Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Søren Gammelmark
Foto: Søren Gammelmark

Så er der nyt i den store føljeton om Restaurant Alchemist, der snart åbner på Refshaleøen og vil få hele verden til at zoome endnu tættere ind på dansk gastronomi.

Som migogkbh.dk kunne skrive for et par uger siden, så sker der vilde ting og sager ude på Refshaleøen.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Køkkenchef Rasmus Munk har med investor Lars Seier i ryggen en restaurant på trapperne, som verden aldrig før har set mage.

40 arbejdsmænd pukler lige nu for at nå helt i mål med den nye Alchemist – håbet er at åbne dørene indenfor tre måneder.

En dør der for øvrigt – ligesom alt andet – er alt andet end normal. Den er såmænd på 2 tons, 4 meter høj og 10 m2 stor og designet af den danske kunstner Maria Rubinke.

Oplevelsesteater

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op til noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

På kulinarisk rundtur

I løbet af aftenen rykker gæsterne også igennem op til syv fantastisk forskelligt indrettede rum i det tre etager høje byggeri, blandt andet et med 22 meter til loftet, så der er plads til de 10.000 flasker vin, der også er herude.

20 af retterne bliver indtaget i hovedlokalet, som er formet noget anderledes end de fleste restaurantlokaler.

En skitse af loungen hos Alchemist

Der er endnu ikke sat priser på menuerne, men det bliver med fokus på kombucha, vandkefir og te styret af de certificerede te-sommelierer ved den kinesiske Tea Master Shana Zhang.

Kulinarisk åbenbaring

Han kalder sin nye køkkenstil for Holistic Cousine.

“Holistic Cuisine beskriver den tilgang til spiseoplevelsen, som vi har arbejdet med på Alchemist de sidste to år, der strækker sig længere end teknikker, madkultur og traditioner.

Holistic Cuisine er inspireret af to store åbenbaringer, som har ændret mit syn på mad og måltider totalt,” fortæller han og fortsætter.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

“Den ene fik jeg på en rejse til Japan, hvor jeg for alvor fandt ud af, hvad råvareudvælgelse betyder for det endelige resultat.

Den anden, og mest skelsættende åbenbaring, var mit møde med kunstens verden, som blæste mig helt bagover.

For mig repræsenterer Holistic Cuisine en skillevej mellem det gamle og det nye Alchemist. Nu ved vi, hvor vi er på vej hen,” siger Rasmus Munk.

Spis en LGBTQ søhest

De 50 serveringer er alle hapser-størrelse, og kommer vidt omkring i både smag, udtryk og teknik. Men som altid er der en dybere tanke med hver og én.

F.eks. får man serveret en glitter-fyldt dessert formet som en søhest, der skal gøre opmærksom på LGBTQ –  idet søheste har meget flydende køn.

Facaden på den nye Alchemist.

En anden ret er direkte fra alkymistens laboratorium – den perfekte omelet, som er blevet udviklet, så den cremede blomme stadigvæk har en rå æggesmag, men hviden er knasende sprød og smager af stegt bacon.

Man kan også sætte tænderne i verdens letteste chokoladekage, som består af 80 procent luft og fem forskellige enkeltbønne-chokolader, der flere gange har vundet titlen som verdens bedste chokolade.

Sansebomber

De kan styre alt herude, fra lys over lyd til duft, temperatur og tryk. Forvent det uventede.

Alle sanser bliver med andre ord påvirket fra alle vinkler. Kunstinstallationerne skifter også, så de passer til årstidens retter. De første to er planlagt:

“Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med de første to temaer, New York City og LGTBQ. Det bliver fantastisk og få stillet et lærred til rådighed udover den velkendte tallerken, hvor vi kan sprede vores budskaber gennem kunst og teater,“ siger Rasmus Munk.

Læs også: Toplækkert: Danmarks mindste gourmet-restaurant hitter i Nyhavn

Alchemist har også en række eksperter der støtter op omkring Rasmus Munks italesættelse af det nye køkken, Holistic Cuisine – blandt andet medstifter af Det Nye Nordiske Køkkens Manifest Jan Krag Jacobsen,kok og madskribent Trine Hahnemann, gallerist Bo Bjerregaard og gastrofysiker, professor og sushiekspert Ole G. Mouritsen.

Teatermad

At spise herude er ikke bare et måltid – det er en sanselig spiseoplevelse. Derfor har de også ansat dramaturg Louise Rahr Knudsen som Creative Manager.

“Når man arbejder med mad, teater og kunst, som vi gør på Alchemist, så er det enormt vigtigt, at det ikke kapper over og bliver et cirkus.

Der skal være en mening med alting og alting skal være gennemarbejdet og -researchet. Det skal Louise Rahr Knudsen hjælpe os med,” siger køkkenchefen.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

“Vi leger med og stimulerer gæstens sanser med smage, lyd- og lyseffekter, dufte, teksturer og æstetik.

