Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Guide: Her er de bedste asiatiske restauranter i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Keyser Social. Foto PR
Keyser Social. Foto PR

Denne guide præsenteres i samarbejde med Sidecar.

Alle stederne er 100 procent udvalgt af redaktionen.

Vi elsker smørrebrød og det danske køkken, men nogle gange får vi også lyst til mad fra lidt varmere himmelstrøg.

Men hvor skal man så gå hen i København, når lysten til forårsruller, nudelsalat og karry banker på?

Vi har samlet 16 af vores favoritrestauranter, der alle serverer formidabel asiatisk mad.

Har du mere lyst til sushi, så finder du vores store guide til Københavns bedste sushirestauranter lige her.

Foto: Jah Izakaya Facebook side

Jah Izakaya

For os der ikke har været i Japan, kan vi så forklare, at en såkaldt izakaya er en afslappet japansk gastropub, hvor man kommer rundt om alle sider af den stolte japanske madkultur.

Fra det bedste fine dining til late night gadekøkken – eller en japansk udgave af tapas om man vil – og man drikker gerne sake til.

Traditionelt set er izakaya-køkkenet, lidt populært sagt, det japanske svar på tapas, eller bar food om man vil. Det består af relativt enkle retter serveret sammen med sake, øl og i Jahs tilfælde, naturvin i rigelige mængder.

Ligesom med spanske tapas bestiller man små tallerkener med f.eks. sashimi og gyoza – både kolde & varme retter – som man løbende får serveret.

Her er smukt indrettet og stemningen er ofte summende livlig – lige som det skal være.

Læs meget mere her.

Hvad: Jah Izakaya
Hvor: Gasværksvej 21, 1656 København V

District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

District Tonkin

Hos Tonkin får man det allerbedste som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam.

Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Maden er autentisk – og drøn god – det samme med indretningen. Her sidder du nemlig på blå-røde plastikskamler, der kendetegner Hanoi, og du kan komme lige som du er.

Læs mere om District Tonkin her.

Hvad: District Tonkin
Hvor: Store Kongensgade 71, 1264 København K og Vesterbrogade 56, 1620 København V

Sidecar. Foto PR

Sidecar

Sidecar, som tidligere gik under navnet Maobao i aftentimerne, er meget kendte for deres store weekendbrunch, men der er bestemt også god grund til at kigge forbi om aftenen.

Nu hedder de Sidecar hele dagen, men de samme lækre bao, sprøde pankorejer og flotte cocktails er stadig på menuen.

Vælg mellem en af deres to tasting menuer på fire eller seks retter eller sammensæt din egen menu ud fra fristende menukort, der bl.a. også lokker med nudelsalat, fried chicken wings og dumplings.

Mums, det er godt!

Her er mange gode ting at vælge imellem og rigeligt med vegetariske alternativer.

Du slipper bare 195 kr. for en 4-retters tasting menu, og til den pris findes det findes vist ikke meget bedre i hele København.

Læs mere og book bord på Sidecar lige her.

Hvad: Sidecar
Hvor: Skyttegade 5, 2200 København N

Foto PR

Keyser Social

Keyser Social ligger lige ved Nørreport og er ejet af samme folk, der står bag bl.a. Basso og KöD.

Her er konceptet social dining, hvor I får serveret enten 10 retter til 400 kr. eller 13 retter til 500 kr. til deling ved bordet.

Menuen byder på alt det bedste fra det asiatiske køkken, og med de store menuer får du god mulighed for at smage lidt af det hele – der desuden smager fuldstændig fantastisk og så til en helt latterlig lav pris.

Kør en vinmenu oveni fra kun 345 kr. eller prøv en af deres lækre og asiatisk inspirerede cocktails.

Skynd dig at reservere et bord lige her – vi lover, at det er godt.

Hvad: Keyser Social
Hvor: Frederiksborggade 20D, 1360 København K

Kiin Kiin Foto PR

Kiin Kiin

En af Københavns mest kendte asiatiske restauranter er formentlig den thailandske restaurant på Nørrebro, Kiin Kiin.

Kiin Kiin havde indtil 2023 en flot stjerne i Michelinguiden, og på trods af at stjernen er røget, er niveauet stadig tårnhøjt.

Duoen bag Kiin Kiin er Lertchai og Henrik Yde-Andersen, og flere år år havde de kendiskokken Dak Wichangoen som køkkenchef.

Deres 10-retters tastingmenu står til 1.225 kr., og hertil kan der købes vinmenu.

Læs mere og book bord her.

Hvad: Kiin Kiin
Hvor: Guldbergsgade 21, 2200 København N

Sukaiba. Foto PR

Sukaiba

Silketynde skiver af oksekød toppet med kaviar, sanseberusende cocktails i glasset, pumpende beats fra DJ-pulten og byens glimtende lys for dine fødder.

Det kunne lyde som en genial aften ude i New York, Tokyo eller London, men det findes faktisk lige her i København. 

Helt præcist 76 meter over jorden hos Sukaiba på 23. etage af AC Hotel Bella Sky i Ørestad.

Menuen henter inspiration fra det meste af Asien, og det hele kan skylles ned med lækre drinks.

Læs mere og book bord her.

Hvad: Sukaiba Copenhagen
Hvor: 23. etage af AC Hotel Bella Sky, Center Boulevard 5, København S

Salon de Annam. Foto Mathilde Mågård Hansen

Salon de Annam

Salon de Annam i Mikkel Bryggers Gade er ejet af samme folk, der også står bag den anden vietnamesiske favorit, District Tonkin, og de populære bagerier, Buka.

I lokalerne her (der også tidligere har heddet District Tonkin) hæver de lige niveauet en smule.

Menuen er stadig vietnamesisk, men den har lige fået et nyk op ad og trækker sig dermed lidt længere væk fra decideret streetfood.

Alle retter smager heldigvis stadig lige så skønt, som vi husker dem fra District Tonkin.

Indretningen er hyggelig, stemningen afslappet og deres drinks virkelig gode.

Du sammensætter din egen menu, og priserne ligger på 85-155 kr. pr. ret, så du kan sagtens vælge et par stykker og dele med resten af bordet.

Se hele menuen og book bord her. 

Hvad: Salon de Annam
Hvor: Mikkel Bryggers Gade 6, 1460 København K

Foto: Slurp Ramen Joint, PR

Slurp Ramen Joint

Ramen er den perfekte efterårs- og vinterspise, og vi indtager helst vores hos Slurp Ramen Joint i Nansensgade.

Her er næsten altid kø foran den lille restaurant med plads til kun 21 gæster, men det skal du ikke lade dig skræmme af.

Den tager nemlig ikke lang tid at hælde den skønne, varme suppe med fyld indenbords, så det plejer at gå tjept i køen.

Indenfor sidder man på række ved bardiske, hvor du kan nyde synet til deres lille hyggelige køkken eller til gaden.

Der er tre forskellige slags ramen og lidt mindre snacks at vælge imellem, og det smager alt virkelig godt.

Læs mere om Slurp her.

Hvad: Slurp Ramen Joint
Hvor: Nansensgade 90, 1366 København K

Anh’s Spiseri. Foto PR

Anh’s Spiseri og Takeaway

Anh Lê er bl.a. kendt for den tidligere streetfoodkæde, LêLê og for alvor at introducere københavnerne for det vietnamesiske køkken.

Ja, det er faktisk svært at snakke om det asiatiske køkken i København uden at komme ind på kokken Anh Lê og den tidligere restaurantkæde, LêLê.

Kæden blev dog lukket i 2021 efter, at familien bag LêLê trådte ud i 2019 samt efter flere års tumult.

Nu er Anh Lê på spil igen.

Atter i det vietnamesiske køkken, og det inkluderer blandt andet hjemmelavede forårsruller, wontoner, nudelsalater og mange andre lækkerier i hendes nye restaurant på Vesterbro.

Du kan se hele menuen på deres hjemmeside her, hvor der også kan reserveres bord og bestilles takeaway online.

Hvad: Anh’s Spiseri og Takeaway
Hvor: Vesterbrogade 134, 1620 København V

Foto PR

Hanzō

Hanzō er den asiatiske restaurant i Madklubben-familien, som du finder hele fire steder i København samt i Lyngby.

Ligesom på Madklubbens andre restauranter bevæger priserne sig i et leje, hvor de fleste kan være med, så på Hanzō får du 10 delevenlige serveringer til 395 kr.

For at give den mest autentiske oplevelse kommer serveringerne i et løbende flow, og maden serveres både enkeltvist og delevenligt med fælles retter til hele bordet.

På den måde er der jo fin mulighed for hele tiden at fylde op med drinks, der endda serveres i pitchers, hvis man vil have det. Hanzō serverer også en cocktailmenu med tre drinks til 250 kr.

Book bord på Hanzō her.

Hvad: Hanzō
Hvor: Frederiksberg, Vesterbro, Nørrebro, Lyngby og Østerbro

Royal Garden. Foto PR, Facebook

Royal Garden

Der kan godt være langt mellem de gode steder, men Royal Garden på Dronningens Tværgade er en af Københavns allerbedste kinesiske restauranter.

