Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Søren Gammelmark
Foto: Søren Gammelmark

Så er der nyt i den store føljeton om Restaurant Alchemist, der snart åbner på Refshaleøen og vil få hele verden til at zoome endnu tættere ind på dansk gastronomi.

Som migogkbh.dk kunne skrive for et par uger siden, så sker der vilde ting og sager ude på Refshaleøen.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Køkkenchef Rasmus Munk har med investor Lars Seier i ryggen en restaurant på trapperne, som verden aldrig før har set mage.

40 arbejdsmænd pukler lige nu for at nå helt i mål med den nye Alchemist – håbet er at åbne dørene indenfor tre måneder.

En dør der for øvrigt – ligesom alt andet – er alt andet end normal. Den er såmænd på 2 tons, 4 meter høj og 10 m2 stor og designet af den danske kunstner Maria Rubinke.

Oplevelsesteater

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op til noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

På kulinarisk rundtur

I løbet af aftenen rykker gæsterne også igennem op til syv fantastisk forskelligt indrettede rum i det tre etager høje byggeri, blandt andet et med 22 meter til loftet, så der er plads til de 10.000 flasker vin, der også er herude.

20 af retterne bliver indtaget i hovedlokalet, som er formet noget anderledes end de fleste restaurantlokaler.

En skitse af loungen hos Alchemist

Der er endnu ikke sat priser på menuerne, men det bliver med fokus på kombucha, vandkefir og te styret af de certificerede te-sommelierer ved den kinesiske Tea Master Shana Zhang.

Kulinarisk åbenbaring

Han kalder sin nye køkkenstil for Holistic Cousine.

“Holistic Cuisine beskriver den tilgang til spiseoplevelsen, som vi har arbejdet med på Alchemist de sidste to år, der strækker sig længere end teknikker, madkultur og traditioner.

Holistic Cuisine er inspireret af to store åbenbaringer, som har ændret mit syn på mad og måltider totalt,” fortæller han og fortsætter.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

“Den ene fik jeg på en rejse til Japan, hvor jeg for alvor fandt ud af, hvad råvareudvælgelse betyder for det endelige resultat.

Den anden, og mest skelsættende åbenbaring, var mit møde med kunstens verden, som blæste mig helt bagover.

For mig repræsenterer Holistic Cuisine en skillevej mellem det gamle og det nye Alchemist. Nu ved vi, hvor vi er på vej hen,” siger Rasmus Munk.

Spis en LGBTQ søhest

De 50 serveringer er alle hapser-størrelse, og kommer vidt omkring i både smag, udtryk og teknik. Men som altid er der en dybere tanke med hver og én.

F.eks. får man serveret en glitter-fyldt dessert formet som en søhest, der skal gøre opmærksom på LGBTQ –  idet søheste har meget flydende køn.

Facaden på den nye Alchemist.

En anden ret er direkte fra alkymistens laboratorium – den perfekte omelet, som er blevet udviklet, så den cremede blomme stadigvæk har en rå æggesmag, men hviden er knasende sprød og smager af stegt bacon.

Man kan også sætte tænderne i verdens letteste chokoladekage, som består af 80 procent luft og fem forskellige enkeltbønne-chokolader, der flere gange har vundet titlen som verdens bedste chokolade.

Sansebomber

De kan styre alt herude, fra lys over lyd til duft, temperatur og tryk. Forvent det uventede.

Alle sanser bliver med andre ord påvirket fra alle vinkler. Kunstinstallationerne skifter også, så de passer til årstidens retter. De første to er planlagt:

“Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med de første to temaer, New York City og LGTBQ. Det bliver fantastisk og få stillet et lærred til rådighed udover den velkendte tallerken, hvor vi kan sprede vores budskaber gennem kunst og teater,“ siger Rasmus Munk.

Læs også: Toplækkert: Danmarks mindste gourmet-restaurant hitter i Nyhavn

Alchemist har også en række eksperter der støtter op omkring Rasmus Munks italesættelse af det nye køkken, Holistic Cuisine – blandt andet medstifter af Det Nye Nordiske Køkkens Manifest Jan Krag Jacobsen,kok og madskribent Trine Hahnemann, gallerist Bo Bjerregaard og gastrofysiker, professor og sushiekspert Ole G. Mouritsen.

Teatermad

At spise herude er ikke bare et måltid – det er en sanselig spiseoplevelse. Derfor har de også ansat dramaturg Louise Rahr Knudsen som Creative Manager.

“Når man arbejder med mad, teater og kunst, som vi gør på Alchemist, så er det enormt vigtigt, at det ikke kapper over og bliver et cirkus.

Der skal være en mening med alting og alting skal være gennemarbejdet og -researchet. Det skal Louise Rahr Knudsen hjælpe os med,” siger køkkenchefen.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

“Vi leger med og stimulerer gæstens sanser med smage, lyd- og lyseffekter, dufte, teksturer og æstetik.

For eksempel kan vi finde på at fjerne én af gæsternes sanser for at skærpe andre, hvilket får dem til at opleve serveringen helt anderledes, end hvis de havde alle sanser til rådighed.

Til en anden servering leger vi måske med gæsternes visuelle opfattelse ved at bruge optiske illusioner.

50 retter lyder måske af meget og vores gæster er helt sikkert også mætte, men ikke for mætte, når de forlader os,” slutter Rasmus Munk.

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173c
Hvornår: Åbner i starten af 2019

Madklubben udvider: Åbner sin første morgenmads-restaurant midt på Vesterbrogade

Skrevet af: Michael Qureshi

Midt på Vesterbrogade har Madklubben slået dørene op til restaurantgruppens første morgenmads-restaurant.

Bjørns hedder stedet, hvor man fra kl. 07:30 kan nyde et arsenal af lækre morgenmadsserveringer, salater og sandwich til frokost og cocktails til aften.