For eksempel kan vi finde på at fjerne én af gæsternes sanser for at skærpe andre, hvilket får dem til at opleve serveringen helt anderledes, end hvis de havde alle sanser til rådighed.

Til en anden servering leger vi måske med gæsternes visuelle opfattelse ved at bruge optiske illusioner.

50 retter lyder måske af meget og vores gæster er helt sikkert også mætte, men ikke for mætte, når de forlader os,” slutter Rasmus Munk.

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173c
Hvornår: Åbner i starten af 2019

Det er blevet kult: Tag med til Strik & Drik hos Gyldendal

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Er du glad for dansk litteratur, lidt lækkert til ganen, et kreativt frirum og godt selskab?

Så vil vi lige tippe dig om Gyldendals hyggelige STRIK & DRIK-koncept, der samler alt ovenstående i ét og samme arrangement.

Tag strikkepindende under armen og sæt kurs mod det gamle trykkeri i Indre By torsdag den 13. februar kl. 18.00.

Læs også: Fra smørrebrød til gourmetdesserter: Guide til lækkerier i Magasin

Strik & Drik PR Foto

Et populært koncept

Det er nu tredje gang, at Gyldendal disker op med en af deres STRIK OG DRIK-aftenener, der tidligere har vist sig at være så populære, at de har måtte melde komplet udsolgt.

Men frygt ej.

Billetsalget er endnu i fuld gang til den næste strikkefest, så du kan stadig nå at sikre en plads til dig og din strikkemakker.

Der diskrimineres ikke, hvorfor hækle-, sy- og broderisjæle ligeledes er mere end velkomne.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Strik & Drik hos Gyldendal PR Foto

 Det kan du glæde dig til

Navne som Hella Joof og Elisabeth Gjerluff Nielsen har tidligere gæstet STRIK & DRIK, og i næste omgang byder Gyldendal endnu engang velkommen i selskab med et stærkt hold.

Mens du læner dig tilbage, sipper på en portvin og får gang i fingrene, kan du nemlig lytte til strikkedesigner Lærke Bagger samt de to forfattere Lilian Munk Rösing og Line Knutzon i panelet.

Som ved de tidligere arrangementer vil Chris Pedersen agere aftenens vært og sikre de bedste rammer for, at du gå derfra spækket med litterær indsigt, sjove anekdoter og ny-opslåede masker på strikketøjet.

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat

Hvad: Strik og drik
Hvor: Gyldendal, Pilestræde 51, Indgang via porten, 1001 København K
Hvornår: Torsdag den 13. februar kl. 18:00 – 22:00
Hvor meget: 175 kr. + 18,12 kr. i gebyr
Hvordan: Læs mere lige her, hvor du også finder aftenens program

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Så er det officielt: Åbningsdato for den nye M4 metrolinje er afsløret

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Metroselskabet
Foto: Metroselskabet

Et halvt år efter åbningen af M3 Cityringen slår linje M4 nu dørene op for passagerer lørdag den 28. marts.

Med åbningen af M4 kan passagererne mellem København H og Østerport se frem til dobbelt så mange afgange – og de mange, som enten bor eller arbejder i Nordhavn, vil blive koblet på metronettet.

Samtidig kan hele kvarteret Nordhavn se frem til flere besøgende til blandt andet de mange fine rekreative muligheder i området.

“Metroen har gjort København til en ægte storby. Den bringer os tættere sammen og skaber nye oplevelser for alle.

Med Nordhavnsmetroen får vi meget mere metro – og det til en helt ny bydel, som før har været svært tilgængelig.

Jeg håber, at rigtig mange københavnere og besøgende nu vil tage turen til Nordhavn og nyde de smukke omgivelser. Samtidig er jeg sikker på, at beboerne får glæde af den nye hotline til resten af byen,” siger overborgmester Frank Jensen.

Testkørslen er forløbet godt

Gennem de seneste to uger er M4 blevet koblet sammen med M3 Cityringen, da linjerne deler styresystem og tog samt spor og stationer på strækningen Østerport til København H.

I denne periode har M3 Cityringen været lukket, så tilkoblingen af M4 kan foregå godt og sikkert.
Natten til på mandag (den 27. januar) åbner M3 Cityringen igen for passagerer.

Frem mod åbningen af linje M4 vil der i de kommende måneder skulle testkøres på hele strækningen, mens stationerne Nordhavn og Orientkaj gennemgår den sidste finish.

