Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Søren Gammelmark
Foto: Søren Gammelmark

Så er der nyt i den store føljeton om Restaurant Alchemist, der snart åbner på Refshaleøen og vil få hele verden til at zoome endnu tættere ind på dansk gastronomi.

Som migogkbh.dk kunne skrive for et par uger siden, så sker der vilde ting og sager ude på Refshaleøen.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Køkkenchef Rasmus Munk har med investor Lars Seier i ryggen en restaurant på trapperne, som verden aldrig før har set mage.

40 arbejdsmænd pukler lige nu for at nå helt i mål med den nye Alchemist – håbet er at åbne dørene indenfor tre måneder.

En dør der for øvrigt – ligesom alt andet – er alt andet end normal. Den er såmænd på 2 tons, 4 meter høj og 10 m2 stor og designet af den danske kunstner Maria Rubinke.

Oplevelsesteater

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op til noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

På kulinarisk rundtur

I løbet af aftenen rykker gæsterne også igennem op til syv fantastisk forskelligt indrettede rum i det tre etager høje byggeri, blandt andet et med 22 meter til loftet, så der er plads til de 10.000 flasker vin, der også er herude.

20 af retterne bliver indtaget i hovedlokalet, som er formet noget anderledes end de fleste restaurantlokaler.

En skitse af loungen hos Alchemist

Der er endnu ikke sat priser på menuerne, men det bliver med fokus på kombucha, vandkefir og te styret af de certificerede te-sommelierer ved den kinesiske Tea Master Shana Zhang.

Kulinarisk åbenbaring

Han kalder sin nye køkkenstil for Holistic Cousine.

“Holistic Cuisine beskriver den tilgang til spiseoplevelsen, som vi har arbejdet med på Alchemist de sidste to år, der strækker sig længere end teknikker, madkultur og traditioner.

Holistic Cuisine er inspireret af to store åbenbaringer, som har ændret mit syn på mad og måltider totalt,” fortæller han og fortsætter.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

“Den ene fik jeg på en rejse til Japan, hvor jeg for alvor fandt ud af, hvad råvareudvælgelse betyder for det endelige resultat.

Den anden, og mest skelsættende åbenbaring, var mit møde med kunstens verden, som blæste mig helt bagover.

For mig repræsenterer Holistic Cuisine en skillevej mellem det gamle og det nye Alchemist. Nu ved vi, hvor vi er på vej hen,” siger Rasmus Munk.

Spis en LGBTQ søhest

De 50 serveringer er alle hapser-størrelse, og kommer vidt omkring i både smag, udtryk og teknik. Men som altid er der en dybere tanke med hver og én.

F.eks. får man serveret en glitter-fyldt dessert formet som en søhest, der skal gøre opmærksom på LGBTQ –  idet søheste har meget flydende køn.

Facaden på den nye Alchemist.

En anden ret er direkte fra alkymistens laboratorium – den perfekte omelet, som er blevet udviklet, så den cremede blomme stadigvæk har en rå æggesmag, men hviden er knasende sprød og smager af stegt bacon.

Man kan også sætte tænderne i verdens letteste chokoladekage, som består af 80 procent luft og fem forskellige enkeltbønne-chokolader, der flere gange har vundet titlen som verdens bedste chokolade.

Sansebomber

De kan styre alt herude, fra lys over lyd til duft, temperatur og tryk. Forvent det uventede.

Alle sanser bliver med andre ord påvirket fra alle vinkler. Kunstinstallationerne skifter også, så de passer til årstidens retter. De første to er planlagt:

“Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med de første to temaer, New York City og LGTBQ. Det bliver fantastisk og få stillet et lærred til rådighed udover den velkendte tallerken, hvor vi kan sprede vores budskaber gennem kunst og teater,“ siger Rasmus Munk.

Læs også: Toplækkert: Danmarks mindste gourmet-restaurant hitter i Nyhavn

Alchemist har også en række eksperter der støtter op omkring Rasmus Munks italesættelse af det nye køkken, Holistic Cuisine – blandt andet medstifter af Det Nye Nordiske Køkkens Manifest Jan Krag Jacobsen,kok og madskribent Trine Hahnemann, gallerist Bo Bjerregaard og gastrofysiker, professor og sushiekspert Ole G. Mouritsen.

