MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lynhurtig omstilling: Årets helt store smørrebrødshit nu som takeaway

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

I starten af august i år åbnede Restaurant Carl Nielsen på Toldbodgade 5 i den gamle komponists egen bolig.

Siden da har de høstet stjerner og hjerter til den helt store guldmedalje og simpelthen fået en modtagelse af gæster og anmeldere, som de fleste blot drømmer om.

På trods af kun et par måneder i branchen, så nægter de at kaste håndklædet i ringen og har i stedet forvandlet det prisvindende smørrebrød fra restauranten til takeaway.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Noget måtte gøres

”Da udmeldingen kom i mandags, gik vi straks i gang med at forberede takeaway.

Vi er så nye, og jeg er simpelthen så bange for at vi bliver glemt, nu hvor alt lukker ned igen,” fortæller en tydeligt berørt ejer af Restaurant Carl Nielsen, Lis Hartvig Holm.

”Siden i mandags har jeg måtte aflyse reservationer for 435 gæster resten af december.”

Derfor gik Lis og køkkenchef, Thilde ‘Tyremor’ Gilling Andersen, straks i gang med at omdanne den anmelderroste smørrebrødsmenu til noget, der er egnet som takeaway.

”Vi måtte simpelthen gøre noget. Intet har påvirket mig så meget som det her, for restauranten er mit tredje barn,” fortæller Lis Hartvig Holm.

”Vi er jo næsten lige åbnet, så vi har ingen kæmpe pengetank at trække på. Det var meningen, at omsætningen i december skulle hjælpe på de kommende måneder.”

I og med at Restaurant Carl Nielsen er en ny restaurant, så har de af gode grunde ingen omsætning fra sidste år at sammenligne med, og de må derfor se langt efter de mange hjælpepakker.

Restaurant Carl Nielsen Foto Mathilde Mågård Hansen

Enorm støtte fra stamgæster

Den nye takeaway stod klar allerede fra onsdag, og hos Carl Nielsen er de ovenud lykkelige for den kæmpe opbakning blandt deres forholdsvis nye stamgæster.

”Jeg bliver simpelthen rørt helt inde i hjertet.

Det er alle bække små, og bare det at folk kommer og køber to stykker smørrebrød gør en kæmpe forskel for os.

Vores nye koncept er simpelthen blevet modtaget med så dejlig, positiv energi, og vores gæster støtter os virkelig alt, hvad de kan,” fortæller Lis Hartvig Holm.

”Vi kører et tilbud med 3 stykker smørrebrød valgfrit fra takeaway-kortet til 350 kr., og så får man samtidig et gavekort på 100 kr., som kan bruges i restauranten, når vi åbner igen – men mange af vores stamgæster har takket nej og vil gerne støtte os ved at betale fuld pris.”

Foto PR

Det er tydeligt at mærke, hvor meget de sidste dage har påvirket restaurantejer, Lis Hartvig Holm fra Carl Nielsen, da MigogKbh får en snak om situationen.

”Usikkerheden er jo den værste. Vi aner ikke, om lukkeperioden bliver forlænget, og det er svært at sige, hvor længe kan vi holde til at være lukket.”

”De sidste par måneder har været en rutschebanetur af den vildeste kaliber, men jeg er ikke sådan en, der lige giver op,” slutter Lis Hartvig Holm.

MigogKbh sender al vores kærlighed i retning af Toldbodgade og støtter endnu en gang op om konceptet ”Spis ude hjemme”.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram