Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Reddet fra konkurs: Den Blå Planet får markant hjælp i en svær tid

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Den Blå Planet
Foto: Den Blå Planet

Forårets nedlukning og manglen på udenlandske turister har været en livstruende udfordring for Den Blå Planet, hvor tusindvis af dyr dagligt skal fodres og passes – uanset om der er gæster eller ej.

Derfor er de oprindelige parter bag byggeriet af Den Blå Planet –Tårnby Kommune, Knud Højgaards Fond og Realdania – gået sammen med Den Blå Planets ledelse om at finde en langsigtet og bæredygtig plan for de kommende år, så det også fremover er muligt for danskere og turister at opleve akvariets rige dyreliv.

Den Blå Planet PR Foto

Truet af konkurs

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium har siden Corona-pandemiens start været truet af konkurs – primært på grund af manglende indtægter fra internationale turister, der normalt udgør cirka 60 procent af gæsterne.

Derfor har den filantropiske forening Realdania og Knud Højgaards Fond valgt at støtte Danmarks nationale akvarium med samlet 35 millioner kroner i perioden 2020-22, hvor konsekvenserne af Covid-19-krisen må forventes at give markante underskud.

Filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk, siger:

”Den Blå Planet er et enestående oplevelsessted i København i forhold til at opleve livet under vandet.

Vi er stolte over, at vi for ca. 10 år siden var med til at skabe denne fantastiske kulturoplevelse i Tårnby og er glade for nu at være med til at hjælpe Den Blå Planet i en meget svær tid.

Vi takker for et mangeårigt samarbejde og udtræder af driftsorganisationen med stor tillid til, at Den Blå Planet også i fremtiden vil byde på enestående oplevelser og læring til den mere end halve million mennesker, der normalt besøger akvariet – hvert år.”

Den Blå Planet PR Foto

Muligvis mere støtte på vej

Realdania bidrager med 20 millioner kr., med mulighed for yderligere 6 millioner kr., hvis Corona-situationen forværres for akvariet, mens Knud Højgaards Fond støtter med 15 millioner kroner.

”Vi er virkelig taknemmelige over for Realdania, Knud Højgaards Fond og Tårnby Kommune, som med denne ekstraordinære hjælp sørger for større sikkerhed for vores drift i en vanskelig tid.

Vi er en erhvervsdrivende fond og vil allerhelst klare os selv, og det kan vi faktisk også under normale omstændigheder.

Men som andre akvarier er vi desværre presset af meget høje faste driftsomkostninger, der ikke ændrer sig, uanset om vi har åbent eller lukket”, siger Jon Diderichsen, administrerende direktør på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Private danskere har allerede støttet

Mere end 11.000 danskere støttede akvariets folkeindsamling til dyrehold i foråret, men fortsatte Corona-restriktioner og manglen på udenlandske turister betyder dog, at der er behov for en mere solid økonomisk løsning.

”Vi er også meget taknemmelige for den store opbakning og støtte, vi har modtaget fra private donationer, fonde, foreninger og statens hjælpepakker.

Men før turisterne vender tilbage til København, bliver vores økonomi ikke bæredygtig. Jeg appellerer derfor til, at staten fortsætter med deres hjælpepakker i 2021, så der også er et rigt kulturliv i Danmark på den anden side af Corona-krisen,” udtaler Jon Diderichsen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også