Her får du en vaskeægte og meget autentisk omgang dim sum.

Med alt lige fra dumplings, stegte grøntsager og peking duck.

Hele menuen er meget delevenlig, så tag endelig alle dine bedste venner med og nyd en masse lækre retter i godt selskab.

Vi lover, at det godt kan blive svært at begrænse sig ud fra deres store, indbydende menukort.

Se hele menuen og book bord på Royal Garden her.

Hvad: Royal Garden
Hvor: Dronningens Tværgade 30, 1302 København K

KiniKini. Foto Henrik Freek

Kini Kini

Drømmer du om en tur til Indonesien?

Så kan du i stedet droppe flyveturen og tage til Nordhavn i stedet.

Her har kokken Henrik Yde (der også er manden bag Kiin Kiin) nemlig åbnet en indonesisk restaurant med fokus på Bali.

På Kini Kini kan du bl.a. få en 7-retters menu til 395 kr. og en masse lækre cocktails. Ej at forglemme en meget smuk indretning.

Se hele menuen og book bord her.

Hvad: Kini Kini
Hvor: Göteborg Plads 9, 2150 København

Foto: PR, Gao Dumpling

Gao Dumpling

København har ikke haft sin egen dumpling-bar før 2016, hvor den første åbnede i Blågårdsgade på Nørrebro.

Det er selvfølgelig GAO Dumpling Bar, som kombinerer den skandinaviske simplicitet med Hong Kongs streetfood-kultur.

GAO formår at hylde det asiatiske køkken og i særdeleshed den kinesiske dumpling, da den er omdrejningspunktet på menuen og alle andre retter er angivet som sides.

De arbejder ud fra idéen om at skabe afslappede spisesteder med plads til alle.

På alle tre barer kan man sidde både inde og ude, og det er også muligt at bestille som take-away.

Læs meget mere om GAO og se hele menuen på deres hjemmeside.

Hvad: GAO Dumpling Bar
Hvor: Blågårdsgade 3, København N, Istedgade 98, København V og Øster Farimagsgade 27, København Ø

Foto PR

Hot Pot Republic

Hot Pot er måske den hyggeligste måde at spise sammen på.

Her sidder man sammen og laver egentlig sin egen mad ved at koge forskellige ingredienser i den suppe, som står midt på bordet.

Og København har faktisk en hel restaurant dedikeret til netop dette hyggelige spisekoncept.

Hot Pot Republic på Vesterbrogade 146 er nemlig den første restaurant i Danmark, som tilbyder den dampende, asiatiske Hot Pot-spiseoplevelse.

Her samles man omkring en varm Hot Pot med to slags autentiske, asiatiske supper.

Man kan så vælge mellem 25 forskellige, eksotiske ingredienser, som man tilbereder sammen med venner og familie ved bordet.

Man er så at sige sin egen kok.

Læs mere og book bord lige her.

Hvad: Hot Pot Republic
Hvor: Vesterbrogade 146, København V

Foto PR

Chapung

Det 5-stjernede hotel, Manon les Suites, er særligt kendt for deres smukke poolområde, som leder tankerne direkte hen på Bali eller andre skønne rejsemål.

Deres restaurant med smuk udsigt fra sjette sal har fået navnet Chapung, der betyder ’guldsmed’ på balinesisk.

Menuen er præget af fisk og grønt med for eksempel en teriyaki lakseskål m. ris, laks og grønt og en vegansk grøn karry.

Til aften kan du og vennerne snuppe en 5-retters sharing menu for 495 kr., hvor man kommer godt omkring hele menukortet.

Chapung er ikke kun for hotellets gæster, og restauranten er åben alle ugens dage til både frokost og aften.

Deres dygtige bartendere sørger for de gode drinks, så man kan nyde både mad og udsigt med lidt lækkert til ganen.

Læs mere og book bord lige her.

Hvad: Chapung
Hvor: Manon les Suites, Gyldenløvesgade 19, 6 sal, 1600 København V

Foto: Hidden Dimsum/Facebook

Hidden Dimsum

På Nytorv ligger den lille “hemmelige” dimsum-restaurant i en tidligere 1800-tals-boghandel.

Her laver søskendeparret Wang og Mai Mak dimsum i den absolutte superliga, og du kan frit plukke fra det store menukort.

Du kan både vælge dine dimsums dampede eller pandestegte og give dem selskab af lidt wok, hvis du er til den slags.

Læs mere og se hele menuen her.

Hvad: Hidden Dimsum
Hvor: Nytorv 19, 1450 København K

Del artikel

Andre læser også