Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Kæmpe skulderklap: Danmarks bedste restaurant ligger i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR
Foto: PR

Den har været på alles læber siden den åbnede i sommeren 2019, og nu har den to-stjernede Michelin-restaurant, Alchemist, fået endnu et skulderklap.

Den danske Spiseguide har nemlig kåret restauranten til ”Årets Restaurant” blandt et stærkt felt af toprestauranter fra hele landet.

Læs også Køb billet nu: Københavns nye takeaway-festival er netop skudt i gang

Foto PR

Vundet tre priser til årets prisuddeling

Alchemist har indtil videre modtaget tre priser under den løbende offentliggørelse af kategorivinderne i Den danske Spiseguide.

Foruden kåringen til hovedprisen ”Årets Restaurant” fik Wine Director Helle Hasting prisen ”Årets Sommelier” og restaurantchef Lykke Metzger med team blev kåret til ”Årets Profil/team”.

Den danske Spiseguide med Bent Christensen i spidsen har som tidligere år nomineret seks restauranter i kategorien ”Årets Restaurant 2020”.

Grunden for bedømmelsen er i følge redaktionen ”Alle de elementer, der i et helhedsbillede kan samles i begrebet Årets Restaurant” og kåringen af Alchemist motiveres med begrundelsen:

”Alchemist viser indretningsmæssigt et slægtsskab med det futuristiske, medens det gastronomiske billede har klare rødder til Ferran Adriàs / elBullis gennembrydende kreationer i perioden 1995-2010.

”Unlimited creativity” er Rasmus Munks signatur. Servicen er på et ekstremt højt niveau. Vine og drikke er i den kategori, der i sportsverdenen ville betegnes ’udenfor kategori’”.

Foto PR

Et turbulent år

Det seneste år har stået i pandemiens tegn og været en turbulent tid for hele restaurantbranchen.

”Vi er meget taknemlige for disse flotte anerkendelser fra Den danske Spiseguide.

Hele branchen trænger til opmuntring i denne udfordrende tid og jeg vil først og fremmest hylde mit fantastiske team for, at restauranten har formået at opnå så meget på så kort tid.

Det eneste skår i glæden er, at vi ikke kan samle hele personalet til at fejre lige nu. Nu håber jeg bare på, at smittetallene snart tillader os at åbne dørene igen, da vi i den grad savner at byde gæster indenfor i vores univers”, siger køkkenchef og medejer Rasmus Munk efter kåringen.

Foto PR

En succes siden åbningen

Alchemist åbnede i juli 2019 og blev udnævnt til ”Årets Bedste Restaurant” i White Guide Danmark 2020 og 2021.

I februar 2020 modtog Alchemist to Michelinstjerner, og i juni 2020 blev restauranten rangeret som nr. 2 på den prestigefyldte liste Opinionated About Dining.

Med en altomfattende multisensorisk oplevelse, der blander kunst, teater, gastronomi og spektakulære visuelle udtryk, sigter Alchemist mod at skubbe grænserne for begrebet fine dining.

Der er 50 “indtryk” på menuen – mange kommenterer på alvorlige emner som tvangsfordring, madspild og plastikforurening, såvel som at hylde både Andy Warhol og George Orwell i gastronomisk form.

En planetarium-kuppel med en diameter på 18 m udgør det vigtigste spiserum i hjertet af restauranten.

Rasmus Munk kalder sin nye køkken- og måltidsstil for ”Holistic Cuisine”.

Følgende restauranter var nominerede til Årets Restaurant 2020 i Den danske Spiseguide:

  • Syttende, Sønderborg
  • Tree Top, Vejle
  • Lyst, Vejle
  • Jordnær, Gentofte
  • Hotel Frederiksminde, Præstø
  • Alchemist, København

Del artikel

Andre læser også