Siden november har Bjørns langet lækre cocktails over disken på Vesterbrogade 64.

Nu kan man fra 07:30 om morgenen svinge forbi til alt lige fra farverige bowls og avocadotoasts til Sabih med stegt aubergine, hummus, salat og æg.

Serverer en række favoritter fra kortet

En fire meter lang marmorbordplade er Bjørns hjerte.

Sammen med de rå vægge, det smukke bindingsværk og de brune fliser danner det rammen om en stilfuld og hyggelig morgenmadsspot, hvor man for en stund kan sætte hverdagens trummerum på pause og få en rolig og velsmagende start på dagen.

“Ambitionen Bjørns er at omfavne folks forskellige morgenrutiner. Nogle er til en hurtig kaffe og en bolle med Vesterhavsost i baren, mens andre har tid til det helt store udtræk med en af vores combos, hvor vi serverer en række af vores egne favoritter fra kortet.

På Bjørns er der plads til alle. Også når det kommer til smagsløgene,” siger driftschef hos Bjørns, Kiki O’Connor.

Retter til 25 kr. stykket

Priserne på Bjørns er, ligesom på Madklubbens andre restauranter, yderst skarpe.

Det betyder, at de forskellige morgenmadsretter starter fra 25 kr.

Ønsker man det helt store udtræk i form af en stor combo menu med alt hvad hjertet begærer koster det 125 kr. Og så er der selvfølgelig frisklavede kaffer, juices og smoothies til tørsten.

Bjørns kommer også til at have åbent til frokost, hvor kokkene på Bjørns kreerer sandwiches og salater, som man kan spise i restauranten eller tage med som take away.

Og når eftermiddagen går på hæld og det bliver drinks’ o clock, disker Bjørns bartendere op med de lækreste cocktails indtil 00:00.

“Det er det perfekte hangout spot på Vesterbro, hvor man i løbet af dagen kan få et velfortjent pusterum fra hverdagen og om aftenen blive tanket op med god stemning og lækre cocktails,” siger Kiki O’Connor.

Vesterbrogade 62, 1620 København V

Åbningstider: Mandag – lørdag 07:30 – 00:00

Læs mere: https://madklubben.dk/bjoerns/

 

Fejrer åbning med gratis øl: Nørrebro Bryghus lancerer nyt bryggeri i en container

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man kan købe masser af øl på streetfood markedet Reffen.

Men snart kan man også drikke øl, der er brygget PÅ Reffen. Onsdag 12. august indvier Nørrebro Bryghus nemlig deres helt nye containerbryggeri på Reffen.

Det betyder selvfølgelig masser af fejring med både gratis smagsprøver og livemusik.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Nørrebro Bryghus shop på Reffen

Ultralokal
“Siden 2003 har vores fokus været at brygge og sælge lokalt,” siger adm. direktør Martin Thomsen.

“Derfor har det lokale og ikke mindst København en helt særlig plads i vore hjerter. Så dét at brygge og sælge på Københavns street food mekka, er for os ligeså naturligt som humlen i vores øl”

Udover fanfarer, trut trio og gratis smagsprøver døber de også deres første skib og brygger den første bryg.

Brygmesteren tager også gæsterne med på en rejse i øllets univers, når han fortæller om øllets rejse fra kornmark til fadølsfad.

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Stemningsbillede fra Reffen

Program for dagen:

17.00 – 19.00 Gratis smagsprøver, mens Nørrebro Bryghus øl-orkester spiller live musik med fanfarer og trut trio

18.00 Tale og øl-introduktion v. Michael Rahbek

18.00 Øllen bliver døbt, første bryg brygges

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

Hvad: Nørrebro Bryghus åbner containerbryggeri på Reffen
Hvor: Ved Nørrebro Bryghus nye containerbryggeri, Reffen, Refshalevej 167
Hvornår: Onsdag den 12. august fra kl. 17.00 – 20.00
Hvor meget: Gratis

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Skrål som Sandy og Danny: Københavnsk biograf laver Grease-sing-along

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Selv om det i dag er mere end 40 år siden, at “Grease” havde premiere i biografer rundt omkring i verden, sidder sange som “Summer Nights” og “You’re the one that I want” stadig fast i mange musicalfans’ hoveder.

Og vi kender jo allesammen nogen, som ikke kan lade være med at bryde ud i skrål, når numrene fra filmen spilles i radioen.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Grease singalong i Cinemateket PR Foto

Grease-guide med

Fredag 14. august kan “Grease” atter opleves på det store lærred i København, og denne gang får filmvisningen et sjovt twist.

Sing along-veteranen Johanna Fridell, fører med kyndig hånd trygt publikum igennem aftenens fællessang, er der plads til brummere, sopraner, pippere, skønsangere og almindelige køkkensangere.

Alle stemmer er velkomne. Også hvis du bare er med på en kigger.

Johanna vil varme publikum op med photoshoot, moves og funfacts om filmen.

Læs også: Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Grease singalong i Cinemateket PR Foto

Gå amok i sang

Cinemateket opfordres nemlig alle biografssalens gæster til at synge med, når der er sing-along-aften.

“Grease” vises i fuld længde, og når Sandy Olsson, Danny Zuko og deres high school-venner fyrer de gamle sangklassikere af, skal man ikke holde sig tilbage. Her gælder det bare om at skråle med for fuld kraft.

Billetter til arrangementet koster 195 kroner per stk. og dækker også over en burger fra Cinematekes restaurant SULT.

Læs også:  Er blevet københavner-darling: Her får du alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Rocher-is

Hvad: Grease-sing-along
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55
Hvornår: Fredag 14. august kl. 17.30-20.30
Hvor meget: 195,- inklusive en burger fra SULT
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.