”Byen bliver bundet sammen på en helt ny måde med M4’s åbning, og vi får skabt et mere effektivt kollektivt trafiknet til gavn for passagererne, som vil opleve flere rejsemuligheder,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

To ekstra stationer kobles på metronettet

Med åbningen af M4 Nordhavn kommer det samlede antal metrostationer i København og Frederiksberg op på 39 metrostationer. Arbejdet med at etablere en metrostrækning til Nordhavn og Orientkaj blev vedtaget i 2014 – godt tre år efter Cityringen.

“M4 til Nordhavn har på mange måder stået lidt i skyggen af anlægsarbejdet på Cityringen. Det er sådan set positivt, for anlægsarbejdet på stationerne Nordhavn og Orientkaj er forløbet helt efter planen.

Entreprenøren har haft godt styr på såvel sikkerhed som tidsplaner. Det er tilfredsstillende, og vi glæder os nu til at få åbnet en ekstra metrolinje, som vil glæde passagerer fra København H til Orientkaj,” siger Jørn Neergaard Larsen, bestyrelsesformand i Metroselskabet.

Fra Vesterbro Bogfest til Lopper på Nørrebro: Her er din weekend i København

Skrevet af: Redaktionen

En hyggelig januar-weekend er lige om hjørnet, og København har endnu en gang masser af events og aktiviteter at byde på. MigogKbh guider dig til de bedste oplevelser i byen.

Irish Coffee

Lørdag 25. januar er det National Irish Coffee Day, og du kan smage en gratis Irish Coffee mellem 15.00 og 16.00 flere steder i København.

Her kan du få en gratis Irish Coffee;

The Dubliner, Amagertorv 5, 1160 København

The Dubliner, Ny Østergade 14, 1101 København

Sørens Værtshus, Vandkunsten 6, 1467 København

The Globe Irish Pub, Nørregade 43-45, 1165 København

Drop Inn, Kompagnistræde 34, 1208 København

Café Halvvejen, Krystalgade 11, 1172 København

The Shamrock Inn, Jernbanegade 7, 1631 København

Natcafeen, Gothersgade 13, 1306 København K

Den Glade Gris, Lille Kannikestræde 3, 1170 København K

Rabalder Bar Kbh, Gothersgade 33B, 1123 København

Kennedy’s Irish Bar, Gl. Kongevej 23, 1610 København

Hvide Lam, Kultorvet 5, 1175 København

Cafe Guldhornene, Vestergade 20A, 1456 København K

Café Svejk, Smallegade 31, 2000 Frederiksberg

Gratis Irish Coffee PR Foto

Vesterbro Bogfest

Vesterbo Bogfest er en kombination af oplæsning og bogmarked.

Det finder sted i Kulturhuset Absalon på søndag d. 26. december, og mere end 1.500 har markeret sig interesseret/deltager på Facebook.

Denne dag vil huset summe af gode historier.

I salen kan du købe og sælge bøger.

I løbet af dagen vil du også kunne opleve forfattere læse op på scenen i hvælvingen bagest i salen.

Kom forbi og lyt, læs og køb en god bog eller ti.

Der er gratis adgang til arrangementet.

Læs mere her

Foto: Pxhere

Best of Boogielisten Party

Hvis du er typen, der varmer bænke til tidens hotteste numre, men i stedet hellere vil ryste din Punk Royal-beklædte bagdel og svinge Von Dutch-kasketten til 00’er-stjerner som Britney Spears, Tokio Hotel, Shakira, Linkin Park, Pink, Avril Lavigne, LOC og Christina Aguilera, så sæt kryds i kalenderen lørdag d. 25. januar.

Her holdes der nemlig en stor tribute-fest til musikprogrammet Boogie Listen, der løb over skærmen på DR i årene 2002 til 2010. Og det sker på selveste Pusher Street i Operaen på Christiania.

Det bliver legendarisk på alle måder.

Læs mere her

fb

Loppemarked Nørrebrohallen

Kom til indendørs loppemarked og gør et godt kup!
Nørrebroere har tømt kælder- og loftsrum, så nu skal der sælges ud. Både lørdag og søndag er der loppemarked i denne weekend.

Gratis entré.

Der vil være et lille caféområde med salg af kaffe og kage.

Indgang til loppemarkedet fra parkeringspladsen på Den Røde Plads ved Mimersgade 69.

Læs mere her

Nik & Jay Bodega Bingo

I Bodega Bingo bytter man de kedelige tal ud med alle de gode sange.

Det sker på Café Guldhornene fredag d. 24. januar. Her laver man en helt særlig hyldest til vores “drenge” Nik & Jay og Friends af Nexus.

Guldhornene fyrer den op for de bedste sange fra Nik & Jay, Joey Moe, Medina, Burhan G og mange flere.

Læs mere her

Magasin duft-event

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Derfor inviterer Magasin i København indenfor til duftinspiration og 20 procent på parfumer fredag d. 24. januar fra kl 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent på Kgs. Nytorv

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.