MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På toppen af København: Her er maden ikke bare vanvittig smuk – men også virkelig velsmagende

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Tag elevatoren op til sjette etage på det nye Scandic Spectrum hotel på Kalvebod Brygge, og du finder Restaurant Ansvar.

Med en udsigt, der siger spar to.

Her er køkkenet grønt, farvestrålende, udarbejdet med omtanke og fyldt med god smag. Et absolut must-try for at være helt ærlig.

Foto PR

Grøntsagsorienteret restaurant

Det er alle de skønne frugter, grøntsager og bælgfrugter, der lægger grundlag for menuen på Kalvebod Brygges nyeste restaurant.

Restaurant Ansvar åbnede for knap to måneder siden med visionen om at vise københavnerne, hvor godt grøn og ansvarsfuld mad egentlig kan smage.

Og smage godt – det gør det virkelig også!

Restauranten har ingen intentioner om at gøre befolkningen til hverken vegetarer eller veganere, men de vil gerne være en del af diskussionen om, hvordan vi som samfund kan spise med mere omtanke.

På Ansvar kan du vælge imellem to menuer, hvoraf en 3-retters menu er 100% vegansk og en 5-retters er grøntsagsorienteret.

Til begge menuer kan du - hvis du har lyst - lave tilkøb af naturskånsomt fanget fisk fra Fiskerikajen eller for eksempel gris eller lam.

”Vi vil ikke putte gæsterne ned i nogle kasser. Det vigtigste for os er, at folk har en god aften. 

Og kræver det et stykke fisk eller et lille stykke kød, så vil vi gerne tilbyde det på den mest bæredygtige måde, som vi overhovedet kan.

Så længe det også er med dyrevelfærd i fokus,” fortæller køkkenchef Martin Sørensen, der selv har levet grøntsagsorienteret i mange år.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Men – efter at have smagt menuen kan vi hurtigt konstatere, at du hverken kommer til at savne det ene eller det andet, for vi er ret sikre på, at grøn mad kun få gange har smagt så dejligt, som det gør her.

Særligt deres bønnecreme som erstatning for smør til brødet kan let få os til at lægge pisket smør på hylden.

Omtanke på mere end et led

Det er ikke kun maden på Restaurant Ansvar som er lavet med omtanke.

Det er deres service, menukort og spiritus mm. også.

Glas og tallerkener er lavet af genbrugsservice, som er brændt på ny, papiret til menukortet er genanvendt og ligesom deres ønske om lokale, sæsonprægede råvarer i køkkenet, så er det samme koncept også gældende i baren.

Her finder du blandt andet dansk øl og vodka bag disken.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Restaurant Ansvar er faktisk gået så langt, at de har fået produceret deres egen øl på køkkenets brødrester, og det ser man vist ikke alle steder.

Madspild har de heller ikke meget af i køkkenet.

Grøntsagsrester bliver til tørret urtepulver, som de vender popcorn i og serverer som barsnack, og sådan er madlavningen cirkulær hele vejen rundt.

Det lyder muligvis som en meget speciel snack, men vi lover dig, at den smager godt, og så kan den endda spises med god samvittighed.

Hvad der ikke ender på tallerkenen eller i glasset - ryger i deres biokværn.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Med egen tagterrasse og urtehave

Hvor selvforsynende kan man så overhovedet være midt inde i byen, tænker du nok?

Man kan i hvert fald have sin helt egen lille køkkenhave med alverdens smukke urter.

For her på toppen af hotellet har Restaurant Ansvar nemlig fået deres egen grønne tagterrasse, hvor af alle de farverige urter på toppen af din mad kommer fra.

Og så er terrassen bestemt heller ikke et skidt sted at nyde en lille drink eller et glas vin.

Omgivelserne er lyse og luftige både inde og ude, og de indbyder på alle måder til en skøn aften med grøntsager og velsmag i hovedrollen.

Restaurant Ansvar har åbent onsdag til lørdag k. 17-30-21, og du kan booke bord lige her.

Hvad: Restaurant Ansvar – Greenery Lab
Hvor: Scandic Spectrum, Kalvebod Brygge 10, 1560 København V
Hvornår: Åbent onsdag til lørdag k. 17.30-21
Hvor meget: Tre retter for 480 kr. og fem retter for 620 kr.
Hvordan: Læs mere og book bord lige her

Del artikel