Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rengøring af whiteboardet: tips, tricks og hjemmehjælp forklaret for dig

Af Annoncør

Kan du huske tavletjenesten på skolen? Kunne du tænke dig nogle tips til, hvordan du udfører denne kedelige opgave hurtigere og mere effektivt? Så har du helt ret i den følgende artikel.

Tavlerne, også kendt som “whiteboards”, bruges ikke kun i skoler, men også i industrivirksomheder, kontorer eller i private husholdninger. I de følgende linjer finder du ud af, hvilke midler der er bedst til at rengøre din tavle. Du vil også lære, hvordan du bedst forhindrer genstridige pletter i at dukke op på din tavle i første omgang.

1.Sådan rengør du din tavle

Hvilke rengøringsmidler er bedst til at rense mit whiteboard og fjerne markørrester? I nogle tilfælde er det nok at tørre din tavle af med en tør eller let fugtig klud. Men hvis pladen ikke har været rengjort i længere tid, eller hvis der er brugt forkerte farver, skal du bruge stærkere værktøj.

I dette tilfælde er det normalt kun specielle specialdesignede rengøringsmidler, der hjælper med at rense overfladen. Alkohol er generelt godt til at tørre din tavle af. Ulempen er dog den ekstremt gennemtrængende lugt. Der er dog også talrige alkoholbaserede rengøringsmidler, der har en meget svagere lugt. 

Et andet rengøringsmiddel – dog kun til whiteboardtavler i plast – er terpentin. Når du bruger terpentin, bør du dog sikre dig, at du tørrer så hurtigt som muligt. Ellers kan det ske, at terpentinen angriber det følsomme plastiklag på din tavle og muligvis slider det helt væk.
Selvfølgelig kan vinduespudser, glasrens eller sprit også hjælpe dig med rengøringen. På grund af disse værktøjers fedtopløselighed kan du endda bruge dem til at fjerne voksblyanter fra din tavle.

Hvis en Edding skal fjernes, kan du bruge et simpelt middel fra apoteket – isopropylalkohol. Påfør blot en lille mængde på en tør klud, og du er klar til at fjerne selv den genstridige markør.

For optimal pleje og rengøring af din tavle er det bedst at bruge specialdesignede rengøringsmidler, der udtrykkeligt er nævnt som egnede til rengøring af tavler. Magnetiske viskelædere eller tavleviskere er fremragende værktøjer til at påføre dit rengøringsmiddel tilstrækkeligt og fjerne eventuelle markeringsrester.

2. Brug kun rengøringsmidler, der er beregnet til rengøring af din tavle

Ved særligt kraftig tilsmudsning bruger mange rengøringsmidler, der ikke egner sig til pleje af whiteboards og deres følsomme overflader. Især slibende rengøringsmidler kan forårsage permanent skade på din tavle. Hvis overfladen er blevet angrebet af skuremidler, kan det ske, at malingen trænger “for dybt” og ikke længere kan fjernes.

Sørg også for, at du bruger en klud eller svamp, der er så blød som muligt og ikke efterlader nogen ridser på din tavle. Bløde bomuldsklude eller naturlige svampe er særligt gode.

3.Din tavle kan også rengøres uden specielle rengøringsmidler

Hvis du ikke har adgang til specielle rengøringsmidler, kan du muligvis bruge forskellige rengøringsmidler. Brillepudeklude er for eksempel et særligt simpelt hjælpemiddel. Alternativt kan du lægge et skvæt parfume på et lommetørklæde og gnide din tavle grundigt med det.
Neglelakfjerner er også en god mulighed. Du bør dog ikke bruge dette for ofte. Det er trods alt meget aggressivt og forårsager en ekstremt ubehagelig lugt.

Eddike er også godt til rengøring af din whiteboardtavle. For at gøre dette skal du blot blande en teskefuld eddike med en kop vand. Fyld derefter resultatet i en sprayflaske og brug det som en slags rensespray. Nu skal du blot påføre blandingen på en klud og bruge den til at rense dit board. Du bør derefter tørre din whiteboard af med en fnugfri klud eller svamp. 

Tandpasta er også et almindeligt anbefalet hjemmemiddel til rengøring af en flipover. Dette produkt er særligt velegnet til at fjerne permanente markører. Bare snup en gammel tandbørste og noget vand og giv din whiteboard en grundig skrubning. Vær dog forsigtig, når du gør dette, da mange typer tandpasta også er slibende.

Et andet gennemprøvet hjemmemiddel til rengøring af din tavle er natriumkarbonat eller bagepulver. Blander du natron og vand sammen, kan du lave en slags rensepasta. Påfør derefter dette på dit bord med et papir eller en klud og rengør det, indtil alle rester er fjernet.

Del artikel

Andre læser også