Teatermad

At spise herude er ikke bare et måltid – det er en sanselig spiseoplevelse. Derfor har de også ansat dramaturg Louise Rahr Knudsen som Creative Manager.

“Når man arbejder med mad, teater og kunst, som vi gør på Alchemist, så er det enormt vigtigt, at det ikke kapper over og bliver et cirkus.

Der skal være en mening med alting og alting skal være gennemarbejdet og -researchet. Det skal Louise Rahr Knudsen hjælpe os med,” siger køkkenchefen.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

“Vi leger med og stimulerer gæstens sanser med smage, lyd- og lyseffekter, dufte, teksturer og æstetik.

For eksempel kan vi finde på at fjerne én af gæsternes sanser for at skærpe andre, hvilket får dem til at opleve serveringen helt anderledes, end hvis de havde alle sanser til rådighed.

Til en anden servering leger vi måske med gæsternes visuelle opfattelse ved at bruge optiske illusioner.

50 retter lyder måske af meget og vores gæster er helt sikkert også mætte, men ikke for mætte, når de forlader os,” slutter Rasmus Munk.

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173c
Hvornår: Åbner i starten af 2019

Placeres i storbyer verden over: Mystiske pengebokse er også nået til København

Skrevet af: Redaktionen
Snoopos/Instagram
Snoopos/Instagram

Hvis du spotter en sort boks med en globus udenpå på gaden i København, så kan du være så heldig, at der ligger penge i den.

Lige nu breder historien om Snoopos-fænomenet sig som en steppebrand verden over. De mystiske sorte bokse bliver fundet i mange større byer i hele verden, og indholdet er den lokale valuta.

Snoopos er også kommet til København. Det viser et Instagram-opslag, hvor billedet sandsynligvis er taget fra en båd i Nyhavn.

“Hej fra Vikinge-landet. København er uden tvivl en de mest smukke byer på vores verdensomspændende mission. Hold øje og find vores Snoopos bokse,” står der i Instagram-opslaget.

To i København havde fundet bokse

Lørdag kunne man også via Snoopos’ Instagram story lagt fast under “Europe” se to i København, der havde fundet en boks hver.

Men søndag morgen er det slettet fra deres “faste” story over Europa ligesom en del andre “stories” fra Europa var blevet slettet.

Der var 200 kr. i Snoopos-boksene, der altså angiveligt var blevet fundet i København. Større internationale medier har også skrevet om de her bokse, der bliver fundet rundt omkring men uden afsender.

I boksene står der teksten;

“I dag slår lykken til. Du har været heldig nok til at finde denne boks. Du kan beholde boksen, og det der er inde i skatten,” står der.

I Boston kom der en del drama ud af fundet af et par bokse, hvor politiet blev tilkaldt for at sikre, at boksene ikke indeholdt noget farligt.

Ifølge Boston25News er boksene en del af et socialt eksperiment verden over for at se, hvordan folk reagerer, når de finder penge.

Det er ikke kun mystiske pengebokse, som folk kan undre sig over i København. I disse dage kan man spotte en sejlende bil rundt omkring i Københavns Havn. Det kan du læse mere om her.

Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Linuspålinjen/Instagram
Foto: Linuspålinjen/Instagram

Hvis du er meget på Instagram, så har du helt sikkert set den.

Den sejlende bil i Københavns Havn alle mulige vegne. Den er her, der og alle steder. Bil-båden trender i den grad også på de sociale medier, og Instagram-kongen Anders Hemmingsen har naturligvis delt den.

Men hvad er det egentlig lige, der foregår med en sejlende bil? Det er komet-virksomheden GoMore, der har søsat en flydende bil som led i et klimaopråb – og nok også som et ret godt reklamefremstød.

Under fanen ’Share or Sink’ sejler derfor en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles.

Foto: PR-foto

Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Det skriver GoMore i en pressemeddelelse.

Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange.

Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark.

Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.

Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto