dig, at din bolig bliver vurderet til det rigtige i forhold til værdien, markedet og efterspørgslen.

Det er vigtigt at sætte en realistisk pris, så din bolig stadig er eftertragtet for køberne, men også til en pris så du kan tjene på den, i forhold til hvad du gav for boligen i sin tid.

Ejendomsmæglere har det med at være på købers side og tale deres sag, og derfor kan det være rart at have en, der er på sin egen side. Det har du med en boligadvokat, der kan vejlede og rådgive dig inden for det komplekse felt. Find en boligadvokat til fast pris, så ved du, hvad du får.

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her

Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Vi kender Bocuse d’Or, hvor der bliver lavet mad i verdensklasse og hevet guldmedaljer hjem til København.

Flere har også hørt om det danske konditorlandshold.

Lidt under radaren flyver det danske bagerlandshold måske.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Brødrevolution

Det kan hænge sammen med, at det er 12 år siden holdet overhovedet kvalificerede sig til verdensmesterskaberne.

Et mesterskab vi for øvrigt aldrig har modtaget medaljer i.

Før nu.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Bragende bronze

Asger Hansen, Siri Pallesen og Mikkel Hansen har nemlig lige vundet bronzemedalje i Paris, Frankrig efter hårdt og koncentreret arbejde i otte timer i ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’.

På førstepladsen landede Kina og på anden pladsen Japan. Det betyder blandt andet, at Danmark slog hjemmebanefavoritterne Frankrig samt de tidligere mestre fra USA.

Blandt kategorierne til konkurrencen var baguettes, specialbrød og et skuestykke, som er en skulptur skabt af brød.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

En brødskulptur fra Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Nordhavn har verdens tredje bedste bager

En af de tre bagere på det danske hold, Asger Hansen, holder dagligt til hos Andersen & Maillard i Nordhavn, hvor han er chefbager og med til at udvikle repertoiret i den populære nye bager.

”Det har været en helt ubeskrivelig stor oplevelse at komme på podiet til VM.

Vi er selvsagt meget stolte  – og nu glæder jeg mig bare til at udvikle og bage endnu mere af det brød, jeg brænder for, her i Nordhavn,” fortæller en stolt medaljevinder og mesterbager.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

 

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.